Pozitív lett a down vizsgálat eredményem,1:180. Nagyon aggódom. Volt valaki hasonló helyzetben?
csak hogy tiszta legyen a dolog: nem vérvételre mész, gondolom, mert abból nem lehet tutira menni. magzatvíz-mintavétel vagy chorionboholy-biopszia ad 100%-os eredményt.
van ismerősöm, akinek 1:23 lett az eredmény, de az amniocentézis után kiderült, hogy teljesen egészséges a baba.
drukkolok!
húgomnak 1:130 lett az eredménye, és teljesen egészséges a gyerkőc, sőt, kiemelkedő a védőnő szerint.
Mennyibe kerül ez a teszt? Itthon is van ilyen, de ha jól tudom, több százezer forintba kerül...
Én is 27 voltam, 1:220-hoz lett a kockázatom. A családi betegségek itt nem számítanak, a down nem örökletes betegség. Első kiviselt terhességem volt.
Nekem egészséges lett a magzat, ma már 6 hetes baba. Amniocentézisem volt (Niftynek az eredménye nem jött volna meg időben, egy külföldi ünnep miatt), így az amnió mellett döntöttünk. A Maternityben csináltattam, 1 hét múlva volt eredmény, jó döntés volt.
Mi nemcsak azért csináltattuk meg, mert nem tartottunk volna meg beteg magzatot, hanem mert ha meg is tartja az ember, fontos, hogy tudjanak róla a dokik a szülés után, ha műteni kell vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!