Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magyarorszagon kivul divat...

Magyarorszagon kivul divat meg akarhol mashol a ketcsikos teszt utan azonnal tappenzre menni?

Figyelt kérdés
2016. jún. 12. 15:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
81%

Soha nem voltam ügyfélszolgálatos, de több ismerősöm, barátom igen. Az egyik exem is dolgozott ügyfélszolgálatosként 3 évet egyetem mellett.. hát azt mondta, ha már katonaság nincs, akkor kötelezően ide küldene mindenkit (csak) fél évre.

Na ezt csak azért, hogy a másik kérdés feltevője nem csodálom, ha el akarna jönni.

Aki fizikai munkát végez, vagy egyébként is megterhelő a munkája, annak szintén érthető, ha el akar jönni.

Engem mentálisan fáraszt le a munkám, fejlesztő vagyok. Most vagyok a 20. hétben és már nem esik jól. (Egyébként szeretem a munkámat, nem nyűg.) Próbálom kihúzni a 32. hétig, de a főnököm látja rajtam, hogy nagyon lefáraszt és már ő mondogatja, hogy menjek haza nyugodtan és írassam ki magam táppénzre.

Van még szabadságom, ki fogom venni 1-2 hét múlva, aztán visszamegyek a pihi után. És ha akkor sem bírom, akkor kiíratom magam táppénzre.

Na és akkor ez a "könnyű" meló volt.

2016. jún. 12. 15:51
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Az összes kismama ismerősöm és én is szinte végig dolgoztunk. De mindegyik olyan helyen dolgozik, ahol nyugodtan lehet terhesen is dolgozni. Viszont vannak olyan munkahelyek, ahol nem egyszerű kismamaként dolgozni.
2016. jún. 12. 16:58
 13/31 anonim ***** válasza:
54%
Na akkor kedves kérdező!Igen,én vagyok az a bizonyos ügyfélszolgálatos,aki abban a linkben szerepel,és ha kiderülne a terhességem,akkor azonnal táppénzre mennék!Röviden az élettörténetem:14 éves koromtól epilepsziás vagyok!Folyamatosan gyógyszert szedek!Hidd el nem könnyű betegség!Az első terhességemet sajnos rajtam kívül álló okok miatt meg kellett szakítani,pedig egy évig próbálkoztunk,mire pozitív lett a teszt!Ugyanis nem fejlődött a baba!Aztán újra teherbe estem,végig nagyon rosszul voltam,hánytam,vizesedtem,stb.minden ami ilyenkor szokásos.Majd 38 hetesen majdnem mindkettőnket elvesztettek az orvosok.Végül vákummal hozták világra a kisfiamat,akinek volt egy kissebb agyvérzése,illetve egy 4 cm-es bevérzés a mellékveséjénél.Besárgult,rohammentő száguldott vele egy másik kórházba,majdnem teljes vércserét kellett csinálni rajta!Szülés után bennem hagytak 3 db.géztampont(természetesen fizetett dokim volt)Majdnem vérmérgezést kaptam!Azóta 4és fél éves a kisfiam,és egyfolytában logopédushoz jár és különböző fejlesztésekre!De ez nem vette el a kedvünket,hogy legyen neki kistesója!Újra teherbe estem!Nagyon örültünk!Őt már simán szültem,szövődménymentesen!Viszont utánna pánikbeteg lettem!Nehéz volt,de meggyógyultam!Szerintem csak szülés utáni depi volt!Na mindegy!És még nincs vége!Utána kiderült,hogy pajzsmirigy alulműködésem is van!Semmi baj,gyógyszerrel ezt is kordában tartjuk.A vágyunk az volt mindíg is,hogy 3 gyermekünk legyen!Orvostól orvosig járok,hogy minden rendben legyen és természetesen olyan gyógyszereket szedek,amiket terhesség alatt is lehet,hogy egészséges kisbabám születhessen.Anyagilag hála Istennek megengedhetem magamnak azt,hogy ha megtudom,hogy jön a baba,akkor otthon maradhassak!Szóval remélem megérted,miért szeretnék otthon maradni és pihenni!Köszönö a megértésedet!!!!!!!!!
2016. jún. 12. 17:28
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem neked pszichológus kellene, nem harmadik gyerek. Egyből látszik, ha valaki idegbeteg, ha minden mondat végére !jelet rak.

Egyébként igen, csak Magyarországon divat kiszámolni napra pontosan, hogy mennyit kell dolgozni a gyedhez és csak itt divat, hogy már a kétcsíkos teszttel kiíratják magukat. (NEM azokról beszélek, akinél ez orvosilag vagy munkakörből adódóan indokolt.)

