Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit hízhat egy kismama?...

Mennyit hízhat egy kismama? Más orvosa is rá van erre kattanva?

Figyelt kérdés
Ez a 2. terhességem, másik orvoshoz járok, mint az első babámnál, de erre a hízás dologra mindketten rá vannak kattanva. Kimondottan vékony vagyok (170 cm és 58 kg, 52-vel kezdtem)és így 33 hetesen 6 kg-ot híztam, az első terhességnél összesen 9,5 kg-ot és ugyanúgy, mint az első doki, a mostani is azt mondja, hogy többet már ne hízzak. Más kismamáktól is azt hallom, hogy az orvosuk már sokallja a 10 kg-os összhízást.
2016. jún. 15. 10:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én 55 kilóval kezdtem (173cm magas vagyok) és 85 kilósan mentem szülni,tehát 30 kilót szedtem fel :( senki nem cseszegetett miatta,pedig sok volt,de nem tudtak mibe bele kötni (nem zabáltam,jó volt minden eredményem,még vasat se kellett szednem nem vizesedtem stb) mondjuk nagyon hamar le is adtam,most 54 kg vagyok.
2016. jún. 15. 12:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Pff, hát, én is nagyon vékony voltam, 50 kiló sem voltam, több vagyok 170cm-nél.

6 kilót híztam, erre azt mondták, hogy sok.

De, kiderült, hogy, akik ezt mondták(védőnő, stb.) gyerekük sincs.

Így könnyű a semmiből megmondaniuk, mi a helyes.

2016. jún. 15. 13:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Baccus ez beteg.

Az ideális hízás mértéke 9-12 kg.

Ebből a baba súlya nagyjából 3,4 kg,

a méh súlya 0,9 kg,

a méhlepény 0,7 kg,

a magzatburok és a magzatvíz 0,8 kg,

az anya vérmennyiségének növekedése 1,2 kg,

a folyadékvisszatartásból eredő többlet (vizesedés) 1,4 kg,

zsírlerakódás (erre a szoptatás során lesz szükség) 3 kg,

a mell megnövekedett mirigyállománya 0,45 kg.

Aki ennél kevesebbet hízik, az gyakorlatilag fogy, szerintem nem kell ecsetelnem hogy egy ennyire vékony nőnél az mit jelent.

2016. jún. 15. 14:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mikor terhes voltam a doki akihez jartam teljesen meg volt orulve a hizassal, evessel kapcsolatban. Igaz en eleve plusszal indultam. 85 kg voltam a terhesseg elejen. 87,5 kiloval mentem szulni es 78 voltam amikor hazamentem a babaval. Megis az orvos ugy csinalt mintha 30 kg- ot hiztam volna, minimum. Mikor mar sirva mondtam neki, hogy en nem eszek csokoladet, zsirba tocsogo eteleket, meg cola es testvereit, o ramorditott tocsogo szajjal, hogy ne hazudjak neki! Ekkor otthagytam, 8 honaposan. Azt se tudtam hova menjek majd szulni, de ahoz az orulthoz nem mentem tobbe...
2016. jún. 15. 20:48
 15/15 anonim ***** válasza:
#4 vagyok, mindkét terhességem alatt mondogattam, hogy kimondottan igazságtalannak tartom, hogy a - jellemzően -férfi nőgyógyászok halálra csesztetik még a normális mértékben "hízó" kismamákat is. Mintha ők mutatnák a példát, hogy milyen 40 héten keresztül fegyelmezetten táplálkozni és alig gyarapodni!
2016. jún. 16. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!