Magyarorszagon kivul divat meg akarhol mashol a ketcsikos teszt utan azonnal tappenzre menni?
Soha nem voltam ügyfélszolgálatos, de több ismerősöm, barátom igen. Az egyik exem is dolgozott ügyfélszolgálatosként 3 évet egyetem mellett.. hát azt mondta, ha már katonaság nincs, akkor kötelezően ide küldene mindenkit (csak) fél évre.
Na ezt csak azért, hogy a másik kérdés feltevője nem csodálom, ha el akarna jönni.
Aki fizikai munkát végez, vagy egyébként is megterhelő a munkája, annak szintén érthető, ha el akar jönni.
Engem mentálisan fáraszt le a munkám, fejlesztő vagyok. Most vagyok a 20. hétben és már nem esik jól. (Egyébként szeretem a munkámat, nem nyűg.) Próbálom kihúzni a 32. hétig, de a főnököm látja rajtam, hogy nagyon lefáraszt és már ő mondogatja, hogy menjek haza nyugodtan és írassam ki magam táppénzre.
Van még szabadságom, ki fogom venni 1-2 hét múlva, aztán visszamegyek a pihi után. És ha akkor sem bírom, akkor kiíratom magam táppénzre.
Na és akkor ez a "könnyű" meló volt.
Szerintem neked pszichológus kellene, nem harmadik gyerek. Egyből látszik, ha valaki idegbeteg, ha minden mondat végére !jelet rak.
Egyébként igen, csak Magyarországon divat kiszámolni napra pontosan, hogy mennyit kell dolgozni a gyedhez és csak itt divat, hogy már a kétcsíkos teszttel kiíratják magukat. (NEM azokról beszélek, akinél ez orvosilag vagy munkakörből adódóan indokolt.)
Ügyfélszolgálaton dolgoztam, a 37. héten azért mentem el csedre, mert már nehezemre esett ülni egész nap. És 9 hónapos korában visszamentem dolgozni, mert nekem így jó. Az ügyfélszolgálatos munka nem megterhelő, ha mellé nem idegbeteg valaki. Azt viszont nem a HR osztályon kell kezeltetni.
Én megértelek Kérdező. Sajnos nagyon sok kismama iratja ki magát kényelemből INDOKOLATLANUL. És ez valóban rossz fényt vet azokra is, akiknél tényleg indokolt a táppénz. Mert egy kalap alá veszik őket.
Én terhesen sörözőben dolgoztam pultosként, végig nagyon jól éreztem magam, szerettem ott lenni, így eszembe nem jutott a táppénz (be is csavarodtam volna otthon). Viszon a végén már nagyon zavaró volt, hogy amikor megtudták, hogy nincs sok vissza, akkor sokan döbbenten kérdezték, hogy "és még dolgozol?". Nem tudtam hova tenni a kérdést, mert miért ne dolgoznék? Mert megnőtt a hasam?
Szóval igen, sajnos nem az az átalános, hogy munkahelyről mennek csedre a kismamák, hanem ha kell ha nem, kiíratják magukat.
Ezért már el is felejtették az emberek, hogy a terhesség nem betegség...
18:17-es
Az ilyen véleményt,szerintem tartsd meg magadnak!Azt meg hagy döntsem már el én,hogy szeretnék e harmadik babát vagy sem :)
Lengyelek 100%-os tappenzre mehetnek a pozi tesztnel. Amugy Magyarorszagon mukodnek az ilyen dolgok az egeszsegugyben. Az emberek nem kernek szamlat a szulesrol, mert jaj mit szol a doki. Siman belemennek tappenzcsalasba, holott jar nekik a 100%-os tavolleti dij, ha nem tudjak elvegezni a munkat es nincs mas pozicio, csak a munkaltatojuk szemet. Meg ok maguk tajekozatlanok.
Ez egy ilyen osszekacsintos orszag ebbol a szempontbol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!