Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » őszintén kismamik. Akik május...

őszintén kismamik. Akik május 15ig vannak kiirva valamikorra, elgondolkoztatok azon h megindittatjátok a szülést ha minden rendben előbb a gyad-gyes változtatások miatt?

Figyelt kérdés
nem lehurrogást várok:)én nem fogom, de bevallom megfordult a fejemben.május 13ra vagyunk kiirva. mivel 2006óa folyamatos munkaviszonyom van bruttó 180e fizum szerencsére megkapom a tgyást, és a pici 2éves koráig a gyedet ha másjusban szülök akkor is.csak nem lesz az a 3ik év, a gyes.persze 28ezer ft-al nem lehet itthon maradni amugy sem, visszamennék akkor is dolgozni,de nem mindegy h még egy évig a fizud mellé kapsz e +(kb) 28at.mert ugye a gyes jár munka mellett is.igazábol én ettől esnék csak el.de akiknek mondjuk az eddig kellő 180nap meglenne,de a 365 v max gyedhez az 562nap az h gondolkozik erről? persze h a babának az a legjobb ha addig marad ameddig akar,de azért az anyagiak sem elhanyagolhatóak, hacsak apa nem keres annyit h kénylmesen megéljenek....csak a véleményetekre vagyok kiváncsi,akik hasonló cipőben járnak mint mi
2010. ápr. 13. 11:20
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Látom, kaptál már hideget-meleget, ezért én már nem szeretnék belemenni semmiféle vitatkozásba. Szerintem mindkét oldalt meg lehet érteni valahol. És anélkül, hogy egyetértenék azokkal, akik hamarabb beindíttatnák a szülést, azt azért megjegyezném a védelmükben (és ezt most főleg a szülésznők dörgedelmes válaszára reagálva teszem), hogy ezek a kismamák nem 4, csupán csak 2 héttel előbb indíttatnák meg. Nem mindegy! Szerintem 2 héten már semmi nem múlik! Na, de nem is ezt szerettem volna elsősorban elmondani, hanem pofátlan módon szeretnék belekérdezni.

Azt írtad, ha májusban szülsz, akkor is 2 évig jár a GYED? Ezt honnan tudod? Mert én azt hallottam, hogy a május 1. után született babák esetében a GED is csak 1 évig jár + utána egy év GYES. De bárcsak neked lenne igazad! Én is májusra vagyok kiírva, és bár nem indíttatnám emiatt hamarabb, azért kicsit bánt, hogy lehet, hogy emiatt "elbukok" egy év GYED-et. Én 2005 óta folyamatosan GYÁS-on illetve GYED-en vagyok. Most is GYED alatt fogok szülni. Tudsz nekem segíteni abban, hogy az én esetemben egy vagy 2 évig fog-e járni a GYED, ha májusban szülök?! Előre is köszönöm, ha válaszolsz! És ne hagyd magad elítélni! Szerintem mindenkinek vannak olyan gondolatai, ami miatt sokan elítélnék (és ezzel nem azt mondom, hogy a te felvetésed elítélendő)!

2010. ápr. 14. 20:57
 22/23 A kérdező kommentje:

először is nem gondoltam volna h ennyien irnak,s kisebb vita robban ki.mikor én a kérdező mondtam h nem indittatom meg előbb,de a gondolata felmerült,s valóban 2 hétről lenne szó, nem 3-4 hetekről...úr isten dehogyis..na mindegy:). én is a 38hétre születtem anno.na mindegy,ne menjünk bele:)

kedves utolsó! májusban született babáknál úgy van, h ha megvan a jogosultságod rá,akkor 2 éves korig jár a gyed!!márpedig akkor neked is megvan ha 2005óta van munkaviszonyod.24hét a tgyás, és utánna a max gyed a pici 2 éves koráig jár, ha megvan az 562nap munkaviszonyod!!ez 100%. eddig ugye 180 nap kellett hozzá 2 ven belül,most sokkal több, ez itt a változás. meg h nekünk már nem lesz 3ik év,a gyes.

itt egy jó link, mindent elolvashatsz ezzel kapcs:

[link]

ebben benne van h max 2 éves koráig jár a gyed,ha megvan hozzá ami kell:) én jövő héttőlmár szülési szabin leszek(tgyás):)legjobakat,már nincs sok vissza

2010. ápr. 15. 12:08
 23/23 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszodat és a linket is, amit küldtél!

Engem a 3. év kérdése már nem érint, mivel ez a 4. baba, így elmehetek főállású anyának a GYED lejárta után, a GYED viszont nagyon is izgatott... Mégegyszer köszönöm!

Neked is minden jót, boldog további babavárást és babázást! (Utolsó válaszoló)

2010. ápr. 15. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!