Hogyan hozzam fel a nőgyógyászomnak, hogy nem fogok szoptatni?
Nem akarok ebből vitát, nem azért írtam ki a kérdést, csak tényleg nem tudom, hogy mit mondjak neki. Azt a gyógyszert szeretném felíratni, ami elapasztja a tejem. De nyilván rá fog kérdezni, hogy miért, és nem akarom, hogy rosszat gondoljon rólam.
Pszichiáterhez járok, és gyógyszereket kell majd szednem, mert kiderült, hogy több mentális betegségem is van. Ezekre kell majd gyógyszert szednem, azonnal amint megszületik a baba. Így nyilván nem fogok tudni szoptatni.
Nem szeretném, hogy valami rosszat gondoljon rólam az orvosom. Ti ezt hogyan hoznátok fel?
Illetve olvastam a kórház weboldalát, ahol szülni fogok, és ott azt írták, hogy amíg ott vagyunk, addig segítenek 'mellre tenni a babát'. Nekik is el kell mondanom, hogy nem fogok szoptatni. Már ott is tápszert kell, hogy kapjon. Nekünk kell vinni a tápszert, vagy ők adnak?
Kérlek ne veszekedjetek a kommentekben, nem azért írtam ki a kérdést, hanem mert tényleg nem tudom, hogy mit csináljak!
25hkm
Szerintem feleslegesen problémázol ezen. Egyszerűen megkéred az orvosodat, hogy majd írjon fel neked apasztót, mert olyan gyógyszert kell szedned rögtön szülést követően, ami mellett nem szoptathatsz.
A kórházban sem csinálnék ebből problémát. Ott valóban kaphatod a bíráló tekinteteket, de ha ügyes vagy, akkor hamar le is tudod rendezni őket. Nyilván megkapod a kérdést, hogy mégis miért nem akarod szoptatni azt a szerencsétlen gyereket, te önző dög?! Nyugodtan megmondod nekik, hogy már most olyan gyógyszert kell szedned, ami mellett SAJNOS (még akkor is ha nem sajnálod..legalább nem fognak bsztatni) nem szoptathatsz. Remélhetőleg ez hamar elterjed a drága nővérkék között és mindenki befogja a pofáját. :)
Szóval nyugi! Egyszerűen csak mondd el. Nem fog rólad rosszat gondolni, nyomós okod van rá. (Nem mintha bármi köze lenne ahhoz, ha valaki csak simán nem akar szoptatni.)
Ha az orvos ezt tudja akkor az ápolók is kötelezően tudjak mivel nem az orvosod ápol majd
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!