Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hisztek a nevek jelentésében?

Hisztek a nevek jelentésében?

Figyelt kérdés

sziasztok. most kicsit összezavarodtam. sosem hittema babonákban, de ma olvastam egy cikket és olyan tétova lettem.

[link]

Eddig azt szerettem volna ha fiú a babánk akkor a Zsombor nevet kapja. de olyan negítv a jelentése. van egy Zsolt ismerősöm az ténlyeg olyan peches...ti hisztek benne? vajon érdemes ezért feladni az "álomnevünket"? Egyébként két keresztneve lenne: Zsombor Balázs

2010. ápr. 15. 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszek benne.Ha minden cikket elhinnének az emberek,már nem is tudom milyen világ lenne.Nem érdemes feladni ezért azt a nevet,amit már kinéztetek.Nyugodtan adhatod a babucidnak,és ne dőlj be az ilyen cikkeknek.Szép nevet választottál.
2010. ápr. 15. 09:22
 2/15 anonim ***** válasza:
70%
Én hiszek a nevek jelentésében. És szerintem a szülők sem véletlenül azt választják, amelyiket. Vmiért szerintem vonzzuk a bizonyos jelentésű neveket. Bár szerintem ezért nem érdemes másik nevet választani, ha ezek tetszenek. Valószínű azért választanád ezeket, mert ezeket kell neki választanod.
2010. ápr. 15. 09:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem hiszek :)) Én Zsuzsa vagyok, de egyáltalán nem vagyok pesszimista alkat :)) sőt! Igyekszem mindent a jó oldalról nézni... Az öcsém Zsolt, ő is hasonló felfogású, mint én. Férjem Szilveszter..hát ő se egy depis alkat.. Egyébként a nevek jelentése egészen más, mint amit itt említenek... "A Zsombor régi magyar személynév, a Zombor alakváltozata. A Zombor jelentése: bölény. Egy másik értelmezés szerint az ősi magyar nyelv három szót ismert a sólymok különböző fajtáira: a kerecsen, a zongor (ebből származtatható a Zsombor név is) és a turul szavakat."
2010. ápr. 15. 09:25
 4/15 anonim ***** válasza:
Ez a lista nem a nevek jelentése, csak egy butaság. A név valódi jelentésének erejében egyébként hiszek. (Szempont volt lányunk nevének kiválasztásnál.)
2010. ápr. 15. 09:29
 5/15 A kérdező kommentje:

jaj de jó, kicsit megnyugtattatok. :-) akkor maradunk az eredetinél. Már pár embernek elújságoltuk a nevet és mondhatni más név eszembe sem jutott, a férjem is rábólintott, kicsit fura lenne most méásikat találni.

Köszönöm nektek és jó babavárást, nevelgetést, egészséget.

2010. ápr. 15. 09:35
 6/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

Én végigböngésztem ezeket a jelentéseket amit belinkeltél, és egyedül csak a férjemre igaz a neve kezdőbetűjéhet rendelt jelentés, senki másra a családból vagy barátok közül, saját magamra sem :) (na jó, bele lehet beszélni ha nagyon akarom, de nem a legjellemzőbb tulajdonságok.. :))

Boldog babavárást és adj olyan nevet amilyen tetszik nektek :)

2010. ápr. 15. 10:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm neked is. akkor marad a Zsombor :-)

egyébként elolvastalak mert azt olvastam hogy: belebőgtem a neveket... .-D

2010. ápr. 15. 10:55
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia, ez valami babonaság.. ezek nem a nevek jelentései... azt utónévkönyvekben vagy a neten is meg tudod találni.. pl keresztnevek jelentései... vagy ilyesmire rákeresel... és igen én hiszek a nevek jelentésének fontosságában.. mert hiszen egész életében ezzel a 'jelzővel' illetik.. amikor a nevén szólítják... nálunk ezért is volt ez szempont a lányunk nevének kiválasztásában :)
2010. ápr. 15. 10:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én valamilyen szinten hiszek benne,de nem így,ahogy ez a cikk írja...

Szerintem minden névnek,ugyanúgy mint minden embernek van erőssége és gyengesége is...és nem véletlenül választottátok neki ezt a nevet...neki erre van "szüksége"...

amúgy van egy rövid jellemzésem,és az jókat ír a Zsomborról....majd ebéd után begépelem,nemsoká itt a férjem,jön ebédelni... :-)

2010. ápr. 15. 12:01
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm hogy írtatok...vároma jellemzést :-)
2010. ápr. 15. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!