35 év felett nem érzi úgy egy nő, hogy a "lemaradt" dolgokat akarja nagy hirtelenjével bepótolni egy terhességgel?
Na jó, ezt kifelejtettem , jogos. Szóval Nem Rólad és a hasonló helyzetben lévőkről írok. Az hogy valaki próbálkozik, de nem jön össze csak 36 éves korára pl, az más kategória. Vannak a "mert má' kellene" , meg a "na jó" nők is.
Jó egészséget nektek!!
Szerintem a legtöbb 35 év feletti "öreg" anyukának meg van az oka, hogy miért most lett/lesz babája.
Szerintem ez egy szemét kérdés, amit feltettél.
Én 34 éves vagyok. a férjemmel 9 éve vagyunk együtt, ebből 5 év házasság. s miért most? mert eddig nem éreztem úgy hogy felnőttem volna az anyasághoz. csak azért nem akartam szülni mert más is szül az esküvő után 1-2 évvel, vagy mert más már huszonakárhány évesen szül. Én most értem el arra a pontra hogy vállalok egy babát. S ugyan milyen kockázat nő az évekkel? bizonyított tény hogy a 30 évnél fiatalabb anyáknál sokkal több Down kóros és más egyéb betegségben lévő baba születik, mivel akkor még erre nem igazán figyelnek oda. korkülönbség? lehet hogy rólam nem nézik ki azt a kort mint pl. egy 3 gyereket szült huszonévesnél. s hogy nem élek örökké? azt ki garantálja hogy aki huszonévesen szül az fel tudja nevelni a gyermekét. azt hiszem a gyermektelenség olykor a felelős gondolkodásra is utalhat. ez a mai társadalom átka! (itt kijelentem hogy huszonéves szülő is felelős gondolkodású!!!)
Én gondolom hogy te nem gonoszságból tetted fel a kérdésedet. valamit elárulsz magadról?
s igen, tekinthetnek önzőnek, ha az önzőség hogy nem akartam csak úgy a nagyszülőknek szülni eddig, mert én nem biztos hogy jó anya lettem volna ha hamarabb szülök.
16hetes km
szerintem meg az a felelőtlen és önző, aki huszonnéhányévesen a nagy semmire, meg a segélyre akar szülni. Aki lediplomázik, annak (és nem viccből szerzett diplomát, hanem mert tervei voltak vele) dolgoznia kell, hogy érjen is valamit a papír.
Ha már ilyen kérdéseket teszel fel, tegyél ide egy statisztikát is, hogy a 35 felett szülő nők hány %-a diplomás és a 25 alatt szülők hány százalékának van 8 általánosa. Meglepődnél te is.
Na meg is válaszoltad a saját kérdésedet. NEKED volt fontos a gyerekvállalás, TE akartál gyereket.
Nálam ez nem így működött. Én azt akartam, hogy MI akarjunk majd gyereket, KETTEN. Ehhez a másik felemet (sajnos) csak 32 évesen találtam meg. Így lettem 35 évesen anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!