Magyarorszagon kivul divat meg akarhol mashol a ketcsikos teszt utan azonnal tappenzre menni?
Bezzeg Kína és India! Ott a vegyiparban is végig lehet dolgozni. Igaz több a torzszülött, de többnyire egészséges ababa.
Más országokban az a divat, hogy az esküvő után otthon marad, aztán ha 14-16 évesek a gyerekek, és nagyon unatkozik, visszamegy építeni a karrierjét.
Megint más országokban a nő nem dolgozhat. Esélye sincs munkát vállalni, kvázi állati sorban tartják, de eltartja az ura. (Úgy ahogy). Saját tulajdona sem lehet.
Nincs két egyforma szokás.
Az biztos, hogy nem az a marék kismama viszi csődbe az országot, akik eü. okból otthon marad. Tudod ők fizettek ám TB-t, és még jó 30-40 évig fognak is!
De sokan szülnek a semmire, munkaviszony nélkül, nem adtak a közösbe semmit, de ők kapják a legtöbbet.
Szóval táppénzre az megy, aki dolgozott.
Probléma?
Én 18hetes kismama vagyok reumatoid artritissel.. es képzeljétek dolgozom.. könnyű munkám van viszont reggelente néha a páromnal kell megfésülnie mert nem tudom a kezemet sem felemelni.. ha a kicsire hatással lenne a szenvedésem már régen táppénzen lennék... nem kellene divatnak hívni ha valaki elmegy táppénzre..
De ez csak a saját véleményem.
Nos én 14 hetes vagyok. Ügyfélszolgálat a munkaköröm napi 11 óra. Alapból szeretem és sztem a végéig bírni fogom, de.... Amennyiben sok olyan barom lesz mint nemrég, aki leorditotta a fejem, szidalmazott, majd mikor megkértem h vegyen vissza, mert:
1, nem oldja meg a problémát
2, terhes vagyok
Akkor azt mondta h menjek haza ha egyszer terhes vagyok és ő kivel kiabaljon ha nem velem fog... Szoval ezután meg a gyomrom is remegett az idegtől. Tehát nem csak a terhes nőkön mulik a dolog.
A másik hogy engem is az irritál inkább aki szül 8at, de munkája sose volt, de a hátrányos helyzete miatt 300e csp-t kapnak... En meg dolgozok mint a hülye, csak latszatja nincs. Szoval ki erdemli meg? Sztem aki tp-re megy, nem a hatranyosok... Sztem :)
"Engem kiírt a doki 9 hetesen, mert nehéz fizikai munkát végeztem, és nem tudtam másik munkakörbe rakni"
Ilyen esetben a munkáltató köteles a kismamát felmenteni a munkavégzés alól, és alapbért kell fizetnie...
Szóval egy egészséges kismamát nem szabad táppénzre venni, csak mert olyan a munkaköre. Csak ezt sokan nem tudják, a munkáltató meg nem szól, mert neki a táppénz sokkal "olcsóbb"...
"Amennyiben sok olyan barom lesz mint nemrég, aki leorditotta a fejem, szidalmazott, majd mikor megkértem h vegyen vissza, mert:
1, nem oldja meg a problémát
2, terhes vagyok"
Konfliktuskezelésből egyes. Senkit nem érdekel az ügyfélszolgálaton, hogy terhes vagy. Ez nem érv. Az viszont igen, hogy nem oldja meg a problémát. Ha ordít, és nem vagy köteles ezt a modort elviselni. Harmadik figyelmeztetés után bonthatod a vonalat. Ha személyes ügyfélszolgálat, akkor pedig hívhatod a felettesed. Ezért írtam fentebb, hogy ha valaki jól végzi a munkáját, akkor nem lesz idegroncs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!