Friss toxoplazma fertőzés a terhesség első harmadában? Akinek hasonló gondja van, kérem írjon.
Sajnos biztosra kiderült, hogy toxoplazma fertőzésem volt a terhesség első harmadában. 16 hetes vagyok most, a 12.-héttől szedem a Rovamycin antibiotikumot. Most magzatvíz vizsgálatra várok.
Sorstársakat keresek!
Sajnos ismételt vérvétel volt. két helyen is, az ÁNTSZ-ben és a László Kórházban is. (mindkét helyen kétszer)
Ha a magzatvízvizsgálat 100% ig biztos lenne nem aggódnék ennyire, de a László Kórházban azt mondták, egyáltalán nem biztos. Így most nehéz a döntés.
Szia.
nekem is toxo fertőzésem volt, kb. a 8-9 héten derült ki a baj.Nagyon depis voltam,már arra is gondoltam, hogy elvetetem , de az orvos biztatott, hogy ha szedem a Rovamycint napi 3*2-t, akkor nem lesz semmi baj.És nem is lett!Gyönyörű, de ami a legfőbb egészséges kisfiam született aki már 2 és fél éves.Amikor megszületett vért vettek tőle és bebizonyosodott hogy átvészelte a fertőzést a méhben, és 3 hónapig még ő is kellett szedje az antibiotikumot.Én is nagyon izgultam és most ahogy megláttam a kérdést egyből írok, hogy megnyugtassalak,mert anno 3 éve nem sok példát találtam a neten.Ha van még kérdésed írj,akár privit is.Sok szerencsét és kellemes babavárást.Nem mondom hogy ne aggódj,mert azt nem lehet legalábbis én végigaggódtam a terhességet, de szedd a gyógyszert és bízz az orvosodban.
Köszi a választ!
Örülök hogy nálatok jól alakult minden és gratulálok a kisfiadhoz is!!!
Hát engem valahogy nem biztatnak az orvosok, bár az ultrahangon nincs eltérés.
Neked a magzatvízvételt nem ajánlották fel?
A 9. héttől szedted végig a Rovamycinet?
Nekem most azt mondták a babának több mint egy évig kéne kapni a gyógyszert, ha ő is pozitív lesz.
Hol szültél?
A hétvégén el kell döntenem megtartom- e, és nagyon el vagyok keseredve!
Szia.
Nálam is toxoplazma vírust találtak de nekem az afp-ből derült ki.magas lett felkellett mennem pestre a sotéba genetikai vizsgálatra ahol ki jött hogy meg vannak nagyobbodva a belei ababának majd vért vettek.2 hétre rá kellet vissza menni és hál istennek vissza húzódott neki.A vérvételből derült ki.Még gyerek koromban átestem ezen a fertőzésen.
Remélem nem lesz nálad sem gond.
32 hetes kismama
köszi, hogy írtatok. Sajnos még mindig nem döntöttem. Hétfőn megyek Dr. Hajdú Krisztinához egy részletes ultrahangra, meglátjuk mit mond.
Én is negatív voltam, az előző terhességemnél vagy 5 X néztél, most meg rögtön elsőre kijött a fertőzés. Pedig még macskám sincs.
Utolsó előtti: elvileg a macskát be lehet vizsgáltatni, hogy terjesztheti e még, ha nem, akkor megnyugodhatsz!
Kedves utolsó, örülök hogy nálatok is minden rendben.
sziasztok
Akartam írni, hogy azóta már egy éves a kisfiam és teljesen egészséges.
Már 5 X vettek tőle vért, még egy utolsó kontroll lesz nála, de úgy néz ki nem is találkozott a fertőzéssel.
Én 60 doboznyi antibiotikumot szedtem be, de megérte.
Aki hasonló cipőben lesz, nem kívánom senkinek, nyugodtan írjon privátot,
köszi a biztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!