Érdemes toxoplazma szűrésre menni ha van macska a háznál de már babavárás előtt is volt?
Az hogy van macskad nem jelenti hogy átestél rajta, mert a hidelmekkel ellentétben 95%-ban nem a macskától kapja el az ember, inkább nem jól megmosott gyümölcs, zöldség, nem kellőet átsütött hús (ide beletartozik a kolbász, sonka).
Nekem is van cicám, mégis negatív volt. Nem szoktam a kakáját megenni, ennyi a titka :))
Nekem egy gyerekorvos és egy járványügyis is mondta (többeket is megkérdeztem), hogy szinte felesleges , mert az emberek 95%-a akkor sem kapja el, ha éppen elkaphatná, mert még mielőtt kimutatható immunreakció indulna meg, már ki is ürül a szervezetből. Egyébként szinte alig van ember akinek ne negatív lenne a toxoplasma eredménye. Akinek meg pozitív, az régi, valószínűleg gyerekkorai fertőzés, mikor pl. eszi a gyerek a homokot stb.
Ha az ember 20-on 30 éves koráig nem kapta el, akkor ugyanazon életvitel mellett, meg minimálisan nagyobb odafigyeléssel pl. nem eszünk nyers húst, kezet mosunk sűrűbben stb., nem valószínű, hogy most kapja el.
Én nem láttam értelmét, mert ha csináltatok is mondjuk havonta, mi van, ha egy már három hetes fertőzést mutat ki a következő vérvétel. Akkor már három hete ott van! Akkor szerintem kb. hetente kéne nézni, hogy legyen valami értelme.
De ha megnyugtat, akkor csináltass!
Köszönöm.
Nőgyógyàsz adhat csak beutalót?
Nem mindenhol fizetős! Érdeklődj utána!
Van ahol beutalóval TB-re csinálják. Azt tapasztaltam helyenként változó...egyébként a nődoki ad beutalót rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!