Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire kell figyelnem babakocsi...

Mire kell figyelnem babakocsi vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Mik a legfontosabbak,milyen legyen?3.emeleten lakunk,szóval cipelnem kell,lift nincs mivel 4emeletes.Sokat szeretnék vele majd sétálni,nyilván nem föld úton,hanem városba.Valószinű hogy tömegközlekedésen is fogunk gyakran menni,bár van kocsi,de nekem nincs jogsim,meg én szeretek sétálgatni...itt metró nincs,de mozgólépcső igen.Holnap megyünk nézni egy babakocsit,amit a leendő keresztapa vesz a gyereknek,ő szólt hogy holnap beviszi neki a kollégája a babakocsit,mert eladják,jó ha 3-szor volt benne a gyerek,120ezer ft-os babakocsi,de nemtudom milyen fajta.Én mondtam hogy megnézzük,de felőlem lehet 1milliós is ha nem felel meg nekem vagy nem tetszik...szóval ezért kérnék kis segítséget,ha leírnátok mit "nézzek"majd rajta,mert az apuka hozza,szóval nemfog érteni hozzá...nem mintha én értenék,de muszáj lesz 2férfi mellett...de ha nem is lesz ez jó,akkor is vásárlásnál majd mire figyeljek?Szóval nyilván könnyű legyen,2oldalról tolható,és várom a többit:)Köszönöm nektek ha írtok!(22h)
2010. ápr. 13. 19:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Érdemes olyat beszerezni, ami vízszintesre dönthető, mert újszülöttet másképp nem tehetsz a kocsiba a gerince miatt, amíg nem tud ülni. Viszont később is lehessen használni, ha már ül a baba. Használt kocsit szerintem akkor vegyél, ha, nem tervezel rövid időn belül még egy babát, vagy ha meg tudod nézni az eladó kocsit. Ha viszont tesót is szeretnétek, akkor érdemes egy újat beszerezni, mert az garanciás, meg nincs lekopva a kereke, stb.

Ezekre érdemes figyelni:

támla állíthatósága:

Kezdetben teljesen vízszintesre állítod, amikor már picit tud megtámasztva ülni, akkor picit magasabbra, hogy jobban kilásson, végül teljesen ülőre (szóval legalább 3 fokozatban dönthető legyen).

súly, méret

Ha gyalog mész vele, akkor a kocsit és a gyerek súlyát is együtt kell tolni, netán emelni (pl. járdaszegély). A méretre meg a közlekedés miatt figyelj. Férjen be az autóba, és lehetőleg a lakásajtón is otthon. A boltba sem árt, ha be tudsz menni vele...

kerék

Nagyon megkönnyítik a navigációt a bolygósítható kerekek, ami pl. boltban jól jön. Viszont hamarabb szorulnak javításra is, hamar kiakadnak. Nehezebb terepen (pl. földes, hepe-hupás utakon) ezért fixálni kell őket, hogy ne tekeregjenek össze-vissza. Kertes házba szerintem jobb a nagy kerék és a jó rugózás, hogy ne rázódjon szét szegény baba. A kerekek fékezhetőek legyenek!

átfordítható tolókar

Egyrészt a pici babáknál nagyon jó, ha séta közben láthatják az anyukájukat, másrészt akkor is jól jön, ha szembe süt a nap. Én nagyon szeretem.

állítható tolókar magasság

Jó, ha anyukának és apukának is kényelmes a séta a babakocsival…

kényelmes belső tér

Ha túl keskeny a kocsi belseje, nem fér bele a gyerek télen, vagy ha már megnőtt. Másrészről viszont a túl széles kocsival nem biztos, hogy fel lehet szállni a buszra, a boltajtókról nem is beszélve…

ötpontos biztonsági öv

Nehogy a baba kicsússzon / kimásszon később.

tartozékok

Ha téli baba lesz, nem árt, ha van hozzá lábzsák, és a huzat nem papírvékonyságú. Lábzsák valószínűleg külön is kapható, bár nem biztos, hogy sikerül pont olyan színben beszerezni. Levehető, mosható huzata legyen.

Vízhatlan napfénytető, hátha nincs kéznél esővédő. Lábtartó - jól jön, ha már nagyobb a baba, és ül. Persze ilyenkor már sokan átváltanak egy könnyű sportkocsira, de jó, ha a sima babakocsi is megfelel a célra. Jó teherbírású bevásárlókosár a kocsi alján.

Kukucskáló a napfényvédőn, így rá tudsz nézni menet közben is a babára.

Esővédő (ez külön is kapható).

Nekünk a bolygókerekek nem voltak, hanem terepkerekek kiegészítők nélkül téliesíthető kocsi 30e volt, szóval ne ijedj meg, létezik ilyen :-)

Tanulság: otthonra megvettem a nagy kocsit, aztán 5 hónapos korban vettünk egy kisebbet, amit az autóba is be tudok tenni.

Vásárláskor nézzétek meg, befér-e a csomagtartóba majd!!!!!!!

:-)

2010. ápr. 14. 07:24
 12/13 anonim ***** válasza:

A bolygókerekek olyanok, mint a bevásárlókocsi kerekei, forognak.

Ha így érted.

2010. ápr. 14. 07:25
 13/13 A kérdező kommentje:
jajj nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást.:)
2010. ápr. 14. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!