Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » őszintén kismamik. Akik május...

őszintén kismamik. Akik május 15ig vannak kiirva valamikorra, elgondolkoztatok azon h megindittatjátok a szülést ha minden rendben előbb a gyad-gyes változtatások miatt?

Figyelt kérdés
nem lehurrogást várok:)én nem fogom, de bevallom megfordult a fejemben.május 13ra vagyunk kiirva. mivel 2006óa folyamatos munkaviszonyom van bruttó 180e fizum szerencsére megkapom a tgyást, és a pici 2éves koráig a gyedet ha másjusban szülök akkor is.csak nem lesz az a 3ik év, a gyes.persze 28ezer ft-al nem lehet itthon maradni amugy sem, visszamennék akkor is dolgozni,de nem mindegy h még egy évig a fizud mellé kapsz e +(kb) 28at.mert ugye a gyes jár munka mellett is.igazábol én ettől esnék csak el.de akiknek mondjuk az eddig kellő 180nap meglenne,de a 365 v max gyedhez az 562nap az h gondolkozik erről? persze h a babának az a legjobb ha addig marad ameddig akar,de azért az anyagiak sem elhanyagolhatóak, hacsak apa nem keres annyit h kénylmesen megéljenek....csak a véleményetekre vagyok kiváncsi,akik hasonló cipőben járnak mint mi
2010. ápr. 13. 11:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%

Én meg a 12:38-as vagyok.

Megjegyzem,szülésznő.

Úgyhogy kedves utolsó,nem kell kioktatni,hogy a 36 héttől mire és mire nem lehet lehetősége egy kismamának.

Igen könyv szerint egészséges a baba az utolsó 4 hétben,de az tudod 4 hét,egy hónap,31 nap,ahogy akarod.

Nem fogok rémtörténeteket írni a kiírt terminus elötti szülésindításokról,de vannak,és rosszabb állapotban van egy 36 hétre született baba(indított)mint egy spontán beindult 28 hetes koraszülött!!!!

Tudod a léghólyagocskák..... amik nem azonosak a tüdő többi részével.Mindegy nem vitázom.

A saját gyereke felett döntsön a saját anyja.

2010. ápr. 13. 16:10
 12/23 anonim ***** válasza:
Úgy voltam vele, hogy hu, de jó lenne, ha május 1. előtt születne, hiszen akkor 3 év és az milyen jó a gyereknek... Féltem a terhességtől de nagyon. Ma már úgy vagyok vele, minél tovább van bent a baba, annál jobb. Május 20-ra vagyok kiírva, nem szeretném ha 2-3 héttel előbb jönne, de úgy vagyok vele, hogy ha megérkezik már egészséges és minden rendben vele.
2010. ápr. 13. 18:10
 13/23 anonim ***** válasza:
30%
Én is szülésznő vagyok, és nyugodt szívvel mondom, hogy szégyelljétek magatokat. 36-37 hét ide vagy oda, egy terhesség 40 hét...
2010. ápr. 13. 18:31
 14/23 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó szülésznő társam!

Én vagyok a másik bába aki írt ide választ és jól le lettem pontozva.

Igen így van ezt írtam én is nekik,hogy igenis számít az utolsó 4 hét nagyon sokat is!

De úgysem értik,csak a pénz és a 3 év otthonlét számít:(((

Látod,hiába van tudásunk,tapasztalatunk,a laikusokat,akik ráadásul makacsok,mint egy öszvér ezen az oldalon nem tudjuk meggyőzni.

De jó,hogy a szülőszobán nem így van:)

2010. ápr. 14. 09:33
 15/23 anonim ***** válasza:
Én május végére vagyok kiírva és tervezett császárom lesz, okkal. Május 10 körül fogok szülni, de eszem ágában sincs áprilisra hozni. VISZONT: akkor most én is szégyelljem magam, amiért a doki megcsászároz eü ok miatt a 38. héten? Ha annyira kéne az a 2 hét még akkor miért a 38. hétben lesz a császár?
2010. ápr. 14. 12:45
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Itt nem 2 hétről volt szó,hanem minimum 4 hétről!!Az egészen más,írtam már,hogy a babának minden nap számít az utolsó hónapban.És pláne nem volt szó az indokolt császárosokról!!!!Ne tévedj el!

2010. ápr. 14. 12:55
 17/23 anonim ***** válasza:

Császáros kimama! Itt azokról volt szó, akiknél nem indokolja csak a pénz és az otthonlét. Fogalmuk sincs mi történik a terhességük alatt, csak emiatt akarják előrébbhozni a szülést. Továbbra is fenntartom, hogy szégyelljék magukat egytől egyig, akik ilyesmit akarnak csinálni.

Látom tényleg jól lettél pontozva. Kíváncsi vagyok hogyha egyszer ezeknél a nőknél otthon szóba kerülne-e, hogy hanyadik hétre született a baba megmondanák-e a miértjét. Szerintem szégyellnék.

2010. ápr. 14. 14:38
 18/23 anonim ***** válasza:

Helló szülész kolléga:)

Az elötted lévő választ is én írtam annak,aki nem értette a kérdést.

Hát igen,vajon megér nekik ennyit a gyermekük egészsége?

Tudom a mai világban 28000ft az sokat jelent,de gondolom nem egy sufniban egy tanya közepén fogant a gyermekük,hogy csak erre a pénzre no meg a családi pótlékra számítanak.

Láttad a másik kérdést?Kérlek nézd meg,ott császároztatni szeretné magát egy ismama,csak mert alacsony a fájdalom küszöbe!!!

Komolyan megáll az eszem!!!!

De persze a lepontozások ezerrel jönnek,annyira buták némelyek...:(((

2010. ápr. 14. 14:44
 19/23 anonim ***** válasza:

Ilyenekre mondták régen,hogy OTP baba.

Ja meg persze amikor szoc-pol-ért vállalnak gyereket,meg segélyekért, meg azt is utálom amikor van már egy gyerek de anyucinak büdös visszamenni dolgozni és gyorsan teherbe esik mégegyszer.Sajnos ilyen a világ....

az egyik szülésznő

lepontozások előtt írnám:lányom 10 éves,fiam 4 éves,most vagyok kismama a harmadikkal.Csak hogy lássátok,nagy a gyerekek közti korkülönbség,én szeretek dolgozni:)

2010. ápr. 14. 15:03
 20/23 anonim ***** válasza:

Azzal nekem semmi kifogásom, hogy kis korkülönbséggel szülessenek meg a gyerekek, mert ez így jó, de az szerintem is teljes mértékben elítélendő, amit te írtál, hogy gyorsan teherbe esik még egyszer, hogy ne kelljen dolgozni, na ez az ok szörnyű :S

Kedves kolléganőm!

Egyre elképesztőbb dolgok vannak. Holott egy császár sokkal több esetben ezerszer fájdalmasabb utólag, mint maga a szülés. A szülésben egyébként a legfájdalmasabb dolog a fájás, de ki lehet bírni, nem olyan borzalmas. Félni a fájdalomtól...ez így normális, a gyerek ha lehetőség van rá a szülőcsatornán át szülessen. Az egyik családtagom szintén szülésznő volt, azt mondta akkor is voltak olyanok, akik szerettek volna inkább császármetszést, de elmagyarázták nekik, hogy ez nem kívánságműsor, a császármetszés egy műtét. Most se nagyon csinálnak kívánságműsort a szülés formájából,de hallottam már rá példát.

2010. ápr. 14. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!