A Toxoplazma fertőzés hogyan mutatható ki?
10 hetes vok,5.hét körül ettem többször szalámit és házi sonkát. A 6.hét után voltam toxoplazma vizsgálaton,és negatív lett,azt mondták nagyon figyeljek.
de akkor ugye ez azt jelenti,h a sonkától nem kaptam el semmit,és ezáltal a babám se
Nyugodtan eheted a sonkát, kolbászt, szalámit. Attól nem kapsz semmilyen betegséget.
Nem értem, hogy miért ijesztgetik minden ökörséggel a terhes anyukákat.
mert nem főtt húsból van
a doki most is mondta,h ne egyek szalámit
akkor a többség szerint nem lehet gond
de végülis a kérdése nem sokan válaszoltak
2ezreléke a babáknak kapja el a méhben a betegséget,remélem nálunk se lrsz gond,de az bocs,ha nem vígasztal,h nálad nem volt gond. egy ismerősöm nem tudta,h a nyers tojás gáz,aztán folyton kóstolta a sütiket,fasírtot,nem lett gond..eddig,de lehetett vna,úgy tudom sokx csak iskolás korban jön ki a betegségek egy része
Toxoplasma fertőzést mosatlan gyümölcsöktől, növényektől IS el lehet kapni, amelyek földön termettek, mármint közvetlen kapcsolata van a földdel (eper, burgonya stbstb. a lényeg, hogy minden jól meg kell mosni.
Nekem is sokan mondták, hogy nyugodtan egyek szalámit, sonkát, ennek ellenére kerültem, mondjuk kifejezetten undorodtam a hústól, úgyhogy nem volt nehéz...
Amúgy a kérdésedre a válasz: vérvizsgálattal, de ezek szerint már voltál ilyen vizsgálaton.
Érdemes megnézni, nagyon jó, HITELES videó a toxoplasmáról! :)
https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Egyébként az orvos x időnként el fog küldeni toxoplasma vérvételre, és ha esetleg a terhesség során pozitívvá válik, akkor megfelelő gyógyszert fog adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!