Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 26-27 hetes kismamik! Ti már...

26-27 hetes kismamik! Ti már készen vagytok mindennel?

Figyelt kérdés
Holnap leszek 26 hetes, és még annyi minden van, amit meg kéne csinálni vagy meg kéne venni! Kicsit bepánikoltam, hogy mi van ha előbb születik, és nem lesz kész minden időben. Ti hogy álltok? Miket kell még venni? Vagy már készen vagytok mindennel?
2016. máj. 11. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
A te terhességi korodban még semmivel se voltunk készen.:) Bár mi nem festettünk lakást vagy ilyesmi, de se bútor, se babakocsi, se babacuccok nem voltak még a kanyarban sem:) Bevallom, hogy azért, mert épp durva projektzárásban voltunk mindketten és egyfolytában azzal kellett törődni, agyilag is meg fizikailag is. A 32. héten vettünk meg kb mindent.:)
2016. máj. 11. 12:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Mi sem festünk lakást, csak pl. egyszobás lakásunk van, szóval a baba velünk fog egy szobában aludni, és még nincs összeszerelve az ágya, nincs bele matrac, nincs bébiőr, néhány ruha kell még, járóka, pihenőszék, játszószőnyeg, hasleszorító, a kórházi táskámba kell még venni mini sampon, tusfürdő stb dolgokat... meg még az apasági nyilatkozat is hátra van, szóval elég sok dolgunk van még :/ félek hogy nem leszünk készen időben.
2016. máj. 11. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne viccelj! Játszva kész leszel mindennel a 35. hétig és akkor nagyon kényelmes voltál....Én még csak 21 hetes vagyok a másodikkal, de megkezdték a munkások a ház bővítését, majd szigetelését! :D Mégsem ijedtem be :) A "nagy" jövő napban lesz 2 éves, minden megvettünk neki, így ilyen jellegű dolgom nem lesz, de nekem pl még idő, mire bepakolhatok a gyerekszobába :)
2016. máj. 11. 12:16
 4/8 anonim ***** válasza:

26 hetes kismama vagyok, de pár kisruhán kívül még nem vettem semmit a lányomnak. Jövő hónap elején festjük a szobát, új szőnyeg, függöny, karnis és szekrények kerülnek be. A fiúnknak is új bútorai lesznek, hiszen ő már iskolába készül, így az ő mostani szekrényei lesznek a hugi szekrényei. Hatalmas felfordulás lesz itt nálunk jövő hónap elején, a nagy akkor ballag az oviból... és ráadásul mindent ketten csinálunk a férjemmel. Ha a szobákkal készen vagyunk, utána fogok csak vásárolni. De még így sem érzem, hogy el lennénk késve bármivel.

Amit kell még venni: babakocsi, matrac a kiságyba (összeszerelése legkorábban 35. hét után, addig feleseleges porfogó). Ez a 2. nagyobb dolog van, de emellett rengeteg apróság.

2016. máj. 11. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:

28 hetes vagyok, még nem vettem semmit. majd lassan elkezdek vásárolni, mondjuk a nagyról maradt pár dolog :)

"nincs összeszerelve az ágya, nincs bele matrac, nincs bébiőr, néhány ruha kell még, járóka, pihenőszék, játszószőnyeg, hasleszorító, a kórházi táskámba kell még venni mini sampon, tusfürdő stb dolgokat..."

az ágyat ne is kell összeszerelni szülés előtt 14 héttel! majd míg a kórházba vagy párod összerakja vagy 36 hetesen...

bébiőr??? egy szobás lakásba? miért, mitől ne hallanád a szoba másik felén ha felébred?

járóka, szintén, hova teszed az egy szobás lakásba a járókát? a kiságy mellé?

játszószőnyeg majd fél év múlva fog kellene, persze megveheted, de ezek miatt azért alig túl a félidőn nem pánikolnék :D

2016. máj. 11. 13:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Akár én is írhattam volna a kérdést. :) A 29. héten hagytam abba a munkát, és én is stresszeltem, hogy sehol sem állunk, azóta eltelt 2 hét, és nagyjából minden megvan, de még kell 1-2 hét, hogy minden a helyére kerüljön, kimossam a ruhácskákat stb. De most már nagy baj nem lehet, kezdek megnyugodni. :) Kitartás!
2016. máj. 11. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:
26 hetes cagyok, 2.baba ès mèg sehol nem állunk. ☺ nàlunk lesz festés ès nem csak a gyerekszoba, a nagyobbnak új àgy, kicsinek új bútor, babakocsi stb stb... mèg nem kezdtük el, de a hónap vègèig hagytunk magunknak haladèkot. Most nem vagyok annyira lelkes mint első gyereknèl, 21 hós fiam minden nap leamortizàl. 😊
2016. máj. 12. 13:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy írok, 33 hetes vagyok, de még mindig nincs meg minden, még az elkövetkező két hét talán elég lesz rá.

Ami viszont nagyon szemet szúrt a válaszodban. Egy egy szobás lakásba mégis minek bébiőr?? Ráadásul minek ennyi minden neki? Hova fogjátok rakni? Pihenőszék, játszószőnyeg, járóka? Szerintem ezek egy része teljesen felesleges, egyrészt, mert ugyanazt nyújtják, másrészt a helyhiány miatt is... De persze nem látom a lakásotokat, ti tudjátok.

2016. máj. 12. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!