Én azt hittem,hogy bemegyek megszületik a baba és én egyböl a párom nevét adom a babának.most olvastam,hogy nem igy van uristen akkor hogyan van ez az egész?Akkor most én nem értem ezt az egészet?
Szia! Apasági nyilatkozatot kell tennie a párodnak. Együtt bementek az Önkormányzatra és a gyámügynél kell kérni ( legalábbis nálunk így volt). Megkapjátok a papírt és beviszed a kórházba mikor szülni mentek.
Boldog babavárást:)
Szia,
A magyar jog szerint csak a férjnek van joga azonnal automatikusan a nevére venni a gyermeket, kérdés nélkül.
Hülye példa, de ha 4gyerekedből csak egy lenne a férjedé, a többit összehoztad, akkor is a férjed nevét kapnák születésnél...
Rosszabb esetben ha még nem váltál volna el, akkor is a férjed nevét kapná születés után...
Az élettársnak alkalmi huncutpartnernek el kell ismernie a gyermeket, mint sajátját.
Önkormányzatnál kell megtenni a nyilatkozatot. [link]
Nekem a védőnő adja ide a szükséges papírokat, amit be kell vinni az önkormányzathoz majd.
Egy érdekesség: egyik ismerősőmnek a nővére ikreket várt a párjától. Szintén apasági nyilatkozatot kellett kitölteniük, de kettőt, mivel két baba lesz. Ott álltak értetlenül, mert csak egy apasági nyilatkozatuk volt. Az egyik babát csak később vehette az apa a nevére amikor bemutatták a másik nyilatkozatot is. Nem akarták elhinni, hogy ilyen lehetséges.
Szóval nem egyszerű dolog ez. Nekünk is lassan ki kell tölteni a nyilatkozatot.
35 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!