7 hetes vagyok, élelmiszerboltban dolgozom, nem emelek nehezet, de sokat megyek,8 órában végig állnom kell, sok hajolgatás-pakolás. Mikortól mentetek hasonló mhelyről táppénzre?
Attól függ,hogy milyen az egészségi állapotod! A rendszerváltás előtt még gyárakban is végig dolgozták a terhességet.A kereskedelemben pedig biztosan. Én is mindhárom gyerekemmel a szülés előtt néhány héttel mentem táppénzre.
Kérdezd meg az orvost,hogy neki mi a véleménye.
Bírom az ilyen rendszerváltós szöveget! Akkor is kiírták a nőket tp-re! Anyám fonónő volt, az első perctől betegállományba vették, még kérnie sem kellett. Nem írta az előző, hogy mit dolgozott, de feltételezem íróasztal mögül ment táppénzre. Olyan helyen én is kibírtam volna szülésig.
Én 6 hetesen mentem táppénzre. Pékségben dolgoztam, mint dagasztó, így nekem az emelgetés elengedhetetlen volt. Ha nem megyek táppénzre, akkor nem lenne most itt mellettem a mosolygós kisfiam...
Ha jol erzed magad es nincs olyan problemad, ami miatt valoban veszelyeztetett terhesnek szamitanal, akkor sokaig tudsz dolgozni. Szerintem meg elonyod is lenne belole, megtartanad a fiikai kondiciodat. Hidd el, ez sokat szamit!
En kulfoldon szultem, ott nincs tappenz terhesseg alatt, ha nincs problema.
Konyhai munkam volt, porges ezerrel nyolc oraban (en mar nem tuloraztam). Leulni nem lehetett, csak allni, gornyedni, menni a dolgokert. Mindez 6-8 fokban. Egy 30 perces szunet volt 5 ora munka utan, amkor ulhettem, egyebkent csak pisilni mehettem ki. Az elso babat varva a 28. hetig dolgoztam, utana szabin voltam. Az azt koveto hat hetben utztunk, akkor volt az eskuvonk, tehat csak hat hetet toltottem otthon semmittevesben, babaholmikat pakolgatva. Nekem az is sok volt. Untam magam, ellustultam, unalmamban ettem, hiztam, eltunyultam. Mar a seta is rosszul esett a vegere. Lomha lettem.
A 2. terhessegem a porgesrol szolt, mivel meg a nagyobbik babam is baba volt. Akkor felidosen kellett visszamennem szerzodes szerint ugyanoda dolgozni, 3 honapig voltam ott, az utolso trimeszterben nem dolgoztam, de mentem egesz nap, mert ketszer koltoztunk, illetve a nagyobbik baba egesz nap hajtott. Ossze sem lehet hasonlitani az elozo terhesseggel a testem, vegig fitt maradtam, fele annyit hiztam, eros voltam, a szules meg sem kottyant.
Szoval en azt javaslom tapasztalatbol, hogy maradj mozgasban, emberek kozott amig csak tudsz, csak eleinte vicces es pihenteto otthon lenni, ha ott nincs nap, mint nap sok dolgd.
Ez azert eleg szomoru...
A pontozasokbol nekem az jon le, hogy a tobbseg szerint termeszetes es jo dolog hagyni csapot, papot es nem dolgozni a terhessegre hivatkozva, meg akkor sem, ha egyebkent a fizikai eronlet es a terhesseg milyensege nem indokolna. Lehet, hogy en fogom fel rosszul, de tappenzre iratni magunkat veszelyeztetett terhesseg cimszoval egeszseges terhesseg eseten az csalas, nem?
Legalabbis en annak erzem.
Hat persze, ilyenkor jon a "mentseg", miszerint mindenki csal, nekunk is lehet. Tehat ha vki mas belekop a levesbe, akkor kopjunk bele meg mi is es egyuk ugy, mert mar mindegy???
Kozben meg rosszul esik a kulonbozo szocjuttatasok befagyasztasa.
Hat, en ezt nem birtam sohasem megerteni.
Kerdezo, nem Neked szol a homlokrancolasom, hanem a becsuletes ertekeloknek.
Ne cipekedj, kerj meg mast, ha nem ajanljak fel maguktol. Hajolgatas helyett pedig inkabb guggoj le, formasodik a labad is. (Nem terhesen sem szabad sokat hajolni, akkor is inkabb guggoni kellene.)
Ha pedig ugy erzed, hogy igy sem birod, vagy barmi gond van, meg mindig mehetsz pihenore, akkor mar jogosan.
Ezt valóban neked kell eldöntened!
Ha segítenek akkor megteheted, én éjszaka dolgoztam az egyik nagy áruház láncnál, ahol keményen raklapokat kellett húzogatnom, hajolnom, emelgetnem, nem is lett volna bajom, ha a nehezebbeket átvállalják, a raklapokat elhúzzák helyettem, így maradtam volna, még akár éjszaka is. DE nem segítettek sőt volt olyan aki még rá is tett egy lapáttal és mindent velem csináltatott volna meg. Holott mindenki tudta, h volt már egy vetélésem. Hát én így nem csináltam, 11 hetesen kiírattam magam. DE ebben is van hátrány, itthon halálra untam magam, semmit nem tudtam csinálni, unalom unalom hátán... szóval nem leány álm az itthonlét sem, de ezt tudtam is, de nem kockáztattam a babát a munkahelyemért.
Szóval a lényeg, h ha segítenek, toleránsak veled akkor maradj! Lesznek nem könnyű pillanataid, de túl lehet élni. Sztem én is dolgoznék még, ha nem olyanok a kollégák amilyenek...
36 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!