Ti megcsináltatjátok a 12. heti fizetős vérvételt?
Persze, hogy megcsináltatom. Miért? Mert nem szeretnék beteg babát. Ez a későbbi vizsgálatokra is igaz.
Az amniocentézis az egyetlen, amire nem mennék indokolatlanul.
Kombinált tesztnek hívják és megcsináltattam. Akartam egy arányszámot kapni, ami, ha magas, akkor néz az ember további vizsgálatokat. Ha meg alacsony, akkor nem megy tovább. De persze nem eredményt ad, csak arányt. És persze 1:15000-hez kevés esély, de mégis van esély, viszont a kockázati arány elég jó ahhoz, hogy ne menjen az ember tovább.
Reggel nem akarnád tudni, hogy 1:6-hoz vagy 1:15000-hez az esélyed arra, hogy zongora esik a fejedre?Mi nem tartottunk volna meg egy beteg magzatot, nem bírnánk el azt a terhet lelkileg.
Miért "haszontalan" automatikusan annak a válasza, aki nem csináltatja meg? Még az indokok is mások. A kérdező igent, vagy nemet kért és a személyes indokokat, mi lehet ezen "nem hasznos"?
2-es válaszoló vagyok, Szeged egyik legjobb nőgyógyásza az orvosom évek óta, többek között ő tanítja a leendő nőgyógyászokat, feltétel nélkül megbízom az ítéletében, ha szükséges lett volna a további vizsgálatokra, akkor nyilván javasolta volna. A babamozit meg az egyetemi klinika UH részlegének vezetőjénél csináltattuk, rendkívül részletes biometriával egybekötve - nos ő meg az ország egyik legjobb ultrahangosa. Nekem ez elég volt.
Szóval aki azt gondolja, hogy aki nem csináltat vértesztet egy arányszám kedvéért, az nemtörődömségből, vagy smucigságból teszi, rohadt nagyot téved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!