Mennyit hízhat egy kismama? Más orvosa is rá van erre
kattanva?
Figyelt kérdés
Ez a 2. terhességem, másik orvoshoz járok, mint az első babámnál, de erre a hízás dologra mindketten rá vannak kattanva. Kimondottan vékony vagyok (170 cm és 58 kg, 52-vel kezdtem)és így 33 hetesen 6 kg-ot híztam, az első terhességnél összesen 9,5 kg-ot és ugyanúgy, mint az első doki, a mostani is azt mondja, hogy többet már ne hízzak. Más kismamáktól is azt hallom, hogy az orvosuk már sokallja a 10 kg-os összhízást.
Hmmm. Szerintem az a ritkább, hogy erre így odafigyel az orvos.
Bár szerintem a te dokid már átesett a másik oldalra. 6 kg teljesen jó. Vagy az összesen 9,5 kiló.
Egyáltalán nem sok a 10 kg. Eddig ez volt az átlag, hogy kb. ennyit hízik valaki normálisan, ha semmi baja és ha nem zabál.
2016. jún. 15. 10:52
2/15 anonim válasza:
Én nagyon vézna voltam terhesség előtt. 170 cm / 50 kg.
Én 20 kg-t híztam. Szülés után maradtam 57 kg, ami teljesen jó súly. Előtte voltam túl vékony.
Második terhességemkor is 70 kg-ra híztam, de akkor ugye nem 20 kg-t, hanem csak 13-at.
Most is 56-7 vagyok, ami egy megfelelő súly.
Nekem nem szólt semmit sem a védőnő, sem az orvos, mert nem 2 hét alatt szedtem fel a 20 kg-t, meg ugye túl vékony is voltam.
2016. jún. 15. 11:01
3/15 anonim válasza:
elős terhességemnél 12kilót híztam, cukros voltam, szigorú diétán, senki nem szólt, hogy ne hízzak, nem is tehettem volna ellene.
most 33 hetesen plusz 10 kilónál tartok ha reálisan nézem, ha nem, akkor meg 15 :D
volt egy betegségem, 48 kilósra fogytam, majd 55kilósra vissza, de mint kiderült, akkor már babás voltam :) szóval..
amúgy most 167cm vagyok és 64 kiló, kifejezetten jól érzem magam a bőrömben :)
2016. jún. 15. 11:04
4/15 anonim válasza:
Az én terhesgondozó dokimnak is mániája volt a hízás. Viszont engem megdícsért, a 30. héten a 6 kiló gyarapodásért. Pedig én többről indultam, mint te (57 kg), hasonló magassághoz. Szerintem a Te induló súlyodhoz még kevés is a 33. hétre a 6 kg, a végére az ideális, ha feljön 10-12 kg.
2016. jún. 15. 11:05
5/15 anonim válasza:
lényeg lemaradt, örült neki az orvsom és a védőnőm is, hogy végre nem vagyok gebe, tökéletes a vérképem életemben először :))
2016. jún. 15. 11:05
6/15 anonim válasza:
165/42 vel kezdtem a terhességet. Az elején gyorsan felszaladt nekem is 6 kg.
Szólt is az orvos hogy ne hízzak túl sokat....
Én se értettem mert marhára elfért rajtam, sőt még jobban is éreztem magam :)
Összesen 10 kg híztam de sajna már mind lement :(
pedig mikor a kórházból kijöttem tök jól éreztem magam (gömbölyű fenék nagy cici) :)
De sajna ez van...
Nekem a dokim azt mondta h azért aggódott, mert nehogy depis legyek szülés után h "kövér vagyok"
De megnyugtattam h még örülök is a plusszoknak :)
2016. jún. 15. 11:08
7/15 A kérdező kommentje:
A védőnőnek mondtam, ő se értette, mert ugye csak pocira híztam és igen, a kiinduló súlyom alapból is kevés volt szerintem. Uh alapján most is nagy baba várható.
2016. jún. 15. 11:21
8/15 anonim válasza:
Az én orvosom max 13kg-ot 'enged'.
Első babàval 6, màsodikkal 9kg-ot híztam
2016. jún. 15. 11:27
9/15 anonim válasza:
A kiindulási súlytól függ. Nyilván egy 20-30 kiló hízás senkinek sem jó, de pl. egy 130 kilós kiindulósúlyú kismamának az a jó, ha a terhességet kisebb súllyal fejezi be, mint kezdte, míg a 40 kilós kismamának a 15-20 kiló is kellhet. Egy 70 kilós "alap" súlyú kismamánál a 10 kiló is lehet már sok. Én elég vékony voltam teherbeeséskor 57-58 kg körül, 70 kilóval fejeztem be a terhességet, senkinek egy szava sem volt (se védőnő, se háziorvos, se nőgyógyászok, se szülésznő)
2016. jún. 15. 11:30
10/15 anonim válasza:
A dokim egyszer se kerdezte meg, ramnezett es okenak talalta. A vedono volt rakattanva. 158/54-rol 14kg-t hiztam. A terdem kivolt az utolso heten, de ennyi, lement a sulyom most mar teljesen, a bőröm is visszahuzodott (3 honapos korara).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!