Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek volt az elején problémás...

Kinek volt az elején problémás terhessége, de végül minden rendben lett? Többi lent.

Figyelt kérdés

Szisztok! Ma vagyok elvileg 5+2 hetes. De már mióta meg kellett volna jönnie, görcsöltem (ez már elmúlt) és folyamatosan barnázok. Nekem ez a 4. terhességem, 3 gyerekem van, ilyen még nem volt. Nagyon félek, hogy beteg lesz a baba, hogyha túléljük a 12. hetet. Tudtok biztatni vagy megnyugtatni?

Köszönöm!

2010. ápr. 10. 19:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Remélem doki látott emiatt és kaptál utrogestant és tárait?:-)

Én is így voltam a 7.hét végéig,szedtem a gyogyszert és rendben lett minden,hétfőn töltöm a 12hetet és 3.baba!Nekem se volt z első 2vel ilyen,missed ab gyanus voltam!

Menj orvoshoz mielőbb ha eddig nem kaptál a barnázásra semmit!

2010. ápr. 10. 19:41
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát a görcsölés a méhed megnagyobbodása teszi. A barnázást sokan említik. Ezek inkább a vetélés veszélyét jelzik esetleg.

Sajna te is tudod mennyi minden lehet....

Csak pozitívan. Próbálj jókra gondolni.

A 18 hetes uh után nyugodtam meg, akkor adtunk neki nevet.

Addig úgymond nem éltem bele magam...

Negatív dolgokat ne erősítsd magadban, az biztos.

kitartás

2010. ápr. 10. 19:41
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is így voltam a második babámmal, aki 2010.03.01-én megszületett :)

A terhesség elején elkezdtem barnázgatni, de időben elmentem orvoshoz. Haematomát(vérömleny) állapítottak meg és emiatt szigorúan feküdnöm kellett, szinte csak wc-re, fürödni kelhettem ki az ágyból és no sex a 12 hétig. Ez a dolog vagy felszívódik, vagy kivérzik. Nekem a 12 hét végén kivérzett, de addigra már elég nagy volt a baba ahhoz, hogy ne tudjon a vérzéssel távozni. A vérömleny keletkezése a sárgatesttel kapcsolatos, ne izgulj, nem károsodik a baba.

2010. ápr. 10. 19:45
 4/21 anonim ***** válasza:

Isten ments, hogy megijesszelek, de én az említett barnázós tünetekkel veszítettem el a második és harmadik gyermekemet. Egyiket a 10., másikat a 8. hétben...

A negyedik babánál szintén barnázni kezdtem, Utrogestan kúpokat kaptam, és most van egy gyönyörű, egészséges kislányom.

Szóval én amondó vagyok, irány a doki!

2010. ápr. 10. 19:46
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Orvoshoz elvileg jövő héten szerdán próbálok menni, addig meg magne B6-ot szedek. Dokimmal is beszéltem telefonon, ő is azt mondta, hogy hat hetesen lehet elvileg látni, hogy mi a helyzet (szerdán töltöm). Itt (Debrecen) szerintem nem szoktak az elején gyógyszert adni,csak később, gondolom, a természetes szelekció miatt vagy nem tudom...

Pihenni a 3 gyerek miatt korlátozottan tudok csak. Főleg amiatt aggódom, hogy ilyen nekem még nem volt. Az első és a harmadik babánál volt nagyon kicsi barnázás, de elmúlt. Félek, hogy arra utal, hogy beteg a baba. azért igyekszem pozitívan gondolkodni.

2010. ápr. 10. 19:48
 6/21 A kérdező kommentje:
Hú, most látom, még ketten írtatok. Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltok!
2010. ápr. 10. 19:48
 7/21 A kérdező kommentje:
A görcsölés meg az első pár napban volt, aztán végül elmúlt. Ott lent éreztem a méhszájnál. Akkor még egyszer együtt voltunk a párommal (nem voltam benne biztos, hogy megjön vagy nem, hogy mitől is van ez), és az se esett jól ilyen szempontból.
2010. ápr. 10. 19:52
 8/21 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: ha "csak" hematómám lenne (nem biztos, hogy jól írtam), már annak is örülnék, és akkor nagyjából lehet, tudni, hogy mire számíthatok. Köszi, hogy leírtad, hogy Neked ez hogy volt.
2010. ápr. 10. 19:56
 9/21 anonim ***** válasza:
19.45-ös vagyok. Én is kaptam utrogestant. Azt szerintem te is fogsz kapni. Az pont a magzat megtartásra kapod, van aki a tervezésnél is használja, pl, akinek már sok babója elment az első harmadban. Sokan vannak így, hogy barnázgatnak, de nem lesz ettől beteg a baba, ne izgulj! Próbálj megnyugodni, mert az sem tesz jót, ha idegeskedsz! Persze 2 gyerek mellett biztos nem könnyű pihenni, csak vegyél vissza a maximumból és ne nagyon emelgesd őket, stb. Nekem a párom sokat segített a kritikus időszakban, a nagyobbik gyermekem elfoglalásában.
2010. ápr. 10. 19:57
 10/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a hamradik válaszolónak gondoltam az előzőt, bocsi, már tiszta lökött vagyok.
2010. ápr. 10. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!