Ügyfélszolgálaton dolgoztam, a 37. héten azért mentem el csedre, mert már nehezemre esett ülni egész nap. És 9 hónapos korában visszamentem dolgozni, mert nekem így jó. Az ügyfélszolgálatos munka nem megterhelő, ha mellé nem idegbeteg valaki. Azt viszont nem a HR osztályon kell kezeltetni.

2016. jún. 12. 18:17
 15/31 anonim ***** válasza:
71%

Én megértelek Kérdező. Sajnos nagyon sok kismama iratja ki magát kényelemből INDOKOLATLANUL. És ez valóban rossz fényt vet azokra is, akiknél tényleg indokolt a táppénz. Mert egy kalap alá veszik őket.

Én terhesen sörözőben dolgoztam pultosként, végig nagyon jól éreztem magam, szerettem ott lenni, így eszembe nem jutott a táppénz (be is csavarodtam volna otthon). Viszon a végén már nagyon zavaró volt, hogy amikor megtudták, hogy nincs sok vissza, akkor sokan döbbenten kérdezték, hogy "és még dolgozol?". Nem tudtam hova tenni a kérdést, mert miért ne dolgoznék? Mert megnőtt a hasam?

Szóval igen, sajnos nem az az átalános, hogy munkahelyről mennek csedre a kismamák, hanem ha kell ha nem, kiíratják magukat.

Ezért már el is felejtették az emberek, hogy a terhesség nem betegség...

2016. jún. 12. 18:19
 16/31 anonim ***** válasza:
30%

18:17-es

Az ilyen véleményt,szerintem tartsd meg magadnak!Azt meg hagy döntsem már el én,hogy szeretnék e harmadik babát vagy sem :)

2016. jún. 12. 18:43
 17/31 anonim ***** válasza:
54%
Divat? Mert amúgy is olyan keveset keresnek a nők,hogy nem oszt szoroz munka-e vagy táppénz. Mellesleg kinek mi köze... Személy szerint irritálóbb a sok színes bőrű,akik kapják a gyest a semmire,mikor még írni sem tudnak,persze úgy,hogy a párjuk se dolgozik... Én 23hetet kezdem holnap. Alig várom hogy elmehessek tp-re. Nem a tp a lényeg,hanem hogy ne kelljen hajnal 4-kor kelnem,helyi járattal a nagy buszmegállóba mennem,majd távolsági busszal egy órát mennem a másik város nagy buszmegállójába,majd másik távolságival 10percet mennem ki a város szélére a munkahelyemre. Aztán még ha csak ülök is ott,aztán 15 20kor valakivel kivitetni magam a nagy buszmegállóba,hogy a 15 30assal 16 20-ra visszaérjek a lakó városomba,majd összeszedjen párom,aztán el a lányunkért,majd esetleg vásárlás,vagy haza... De nem tudok tp-re menni,mert a két munkahelyem között 30napnál több szünet volt,így újra annyit lehetek csak otthon amennyit le is dolgoztam...
2016. jún. 12. 19:21
 18/31 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó én teljes mértékben megértelek.És ha lehet,akkor miért ne használnánk ki a táppénz lehetőségét!Nyugdíjig lesz még időnk dolgozni!
2016. jún. 12. 19:30
 19/31 anonim ***** válasza:
84%
Én a 16. héten szóltam csak a terhességről és 4 héttel szülés előtt mentem táppénzre, mert nehezen ment már minden tavaly nyáron a saharai kánikulában, ami uralkodott. Nem kell általánosítani. Mindenki tudja, mi a jó neki és mennyit bír ki. Nincs a környezetemben olyan, aki indokolatlanul ment táppénzre.
2016. jún. 12. 20:00
 20/31 anonim ***** válasza:
88%

Lengyelek 100%-os tappenzre mehetnek a pozi tesztnel. Amugy Magyarorszagon mukodnek az ilyen dolgok az egeszsegugyben. Az emberek nem kernek szamlat a szulesrol, mert jaj mit szol a doki. Siman belemennek tappenzcsalasba, holott jar nekik a 100%-os tavolleti dij, ha nem tudjak elvegezni a munkat es nincs mas pozicio, csak a munkaltatojuk szemet. Meg ok maguk tajekozatlanok.

Ez egy ilyen osszekacsintos orszag ebbol a szempontbol is.

2016. jún. 12. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!