Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pajzsmirigy alulműködős...

Pajzsmirigy alulműködős kismamák, akkor most lehet a jód vagy sem? Illetve ti milyen fizetős vizsgálatokat kértetek?

Figyelt kérdés

Ki ezt mondja, ki azt. Eddig szedtem az elevitet, de ma a védőnő azt mondta, csak folsavat szedjek, mert a jódot nem szabad.

De több mint a felét beszedtem már, most akkor ezzel is rosszat csináltam?

Illetve említette, hogy 13. heti UHn fogják kérdezni, hogy szeretnék-e plus Down+még valamilyen szűrést, aminek díja 10,000ft körül van. Ti ezt megcsináltattátok? Alapból szűrik a Down-t, nem?

25 éves kismama vagyok, 1. terhesség

2016. febr. 9. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Én szedtem rá Letroxot, nekem először alulműködött, a Letroxtól túlműködött, így elhagytuk a 3. trimeszterre.

A terhesség előtt csak folsavat szedtem, utána Femibiont. Nem mondták ezt a jód dolgot nekem.

A kombinált tesztre gondolsz szerintem, az uh+vérvétel. Mi ezt megcsináltattuk, mert az uh csak a problémák 2/3-át méri fel (nyaki redő). A Down-ra, Edwardsra és Patau-kórra szűrnek ennél a vizsgálatnál. Vesznek egy ampulla vért, néhány adatodat elkérik. Ez arra való, hogy kiszűrjék, hogy kinek kell még mennie további vizsgálatra, vagyis kapsz egy arányszámot, hogy mennyi esélye van ennek a 3 rendellenességnek. Nálam ez magas volt, így kellett amniocentézis is.

Milyen fizetős vizsgálatokat csináltattunk meg:

-kombinált teszt

-ezután amnió

-18. heti genetikai uh

-egyébként is magánba járunk, de a vérképeket sztk-ban csináltatom és a tsh és toxoplazmózis vizsgálatot is 6 hetente (cicánk van, negatív a toxóm).

28N, első baba (2. terhesség), 35. hét

2016. febr. 9. 11:28
 2/7 A kérdező kommentje:

igen tényleg, toxót nekem is kell, azt az sztkban megcsinálják rögtön az első vérvétellel.

Én is 50mg L-thyroxint szedek, most próbálok időpontot kérni az endodokihoz, hogy mondjon valamit, jó-e így a gyógyszer vagy mi legyen...

2016. febr. 9. 11:31
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem alulműködik a pajzsmirigyem 33 h.km vagyok 75 os eutyroxot szedek .Folyamatosan emelték az adagot a baba miatt hogy megkapja a szükséges hormonokat 3 hónapja már nem emeltek mivel a baba is megtermeli addigra a szügséges hormonokat.Folyamatosan ellenőriznek vért vesznek.Én feminbiont szedek abban is van jód nekem azt mondtak kifejezetten jót tesz mivel ilyenkor magasabb a jód hiányom is :) persze csak tenegeri sót használok mindenhez.És minden rendben van a picivel.Szóval szerintem nem csináltál rosszat vele sőt biztosan nem .A folsavat én zöldszinű zöldségekkel vittem be és banánnal vagyis nagyobb mennyiséget mellette pluszban még :)mellette még szedek magnéziumot :)ajálom neked is kérdezd meg a dokidat
2016. febr. 9. 11:41
 4/7 A kérdező kommentje:
mindenképp megkérdezem, csak azért jöttem itt is kérdezni, hogy addig is, míg eljutok oda, mit tegyek, szedjem-ne szedjen, eléggé rámijesztett a védőnő, de nem tűnt annyira flottnak a tudása... :(
2016. febr. 9. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Én Letrox-ot szedek, a hormon szintem rendben van. Az első három hónapban csak folsavat szedtem, mert a doki azt mondta más nem kell, azóta azt sem, nincs semmi probléma.

Semmilyen fizetés vizsgálatot nem csináltattam.

2016. febr. 9. 12:38
 6/7 anonim ***** válasza:

A jód szedése több dologtól függ. Mik lettek a konkrét eredmények? Önmagában a TSH-ból nem lehet megmondani, mert van olyan, hogy a hormonértékek jók, a TSH mégis magas, ez a szubklinikus verzió, van olyan orvos, aki ezt is kezeli gyógyszeresen már 2-es érték fölött, van, aki csak 10-es érték fölött. A klinikai verziónál a T3 és a T4 is csökkent, és a TSH pedig magasabb. Míg a szubklinikusnál elég lehet sokszor a jód szedése, addig a klinikainál már gyógyszert szoktak felírni.

Emellett még fontos az aTPO érték is, ugyanis ha ez emelkedett, akkor nem szabad jódot szedni!

2016. febr. 9. 14:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem engedte a jód szedését az endós dokim, szerinte így is túl sok jódot esznek a magyarok. Nem autoimmun eredetű a pm alulműködésem.
2016. febr. 9. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!