26-27 hetes kismamik! Ti már készen vagytok mindennel?
26 hetes kismama vagyok, de pár kisruhán kívül még nem vettem semmit a lányomnak. Jövő hónap elején festjük a szobát, új szőnyeg, függöny, karnis és szekrények kerülnek be. A fiúnknak is új bútorai lesznek, hiszen ő már iskolába készül, így az ő mostani szekrényei lesznek a hugi szekrényei. Hatalmas felfordulás lesz itt nálunk jövő hónap elején, a nagy akkor ballag az oviból... és ráadásul mindent ketten csinálunk a férjemmel. Ha a szobákkal készen vagyunk, utána fogok csak vásárolni. De még így sem érzem, hogy el lennénk késve bármivel.
Amit kell még venni: babakocsi, matrac a kiságyba (összeszerelése legkorábban 35. hét után, addig feleseleges porfogó). Ez a 2. nagyobb dolog van, de emellett rengeteg apróság.
28 hetes vagyok, még nem vettem semmit. majd lassan elkezdek vásárolni, mondjuk a nagyról maradt pár dolog :)
"nincs összeszerelve az ágya, nincs bele matrac, nincs bébiőr, néhány ruha kell még, járóka, pihenőszék, játszószőnyeg, hasleszorító, a kórházi táskámba kell még venni mini sampon, tusfürdő stb dolgokat..."
az ágyat ne is kell összeszerelni szülés előtt 14 héttel! majd míg a kórházba vagy párod összerakja vagy 36 hetesen...
bébiőr??? egy szobás lakásba? miért, mitől ne hallanád a szoba másik felén ha felébred?
járóka, szintén, hova teszed az egy szobás lakásba a járókát? a kiságy mellé?
játszószőnyeg majd fél év múlva fog kellene, persze megveheted, de ezek miatt azért alig túl a félidőn nem pánikolnék :D
Elnézést, hogy írok, 33 hetes vagyok, de még mindig nincs meg minden, még az elkövetkező két hét talán elég lesz rá.
Ami viszont nagyon szemet szúrt a válaszodban. Egy egy szobás lakásba mégis minek bébiőr?? Ráadásul minek ennyi minden neki? Hova fogjátok rakni? Pihenőszék, játszószőnyeg, járóka? Szerintem ezek egy része teljesen felesleges, egyrészt, mert ugyanazt nyújtják, másrészt a helyhiány miatt is... De persze nem látom a lakásotokat, ti tudjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!