36 hetes kismama vagyok. A terhességem alatt végig hajlamos voltam a gyulladásokra és gombára (előtte is, de jóval ritkábban). Most úgy érzem megint előjött, és azt hallotta, hogy ha szüléskor jön elő, megfertőzheti a babámat. Lehet ebből gond?
Szerdán találkozok az orvosommal,de van itthon cns kúpom,amit vég javasolt a terhesség alatt,h szedjek.
Szerintetek elhasználjam,hogy ne legyen gond addig?
Első terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam.
De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.)
Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél.
A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.
Betegtájékoztató: Különböző gombák - általában Candida fajok - által okozott hüvelyfertőzés és hüvelygyulladás valamint a külső nemi szervek gyulladásos, fertőzéses gombás bőrbetegségeinek kezelésére alkalmas. A Canesten Kombi hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkező imidazol származék.
Tehát csak a gombára érzékeny, egyébként köztudott, hogy a klotrimazol gomba elleni hatóanyag, más ellen nem jó. Ha csak klotrimazol van benne, hogy lenne más kórokozó ellen is hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!