Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan hozzam fel a nőgyógyász...

Hogyan hozzam fel a nőgyógyászomnak, hogy nem fogok szoptatni?

Figyelt kérdés

Nem akarok ebből vitát, nem azért írtam ki a kérdést, csak tényleg nem tudom, hogy mit mondjak neki. Azt a gyógyszert szeretném felíratni, ami elapasztja a tejem. De nyilván rá fog kérdezni, hogy miért, és nem akarom, hogy rosszat gondoljon rólam.

Pszichiáterhez járok, és gyógyszereket kell majd szednem, mert kiderült, hogy több mentális betegségem is van. Ezekre kell majd gyógyszert szednem, azonnal amint megszületik a baba. Így nyilván nem fogok tudni szoptatni.

Nem szeretném, hogy valami rosszat gondoljon rólam az orvosom. Ti ezt hogyan hoznátok fel?

Illetve olvastam a kórház weboldalát, ahol szülni fogok, és ott azt írták, hogy amíg ott vagyunk, addig segítenek 'mellre tenni a babát'. Nekik is el kell mondanom, hogy nem fogok szoptatni. Már ott is tápszert kell, hogy kapjon. Nekünk kell vinni a tápszert, vagy ők adnak?

Kérlek ne veszekedjetek a kommentekben, nem azért írtam ki a kérdést, hanem mert tényleg nem tudom, hogy mit csináljak!

25hkm

2016. máj. 4. 16:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
63%
En nem vagyok egy nagy szoptatasnaci, de nem nezek jo szemmel azokra, akik meg sem probaljak! De!! Esetedben: van egx ismerosom, szinten mentalis beteg, de o annyira ragaszkodott a szoptatashoz, meg olyan nagyon melyen osanya tipusnak adta el magat, hogy szules utan 9 honappal a pszichiatrian kotott ki 2 hetre. Kiderult, hogy tizenx eve mentalisan kezelt beteg, de a 2 szules es szoptatas idejere letette a gyogyszereket, amiket amugy is mar csak immel ammal szedett. Azota is folyamatosan epul le amugy, neha az az erzesem, meg sem ismer. Szoval igen, van az a helyzet, amikor az embernek merlegelnie kell, hogy egeszsegben felnevelin a gyereket, vagy zart osztalyra vonul honapokra. En inkabb az elobbit valasztanam. Vigyel a dokidtol szakvelemenyt, es akkor senki sem kothet bele!!!
2016. máj. 4. 20:19
 22/23 anonim ***** válasza:
Mindenképp mond el neki,hogy nagyon sajnálod de szülés után ezt a gyógyszert kell szedned,nemtudsz szoptatni irja fel az elapasztót.tényleg tudnia kell a kórháznak róla bármilyen gyógyszert szedsz is.Ha tényleg annyira sűrgős,hogy azonnal elkell kezdened,akkor jobb őszintén elmondani.Ne érdekeljen más mit gondol.Leszmég az életben sok olyan helyzet ahol dönteni kell,és nem azt nézni ki mit gondol.
2016. máj. 5. 06:43
 23/23 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mondd el, és ha cseszegetnek, akkor szólj a betegjogi képviselőnek. Ész megáll... nem elég, hogy a mentális betegségeket úgy kezeli a társadalom, ahogy kezeli (ami önmagában is egy fölösleges plusz stresszforrás), de még ezt a szopásmániát is kötelező eljátszani "legalább amíg a kórházban vagy, mert különben be fognak szólni". Próbálnának nekem beszólni. Valakinek ki kell már egyszer nyitnia a száját ahelyett, hogy színlelünk és kussolunk, mert különben a nagy szent szoptatásban megdicsőült nők megsértődnek, amiért más is létezik rajtuk kívül.

Jobbulást és könnyű szülést kívánok neked, kérdező!

2016. máj. 16. 04:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!