Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdemes toxoplazma szűrésre...

Érdemes toxoplazma szűrésre menni ha van macska a háznál de már babavárás előtt is volt?

Figyelt kérdés
Csak gumikesztyűben almozom és nem simogatom de vajon van okom így is félni?
2016. ápr. 29. 09:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy van macskad nem jelenti hogy átestél rajta, mert a hidelmekkel ellentétben 95%-ban nem a macskától kapja el az ember, inkább nem jól megmosott gyümölcs, zöldség, nem kellőet átsütött hús (ide beletartozik a kolbász, sonka).

Nekem is van cicám, mégis negatív volt. Nem szoktam a kakáját megenni, ennyi a titka :))

2016. ápr. 29. 09:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem id van macskám 10 éve és 3 hete csináltattam toxoplazma tesztet. Negatív lett. Érdemes.
2016. ápr. 29. 09:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Persze, biztosabb, ha szűrnek, (nálunk mondjuk benne van a kötelező vizsgálatokban), hiszen úgy van, mint az előző mondja, a saját egészséges macskádtól kevéssé valószínű, hogy elkapod, mivel egy macska csak akkor fertőz amikor ő maha frissen fertőzött, akkor kb hat hétig. Elkaphatod viszont kertészkedés közben, nyers hústól, földdel érintkező zöldségtől, gyümölcstől. Kicsi a valószínűsége, ha az alap hihiéniát betartod, de szerintem megnyugtató ha vizsgálnak, és szükség esetén tudnak kezelni.
2016. ápr. 29. 09:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem egy gyerekorvos és egy járványügyis is mondta (többeket is megkérdeztem), hogy szinte felesleges , mert az emberek 95%-a akkor sem kapja el, ha éppen elkaphatná, mert még mielőtt kimutatható immunreakció indulna meg, már ki is ürül a szervezetből. Egyébként szinte alig van ember akinek ne negatív lenne a toxoplasma eredménye. Akinek meg pozitív, az régi, valószínűleg gyerekkorai fertőzés, mikor pl. eszi a gyerek a homokot stb.

Ha az ember 20-on 30 éves koráig nem kapta el, akkor ugyanazon életvitel mellett, meg minimálisan nagyobb odafigyeléssel pl. nem eszünk nyers húst, kezet mosunk sűrűbben stb., nem valószínű, hogy most kapja el.

Én nem láttam értelmét, mert ha csináltatok is mondjuk havonta, mi van, ha egy már három hetes fertőzést mutat ki a következő vérvétel. Akkor már három hete ott van! Akkor szerintem kb. hetente kéne nézni, hogy legyen valami értelme.

De ha megnyugtat, akkor csináltass!

2016. ápr. 29. 09:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Én jártam rá 6 hetente (benti cicánk van, gyerekkorom óta van cica a közelemben), nem volt pozitív sosem (vagyis nem kaptam el friss fertőzést, de korábban sem). Nem almoztam soha, viszont simogattam őt. A nőgyógyászom azt tanácsolta, hogy szeretni kell az állatot, mert épp elég nagy változás lesz neki a kisbaba érkezése, nemhogy még az, hogy megvonja az ember tőle a szeretetét. Ha méreted a toxo szintedet 4-6 hetente, akkor felírnak rá gyógyszert, ha elkapod és nem lesz semmi baj.
2016. ápr. 29. 10:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes, nekem is van cicám, én is most voltam, mert a védőnő javasolta, hogy menjek, hiszen ha éppen most kapnám el a fertőzést (nem csak cicától), akkor az nagyon nagy baj. Így el is mentem, az eredményem, hogy már elkaptam valamikor régen, ezért hál isten védett vagyok.
2016. ápr. 29. 11:50
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nőgyógyàsz adhat csak beutalót?

2016. ápr. 29. 12:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kell beutaló, mert sajna már fizetős (nálunk 6000.-), és a synlab-ban csinálják. Csak be kell menni, mondod, kismama vagy, ezt szeretnéd, leveszik a vért, kifizeted, aztán kb. 1 hét múlva jön email-en az eredmény.
2016. ápr. 29. 13:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2016. ápr. 29. 13:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem mindenhol fizetős! Érdeklődj utána!

Van ahol beutalóval TB-re csinálják. Azt tapasztaltam helyenként változó...egyébként a nődoki ad beutalót rá.

2016. ápr. 29. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!