Pozitív lett a down vizsgálat eredményem,1:180. Nagyon aggódom. Volt valaki hasonló helyzetben?
Jajj te draga, ne izgulj, mert nemsokara kiderul nincs gond, te meg vegig stresszelted magad. Nekem kicsit hm.... roszabb lett az eredmenyem down 1:6, trisomie 13 1:153
Nyakredovastagsag mennyi volt? Nekem is megcsinaltak a NIPT tesztet verbol (magyarul sztem nifty), 4! hetet vartam ra amig nagyjabol vegigbogtem, es fogalmam sem volt, hogy mi lesz akkor ha kiderul hogy beteg. Minden jart a fejemben, mint most a tiedben. Altalaban - a nipt tesztek eredmenye, mert akinek mas eltero eredmenye is lett az uh alapjan pl. tul vtg. nyakredo, akkan nem is javasoljak a nipt tesztet, hanem egybol a placentas es magzatvizes tesztet vegeznek. Pentekre milyen eredmenyeket kapsz meg? Egy baratnomnek down 1:2 es eredmenye lett, pedig azt hittem az enyemnel nincs roszabb. Egeszseges szep lanya van s nem down-os. Szoval ennyit a kombinalt teszt hatekonysagarol. Irj privatban ha gondolod!
13-14: kockázati arányt ad, vagyis tájékoztat róla, érdemes-e továbbmenni kutakodni. persze, ebbe beleesik olyan, akinek hamisan lett magas a kockázata és olyan is, akinek 1:15000-rel is edwardsos lesz mondjuk a gyereke.
de a genetika sajnos még nem tart ott, hogy pontosan ismerjék pl. a magas free béta hcg érték okait, de ha magas, jó megnézni, van-e ismert oka. Dehát, az anyósom mikor gimibe járt, még egyáltalán nem is létezett genetika, durva, hogy ilyen gyorsan ekkorát fejlődött.
Ugye most arrol van szo, ha tenyleg 100 % ban megbizunk a kombinalt tesztben. Akkor a kovetkezorol van szo:
Adott 180 no, akinek olyan adatai vannak mint Neked, abbol 1 nonek down-os babaja fog szuletni.
Tehat annak az eselye hogy down-os a babad 0.55%, annak az eselye hogy nem down-os 99.44%
Az en esetemben (1:6) a kombinalt teszt jelentese: 17% volt hogy down-os, 83%, hogy nem. (1:6)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!