Nem értem ezt az egészet! Ha érti valaki hogy van, segítene?
A helyzet a következő: valóban annyi ideig jár táppénz, amennyi ideig kaptál egészségügyi hozzájárulást megalapozó jövedelmet. AZ elmúlt évben (illetve a táppénz jogosultságot megelőzően) neked folyamatosan volt olyan bevételed, ami beszámít a biztosított idődbe, így megalapozza a táppénzt. A táppénzt valóban 180 nap jövedelemből számítják átlagban, ha nem volt két év folyamatos munkaviszonyod, attól még jár a táppénz, de a 60% helyett csak 50% a mértéke. Ha a könyvelők kiszámolták neked jövedelem alapján a jogosulti napokat, nyugodtan hihetsz nekik. Nem tudom, mikor mennyi ideig kaptál bért, álláskeresésit, stb. de az alapján, amit leírtál, szerintem is megvan legalább fél-háromnegyed év táppénz jogosultságod.
A gyed-et valóban a jövedelem alapján számolják, ahogy az utolsó írta, de ha nincsen csak 15 bérezett (amiből egészségbiztosítási járulékot vonnak) napod - betegszabid, akkor az fogja megalapozni a gyed-et. Sajnálom az előttem válaszolót, jó lett volna kérdeznie korábban, mert ha csak két hetet dolgozik januárban, és utána kapja a betegszabit, már sokkal több lenne a gyed-e:(
Szóval küldd a papírokat, és nyugi, biztosan több táppénzre vagy jogosult, mint két hónap, hiszen két hónapja ennél a cégnél dolgozol, de volt korábban egy csomó idő,a mi szintén jogosulttá tesz táppénzre.
ҝ
Ja, és ha megírod, mikor mit, és mennyi ideig kaptál 2008-ban és 2009-ben, nagyon szívesen kiszámolom neked, hogy jogosult leszel-e gyedre.
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!