Miért nem szabad szénsavasat inni terhesen?
Én csak szénsavas vizet tudok inni, 2 gyerekem van, terhesség alatt is szénsavasat ittam.
Én azt olvastam, hogy nem nem szabad, hanem az esetleges puffadás miatt lehet kellemetlen.
Nem ártalmas, csak azért nem ajánlják, mert jellemző, hogy egy terhes eleve gyomorégéssel, savasodással küzd, annak meg nem használ, ahogy a csípős, fűszeres sem,
(illetve a szénsavas a fogzománcnak se használ, ami pedig gyengébb lehet terhesen).
De nyilván, ha nincs ilyen problémád, nyugodtan ihatod.
Rám azért néztek kikerekedett szemekkel, mert még utolsó trimeszteresként is vígan ettem a rettentően csípős ételeket, mert azt kívántam.
nem tudtam, hogy nem szabad inni. hupsz, most már 2 hetes a babám, ha tudtam volna...!:D
hányingerre a kóla nekem bevált, sőt, székrekedésre is, sőt, gyomorsavra is (furcsa módon). szóval hajrá!
Na vegre! Most ezt meg fogom mutatni a paromnak ,aki ha meglátja hogy szensavasat iszom egybol ram szol! 😃(Mert hat azt nem lehet!)
Egyebkent nem bírnám ki ha nem ihatnek szensavasat. En puffadok,de nem nagyon,es igazából nem is zavar,szoval :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!