37+3 hetes kismami vagyok. Mindig igyekszem oldalt aludni, feküdni, de pár hete mindig arra ébredek hogy hanyatt vagyok. Nem árt ez a babámnak?
Szia
Hát kikötözni csak nem fogod magad estére,én is sokszor tértem magamhoz háton fekve.
Itt egy kérdés orvos válaszával:
Mennyire ellenjavallott a háton fekvés a terhesség során? Romlik-e a magzat vérkeringése hanyatt fekvéskor?
A terhesség előrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levő erek, de elsősorban a hasi fő véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késő terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma).
Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerűen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidőtől az oldaltfekvő helyzet tanácsos.
Mintha magamat olvastam volna.:)
Napközben ha lefekszem hanyatt, néha kezdek rosszul lenni, olyan mint ájulás előtt (ha tudod az milyen). Mindig oldalamon alszom el, de rengetegszer felébredek éjjel, hogy hanyatt fekszem, és tök jó érzés úgy aludni, de én is olvastam, hogy "nem ajánlatos" így egyből oldalra fordulok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!