Milyen vitamminokat érdemes szednem? Ami nem árthat a babának, ami jó mindkettőnknek, ami nem terhes vitamin?
C-Vit?Folsav?Vas?Kálcium?Ezek biztos fontosak de nem lenne ez ,,sok"?Ennyi tabi?
(a véreredményem még nem jött meg amiből megtudnánk hogy mi hiányos)
Én a terhesség elején szedtem Elevitet, aztán később mikor elolvastam, h roncsolja a fogakat abbahagytam a szedését.. (ha a fogaim roncsolja, akkor kétlem, hogy a gyereknek annyira jó lenne.. )
MagneB6-ot szedtem a 37. hétig, néha ittam/iszok kálciumot, télen C-vitamint is szedtem, mikor épp eszembe jutott! :) Ezeken kívül semmit.. rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszek és ennyi!! Szerintem ez bőven elég! 38+6 hkm
Hol olvastad, hogy az elevit roncsolja a.fogakat? Egyébként ha nem akarsz szedni terhesvitamint, akkor miért akarod a benne lévő vitaminokat, nyomelemeket külön-külön szedni?
És szerinted a vérképből ki fog derülni, hogy van-e c vitaminhiányod stb? És szerinted a vitamin célja, hogy a hiányállapotot kezelje vagy hogy megelőzd a hiányt? Meg önmagában egy véreredményre támaszkodni is balgaság. Nekem pl a 12. héten szuper letta vvéreredményem, jó vas és hemoglobin szint, de az orvosom írt fel vasat, mert korábban voltam vérszegény és azt mondta, hogy a testalkatom, külső.jegyek alapján hajlamos vagyok rá, higgyem el, hogy kelleni fog. Igaza is lett, mert a következő vérvételnél már vérszegény voltam. Egyébként terhesvitamint én sem szedtem mindennap, mert valahogyan kimaradt, de amikor eszembe jutott, akkor szedtem be, így nem fogyott el 9 doboz, de pár igen. És így is csak 3100 grammal született a fiunk, úgyhogy nem.fújta fel. A folsavat pedig az első pár hétben már fontos szedni, talán annak létjogosultságát nem vonja kétségbe az orvosod.
Ez szerintem tévhit hogy a terhesvitamintól nagy lesz a baba. Terhesség előtt és alatt is szedtem az Elevitet. 39. hétre született a lányom 2600g 51 cm-rel :)
Amúgy akkor semmilyen vitamint ne szedj, mert a terhes vitamin is ugyan az, csak azokból van több benne amik a baba fejlődéséhez szükségesebb.
Amúgy nem láttam még attól molett embert mert túl sok vitamint eszik!
Szerintem hagyjàtok. A vitaminokat majd a dokid elmondja mit kell szedned ( gondolom ha azt mondta, h terhes vitamint ne, akkor ajánlott helyette más alternatívát). Ebben azért nem tudok segíteni, mert terhes vitamint szedtem.
Gyomorégésre a rennie szedhető, puffadásra az espumizan.
Az Elevit dobozának az oldalára van írva, hogy: "A fogakra káros lehet."
Tehát ott olvastam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!