Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megijedt a párom a gyerekválla...

Megijedt a párom a gyerekvállalástól, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Már vagy fél éve téma nálunk ez az egész, mivel valójában már semmi akadálya nem lenne. Talán annyi, hogy picit tartunk tőle mindketten (a vele járó változástól és felelősségtől), és ezért nem mondtuk még ki azt, hogy na akkor "most". Párom korábban már azt is mondta, szóljak, ha úgy érzem, hogy készen állok rá. Amikor pár hónapja tesztet kellett csinálnunk, ő akkor se volt ideges, inkább csak szimplán kíváncsi. Amint mondta is, akadálya nincs, részéről innentől már jöhet, akkor ugyan min idegeskedjen. Szóval ő valahogy így állt hozzá már eddig is. 33 évesen azt hiszem érzi, hogy itt lenne az ideje. És igazából tettünk is érte az utóbbi időben, "hátha" becsúszik. De nem... És hát az utóbbi hetekben már egyáltalán nem is védekezünk. Először még néha-néha megkérdezte, hogy akkor mi legyen, elmehet-e bennem. Az utóbbi időben már azt se. Sőt, ő volt az, aki 3 napja még arról győzködött, hogy kipróbálhatnám azt a barátcserje kapszulát (én mondtam neki, hogy van ilyen), hogy biztos rendben legyenek a hormonjaim, mert sanszos, hogy azért is nem csúszott be eddig. Viszont 1 hete szinte napi szinten együtt vagyunk, és hát tegnap este talált mondani egy olyat, hogy azért vigyázhatnánk jobban is. Persze ezen kiakadtam, szerintem jogosan. Mondta is később, hogy beszéljük meg mi bánt. Tudta, hogy mi az. Rögtön mondta is, hogy nem komolyan gondolta, meg a fáradság beszélt belőle. Aztán ma reggel én hoztam fel a témát. Jajj, nem úgy gondolta, tényleg ne haragudjak. Én úgy gondolom, egyszerűen csak hirtelen megijedt ettől az egésztől. Talán komolyan belegondolt, hogy ha ilyen sűrűn együtt vagyunk, most aztán tuti összejön. Eddig csak annyira foglalkozott vele, hogy kérdezte, hogy na megjött vagy nem? Mindenesetre aggaszt ez az egész. Most mit csináljak? Mondjam neki, hogy akkor innentől védekezünk és kész? Vagy bízzam rá a döntést? Esetleg adjak neki időt? Mi lenne a helyes ebben az esetben?
2016. júl. 4. 14:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
6éve vagyok a párommal. Én 28. ő 38 éves. én már 3 éve szeretnék babát, ő még nem állt készen rá ! védekeztünk ,gumival, nem is volt soha semmi gond. Majd egyszer csak kb. 2 hónapja közölte hogy ő most már gyereket akar. hagyjuk el a gumit. Azt tudni kell, hogy eddig ilyen heti egy alkalommal voltunk együtt. Ahogy mondta hogy ő gyereket akar, rendesen napi egyszer vagy max két naponta együtt voltunk, tehát oda tettük magunkat. első hónapban teherbe estem. Látnotok kellett volna azt a pánikot az arcán... mondtam is neki nevetve, hát mit vársz ?!?!?! úgyhogy hidd el, hogy addig amíg még csak elméleti síkon vannak a dolgok, addig nincs pánik, de ahogy a dolog megvalósulni látszik, már persze hogy bepánikolnak, én is bepánikoltam amikor megláttam apozitiv tesztet. De nálam hamar elmúlt, a párom örül, de még kell neki egy kis idő, hogy elmúljon a kezdeti sokk. :)))))
2016. júl. 4. 17:38
 12/16 anonim ***** válasza:
Ezt nem így kell csinálni !Akármilyen hihetetlen de kevés pasi fog odaállni eléd hogy márpedig gyereket akar.Nem nem ebben neked kell határozottnak lenned akkor majd benne is megnől az önbizalom.Én akartam és 5 hetes vagyok egyből sikerült és nem vagyunk betojva tudtuk mit akarunk ugyanis van egy 5 éves lányom.Semmi extra számomra a vátozás sokkal színesebb az életem mint amikor nem volt.Természetessen hozzáteszem mi szeretjük egymást ,jól kijövünk és van egy nagyobb lakásunk is.Vállakozása is van .Szóval én a problémákat sokszor a pénz körül látom és nem a gyerek körül .Mert ugye ha van pénz nagy baj nem érhet.
2016. júl. 4. 19:49
 13/16 anonim ***** válasza:

