Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a vége? Mi kell még az...

Mi a vége? Mi kell még az apasági nyilatkozathoz, hogy szül. Anyakönyvi kivonatot kapjon a babu az apukéja vezetéknevével? Valahol olvastam, hogy egyszerübb összeházasodni. Már nem értem ezt az egészet. Mit befolyásol ez a jan.1-i módosítás? 39 h. km

Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 12:49
 1/4 anonim ***** válasza:
2010. jan. 29. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia

Az rtl most oldalon visszanézheted a házonkívűlt ha nem láttad volna és hátha jobban fogod érteni,habár még én se láttam,de minket nem érint.

2010. jan. 29. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A jan 1-vel életbe lépett jogszabály a bejegyzett élettársi kapcsolatban élők helyzetét könnyíti meg, itt, ugyanúgy, mint a házasságban élőknél, ezentúl nincs szükség az apasági nyilatkozatra.

Ez viszont a hivatalosan nem együtt élők és nem házasok helyzetét nehezíti, itt továbbra is kell az apasági nyilatkozat, és egy közjegyző által kiállított okmány, amely igazolja, hogy az anyuka a baba fogantatásának időpontjában nem volt bejegyzett élettársi kapcsolatban.Ez a formanyomtatvány viszont még nem elérhető.

Ez a papír nem egyenlő a hajadonsági nyilatkozattal, az azt bizonyítja, hogy házas nem vagy.

Tegnap ez volt a házon kívülben.

Én 33 hetes vagyok, a párommal nem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak. Annyira elegem van az egészből! Azt mondják, ez azért van, hogy az egyedülálló nőként feltüntetett anyukák ne jussanak jogtalan segélyekhez. Mégis milyen segélyekhez? a 2000 ft-al több családi pótlékhoz???nevetséges.

2010. jan. 29. 13:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Már nekem is elegem van ebből az egészből...

2010. jan. 30. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!