Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitamminokat érdemes...

Milyen vitamminokat érdemes szednem? Ami nem árthat a babának, ami jó mindkettőnknek, ami nem terhes vitamin?

Figyelt kérdés

C-Vit?Folsav?Vas?Kálcium?Ezek biztos fontosak de nem lenne ez ,,sok"?Ennyi tabi?

(a véreredményem még nem jött meg amiből megtudnánk hogy mi hiányos)

2016. ápr. 24. 23:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Én a terhesség elején szedtem Elevitet, aztán később mikor elolvastam, h roncsolja a fogakat abbahagytam a szedését.. (ha a fogaim roncsolja, akkor kétlem, hogy a gyereknek annyira jó lenne.. )

MagneB6-ot szedtem a 37. hétig, néha ittam/iszok kálciumot, télen C-vitamint is szedtem, mikor épp eszembe jutott! :) Ezeken kívül semmit.. rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszek és ennyi!! Szerintem ez bőven elég! 38+6 hkm

2016. ápr. 25. 02:24
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hol olvastad, hogy az elevit roncsolja a.fogakat? Egyébként ha nem akarsz szedni terhesvitamint, akkor miért akarod a benne lévő vitaminokat, nyomelemeket külön-külön szedni?

És szerinted a vérképből ki fog derülni, hogy van-e c vitaminhiányod stb? És szerinted a vitamin célja, hogy a hiányállapotot kezelje vagy hogy megelőzd a hiányt? Meg önmagában egy véreredményre támaszkodni is balgaság. Nekem pl a 12. héten szuper letta vvéreredményem, jó vas és hemoglobin szint, de az orvosom írt fel vasat, mert korábban voltam vérszegény és azt mondta, hogy a testalkatom, külső.jegyek alapján hajlamos vagyok rá, higgyem el, hogy kelleni fog. Igaza is lett, mert a következő vérvételnél már vérszegény voltam. Egyébként terhesvitamint én sem szedtem mindennap, mert valahogyan kimaradt, de amikor eszembe jutott, akkor szedtem be, így nem fogyott el 9 doboz, de pár igen. És így is csak 3100 grammal született a fiunk, úgyhogy nem.fújta fel. A folsavat pedig az első pár hétben már fontos szedni, talán annak létjogosultságát nem vonja kétségbe az orvosod.

2016. ápr. 25. 05:43
 13/19 anonim ***** válasza:
Szeptember elején szültem így egész tavasszal és nyáron iszonyatosan sok zöldséget és gyümölcsöt ettem. Mellette szedtem a Ceizel 1-2 magzatvédő vitamint és magnéziumot. 40+5-re született a babánk 3120 grammal, szóval nem lett nagy.
2016. ápr. 25. 05:45
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem tévhit hogy a terhesvitamintól nagy lesz a baba. Terhesség előtt és alatt is szedtem az Elevitet. 39. hétre született a lányom 2600g 51 cm-rel :)

Amúgy akkor semmilyen vitamint ne szedj, mert a terhes vitamin is ugyan az, csak azokból van több benne amik a baba fejlődéséhez szükségesebb.

Amúgy nem láttam még attól molett embert mert túl sok vitamint eszik!

2016. ápr. 25. 08:26
 15/19 anonim ***** válasza:
A terhesség végéig szedtem Elevitet és jelentem 6 kiló jött fel!!! 61 kilóval mentem szülni 40+1-n!!! Nem a vitamintól hízol, hanem a zabálástól esetleg a víztől, de az szülés után pár nappal már nincs! Ja a felfújt óriásbébim 48 centivel és 2840 grammal született! :D
2016. ápr. 25. 09:52
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyjàtok. A vitaminokat majd a dokid elmondja mit kell szedned ( gondolom ha azt mondta, h terhes vitamint ne, akkor ajánlott helyette más alternatívát). Ebben azért nem tudok segíteni, mert terhes vitamint szedtem.

Gyomorégésre a rennie szedhető, puffadásra az espumizan.

2016. ápr. 25. 10:43
 17/19 anonim ***** válasza:

Az Elevit dobozának az oldalára van írva, hogy: "A fogakra káros lehet."

Tehát ott olvastam..

2016. ápr. 26. 02:23
 18/19 anonim ***** válasza:
:)A terhesség is káros a fogakra :)
2016. ápr. 26. 07:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, tisztában vagyok vele, h a terhesség is az.. de úgy gondolom, h bőven elég az a károsodás, ami a terhességtől van és nem kell még pluszba más is..! Mindegy, lényegtelen.. mindenki maga dönti el, h szed-e vitamint vagy sem. De szerintem akkoris inkább több zöldséget és gyümölcsöt kellene enni! :)
2016. ápr. 26. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!