Jó, ez így? Elmagyaráznátok?
Nálunk úgy volt, hogy elmentem dokihoz, megvizsgált, megállapította a terhességet, kezembe nyomta a leletet, és mondta, hogy a lelettel keressem meg a körzeti védőnőt, ő majd tájékoztat hogyan tovább. Itt a zalaegerszegi kórházban ki is van lógatva a "védőnők" feliratú szobácska ajtajára, lakcím szerint ki hova-kihez tartozik, névvel, telefonszámmal.
Elmész hozzá, általában hetente egyszer van fogadóóra/tanácsadás, de ha ügyeletes, az enyém mindig szól, hogy akkor is mehetek.
Ott felveszi az adataidat, kiállítja a könyvedet, megméri a súlyt, vérnyomást, kikérdez családi betegségekről, stb.
Nekem ő intéz mindent (mondjuk ez kisváros, 3000 lakos, lehet, egy nagyobb körzetben nem lenne erre ideje), ő kér időpontot a havonta esedékes vizsgálatokra, a laborra/vérvételre, egyedül az UH-időpontokat és majd az NST-t kell magamnak kérni, de ott is mindig szól előre, hogy akkor erre és erre a hétre kérjek.
Ha magánorvosod van, az nem tudom hogy működik, gondolom, ott a vizsgálatok és a kötelező vérvétel külön megy.
üdv! 33 hetes kismami
Szia!
Nekem az orvos mondta, hogy ami papírt ad, hogy igazoltan terhes vagyok, azzal keresemm meg a védőnőt. Felhívtam a rendelőben a védőnőket, és elmondtam hogy terhes vagyok és ilyenkor mi a teendő, a hölgy megkérdezte hol lakom és rögtön mondta hogy ki a védőnőm,rögtön adta is mert éppen benn volt. Megbeszéltük, hogy mikor találkozunk először. Beutalót ő ad arról amit az orvosom a leletre ír, a terhesgondozós orvos már el sem jön, csak lepecstelt üres beutalót hagy a védőnőnél, ha pedig nincs ilyen akkor a védőnő szerez az orvostól beutalót és csak érte kell menni. UH-t a dokim csinál, ha nincs fogadott orvosod, akkor az SZTK-s rendelésre kell menned, de ezt a védőnő el fogja alaposan magyarázni.
25 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!