A sokat vitatott kérdés: Akkor most szabad terhesen hajat festeni vagy nem?
szabad ...
a terhesség nem betegség
ugyan úgy kell élni enni dolgozni mint nem terhesen ...
sőt mondok durvábbat - még géllakkot is feltehet meg műkörmöt akár a lábadra is
sőt a szex sem tilos
szaladhatsz biciklizhet vezethetsz autót motort robogót
basszus és dolgozni is simán lehet a szülésig
kapálhatsz is vethetsz
BÁRMIT !!! ami jól esik ...
sima élettani folyamat semmi nem indokolja h extra hülyeséget találj ki magadnak vagy tiltó listát kreálj
de ha neked úgy jobb akkor vonjál el magadtól mindent
ja még egy
inkább TE ne tedd még olyan színű lesz a haja a gyereknek
szarul állna neki az pink ombre
:-DDD
Én festettem mindkét terhességem alatt, az orvos és a védőnő sem mondta, hogy nem szabad, de a neten (NORMÁLIS helyen!) sem olvastam ilyet. Nem lett semmi baja a gyerekeimnek.
Ha meg betartaná valaki mindazt, amit írogatnak meg mondanak, hogy mit nem szabad csinálni,mit nem szabad enni- inni, akkor 9 napig egy steril szobában lenne és lehet éhen is halna.
Szabad, de azért tedd meg magadért is, hogy ezúttal a jobb minőségű, kicsit drágább festéket választod.
Egyrészt kevesebb benne a káros anyag, ami a fejbőr kitágult pórusain keresztül jobban beszivároghat, másrészt meg a haj ilyenkor szárazabb, és nem az a cél, hogy elégesd.
Az sem ritka, hogy ilyenkor a régen használt, bevált festék is megmakacsolja magát, és sötétebb/világosabb a végeredmény. Nincs kizárva, hogy az otthoni próbálkozást feladod, és keresel egy fodrászt.
Én legalább is így jártam, a terhesség alatt melíroztattam inkább a hajam, így a színe is egyenletesebbnek tűnt, és nem is érintkezik annyit a fejbőrrel. Ugyanis a jól bevált festék egy-két árnyalattal világosabb színt adott a hajtöveken, mint a végén, azt hittem gutaütést kapok, mikor megláttam. :)
De nem muszáj 10 centis lenövéssel mászkálni, sőt nagyon jó, kímélő hajszínezőket is lehet kapni.
A hormonális változások kicsit úgy hatnak a hajra, mint amikor megvan, és azt ugye tudjuk, hogy ilyenkor a festés és a dauer sem azt az eredményt adja, mint egyébként.
Szabad
Szőkiteni nem szabad Az oxi nagyon karos
En festettem mind a három terhességem alatt sötét Barnaval 9 hónap alatt kb 2X semmi gond nem lett belőle
Szabad.
Nem is hozzák összefüggésbe a kettőt, ez csak amolyan városi legenda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!