16 hetes terhes vagyok a héten. Voltam AFP-n, előtte 4Ds uh-n, ott minden ok volt, akkor lehet gond az AFP-vel?

A 4D-s UH sem mutatja ki ha esetleg down -kóros a baba.
Az AFP erre is fényt derithet,és az idegcsőzáródási rendellenességre is.

Elvileg, az AFP alaposabb, mint az UH, de nagyon sok olyan ember van akinek az AFP beteg babát jósolt, és még szerencse, hogy nem vetette el a babát, mert teljesen egészséges!
Szerintem az orvosok is a két vizsgálatot egybe vetve döntenek ilyenkor, nem véletlen, hogy kötelező az AFP vizsgálat is és eredménytől függetlenül de az eredmény birtokában az Uh-is.

Szia!
Nekem minden rendben volt a 28.hétig,ekkor vették észre,hogy baj van.Ezeket a rendellenességeket az AFP nem mutatja ki.Véleményem szerint a 4D-s UH inkább a szülőknek szól(élethűbb),az igazi szűrésre a nagy felbontású 2D UH jó.Genetikai központokba,sajnos csak problémás esetek jutnak el.(mi környékünkön ez a gyakorlat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!