3-as valaszolo tetszett :D

mert valahogy en is igy gondolom, ahogy o leirta, de mivel no vagyok, illetve lehet , hogy a harmaska is no :D bar szerintem nem, na szoval, mivel no vagyok, es a kisfiamat egyedul nevelem, ezert azt tanacsolom , jol nezd meg kinek szulsz...masreszt neha elhintett felmondatoknak is lehet jelentosege, mert a reszletekben rejlik neha az ordog szoktak volt mondani, tehat fas.ztudja, semmire sincs garancia..ezt viszont jol tudom...amugy ahogy olvastalak, erdekes modon mindig azok paraznak jobban akiknel basszus minden rendben van szinte..evek ota egyutt vannak, nincsen nagy gaz stb, es megis szetparazzak magukat mindenen..az elet a legszabalytalanabb dolog, es semmi sem biztos, es en meg mindig hiszek abban hogy semmi sem veletlen, azt a rothadt bun*ot aki most vinyogott el a b*zi motorjaval jol megrugdosnam, mert felebreszti a gyereket..na mindegy, majd az elet mindenkinek megadja ami jar, nektek is a gyereket , ha ugy van...minden jot..

2016. júl. 4. 21:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Tizenhármaska!

Azért mert nem csinálok minden kis jelentéktelen szrból oltári hisztit, már rögtön férfinak vagyok titulálva??? :)

Nem szeretem az ilyen embereket,akik ha nincs gond,akkor gyorsan csinálnak egyet! Ennyi!

2016. júl. 5. 07:54
 15/16 A kérdező kommentje:
Szerintem azert az eleg nagy gond, amikor valakinek a parja masfel honap nem vedekezes utan azt mondja, innentol azert vedekezzunk. Meg, hogy "de hat azt mondtad nem lehet, nehogy aztan meglepodjunk". En pedig csak arra utaltam, gond van a hormonjaimmal, es az miatt valoszinu nehezen jonne ossze. Szoval egyik nap A-t mond, masik nap B-t. Engem ez zavar, de lehet tenyleg csak egy kis panik beszelt belole. Kiderul.
2016. júl. 5. 10:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is egy az egyben ugyan ez volt a helyzet csak annyi különbséggel, hogy a férjem 28 én 22 vagyok, nála is ment ez a dolog, Ő mondta, hogy hagyjam abba a gyógyszert, de aztán volt olyan alaklom mikor inkább nem ment el bennem, de azért mondogatta, hogy kezdjek el már terhes vitamint szedni, hogy nehogy valamiben hiányt szenvedjen a gyerek, teljesen összezavart. Aztán amikor közöltem vele, hogy apa lesz soha nem volt annál boldogabb  Állandóan betakargat, nehogy megfázzak, mindennap megkérdezi, hogy beszedtem e a vitaminjaimat, ettem e rendesen stb stb 😃 Szval megértem a párod ha egy kicsit fél, ő csak akkor fogja ezt igazán érezni amikor a kezében a baba, te pedig jó esetben amikor megmozdul bent a gyerek 😃 (bennem még ekkor sem vált teljesen valóságossá a dolog😁) Szerintem ne aggódj, amikor megesik a csoda, madarat lehet makd fogatni vele

19hkm

2016. júl. 5. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!