Toxoplazma fertőzés esélye?
Kérlek segítsetek értelmezni a 13. héten elvégzett vizsgálatom eredményét! Csak két hét múlva esedékes az újabb orvosi vizitem.
Az eredmény:
1070 IU/ml
<1.0 IU/ml - non-reactiv
1.0-3.0 echivoc
> - reactiv
IgG vagy IgM?
Ezt a kettőt szokták nézni.
Ha az IgG pozitív (rekatív) az IgM negatív (non-rektív)akkor már átvészelt fertőzésről beszélünk. Az jó.
Ha fordítva van, vagy mindkettő pozitív akkor friss fertőzésről van szó. Az baj.
Kiegészítem:
IgG: 1070 IU/ml
IgM: 0.215 COI
Az IgG be van keretezve. Aggódnom kellene?
Elvileg a rekatív a pozitív.
Ha az IgM érték a non-reaktív vagy az echivoc tartományba esik akkor szerintem nem lehet friss fertőzésről beszélni. Főleg ilyen magas IgG mellett.
Az IgG jóval a fertőzés kezdete után kezd termelődni, így szerintem nem lehet friss fertőzés.
Az IgM akkor termelődik nagy mennyiségben mikor először találkozik a szervezet a parazitával. Az IgG pedig a megjegyzésért felelős, tehát a fertőzés legyőzése után termelődik, hogy megjegyezze a kórokozót és legközelebb már ne legyen gond legyőzni.
De én nem vagyok orvos, én is csak olvastam ezekről. Az a biztos ha orvos mondja.
Úgy tudom nem kötelező. Az orvosom megkérdezte, hogy kutya vagy macska van-e a házban/közelemben és miután mondtam, hogy igen, kiírta a vizsgálatot.
Szintén úgy tudom, hogy később is el lehet végezni a vizsgálatot, a lényeg, hogy ha van aktív fertőzés, akkor kezelve legyen, minél hamarabb.
De én kezdő kismama vagyok, így nem biztos, hogy igazam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!