16 hetes terhesen P3-as citológia?
Figyelt kérdés
Eddig mindig P1-es volt egész életemben a méhnyakrákszűrés eredményem. Nagyon megijedtem, mitől lehet most meg P3-as??
Azt mondta a nőgyógyász, lehet, hogy a terhesség hozta ki, most csinált egy kontroll vizsgálatot, és annak függvényében "intézkedünk". Mire számíthatok? Vagy túlizgulom? Segítsetek!
2016. máj. 9. 17:57
2/5 anonim válasza:
A P3 a "nesze semmi, fogd meg jól" tipikus esete. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy a patológus, aki nézte, nem tudta eldönteni, hogy mit lát... Ezért elavult a "P" szerinti osztályozás, kérd meg a nőgyógyászod, hogy Bethesda szerinti osztályozást kérjen a kontrollnál, ott konkrétan leírják, hogy most gyulladást látnak vagy esetleg mást! Ne idegeskedj rajta, mert nagy valószínűséggel tényleg csak gyulladás okozta, ilyenkor érzékenyebb a méhnyak!
3/5 anonim válasza:
Nekem gomba miatt volt p3. Bar akkor nem voltam terhes. Canesten + tejsavas kúra utan megint p2 lett.
4/5 anonim válasza:
Én is szerettem volna rákszűrést kérni, mert lejárt amikor már terhes voltam. A nőgyógyászom azt mondta, majdnem hogy felesleges mert a terhesség megváltoztatja sokszor az értéket, és ha rosszabb érték jönne ki is lehet hogy normális, és úgy sem lehetne semmit csinálni vele terhesség alatt, nem műtenének meg, majd szülés utáni 6 hétben végzi el. Szerintem ne aggódj.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam :) mentek a zöld kezek!
2016. máj. 10. 18:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!