Terhesen nem szabad ezeket? (Bővebben lent)
Szedni kezdtem Forcapil kapszulát a hajamra hogy erősebb legyen meg gyorsabban nőjön...stb. Azt olvastam róla hogy terhességnél csak a 2. trimesztertől szabad szednem. Én most még az 1. trimeszterben vagyok ezért nem szedem, mert állítólag nem lehet.
A másik dolog: kentem magam rendszeresen Eveline karcsúsító kencékkel (nem mintha kövér lennék csak jobb tőle az alakom). Gondolom hasamra nem kenhetek semmit (meg felesleges is, hisz terhes vagyok), fentebb a melleim alatt se kenhetem meg a lábaimat se kenhetem?
Egyenlőre nem csinálom, de gondoltam megkérdezem hogy szerintetek? Nekem fontos volt mindig hogy odafigyeljek magamra maximálisan és most ezeket most már nem is alkalmazhatom amíg terhes vagyok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mi van a Forcapilodban?
A-vitamin magzatkárosító.
Milyen az a gél? Ha helyi vérbőséget okoz és úgy "karcsusít", akkor valóban kerülendő.
Ebben a Forcapilban nincs semmi, csak vitaminok, meg két aminosav (A-vitamin nincs is benne), szerintem a biztonság kedvéért írták rá, hogy a másodiktól lehet szedni, de amúgy az első trimeszternek úgyis gyorsan vége, szóval ha ez van a betegtájékoztatón, akkor ez van, pár hét nem a világ.
A karcsúsító kencékből ezerféle van. A paprikakrémeket, vérbőségfokozókat valóban kerülni kell. Ilyesmit ne használjál most.
A terhesség már csak ilyen, és lesznek dolgok amibe bele kell törődni, mert nem tehetsz ellen semmit. Pl. vizesedés, pigmentfoltok stb.
Persze én is szeretek magammal foglalkozni, nincs ezzel semmi gond, nyilván nem kell eligénytelenedni mert az ember terhes, de használhatsz sima testápolót, natúr olajokat, kismama krémeket is, és szedhetsz terhesvitamint. Ezek biztosan nem ártalmasak!
Várandósság alatt amúgy is dúsabb, erősebb lesz a haj. Ne szedd a vitamint, az fogod hinni attól van, pedig nem. :))
Szedj kismama vitamint, vagy sima vitamint. Szerintem a pocakodra kenegess tápláló olajat, vagy stria elleni krémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!