Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elvetessem? Nagyon tanacstalan...

Elvetessem? Nagyon tanacstalan vagyok.6 hetes terhes vagyok talan mar a hetedik.5 hetesen mutatta az orvos ultrahangon, hogy a petezsak latszik es benne a szikholyag amibol fejlodik a baba.

Figyelt kérdés

A baratommal voltam. Egyutt orultunk. Tudni kell par dolgot rolunk. En 32 O 24 eves.9 honapja talalkoztunk itt kint Amerikaban /O ormeny/ nagyon boldogok voltunk egyutt, nagyon egymasra talaltunk. O jelenleg orvosnak tanul es meg ket ev hogy vegezzen a sulival, a szuleivel el es a hugaval aki szinten tanul. A huga 23 eves es meg szuz. Ok azt valjak hazassag elott nincs sex.Egymasbaszerettunk.. azt mondta nem erdekli, hogy mar volt korabban tobb kapcsolatom, mert szeret, de igazan sosem fogadja el szerintem, mert azert volt tobb szutiacio amikor felemlegette. Terhes lettem, varatlanul. Eloszor azt mondta megtartjuk lesz ami lesz. "Nehez lesz de atveszeljuk", hisz a papirjaimra meg legalabb kell varni fel evet. Aztan miutan elmondta a szuleinek eloszor /par napig ugy tunt minden rendben/ de aztan hirtelen mindenki ellene fordult es ellenem is. Magyar vagyok, idosebb, nem szuz, ki tudja ki vagyok, ki tudja elhagyom-e stbstb.. pumpaltak a fejet. es kulonbenis a karrierje, fejezze be az iskolat es akkor azt csinal amit akar, de ha most ugy dont megtartjuk nem allnak mellette.

Az en szuleim igazi JO szulok. Ok azt mondtak menjek haza, majd felneveljuk, de en azt sem tudom elkepzelni, hogy apa nelkul neveljek fel egy gyereket. Baratom kerese hogy vetessuk el es majd ket ev mulva elvesz es lesznek gyerekeink. Szeretem ot de azert tudom, hogy addig meg annyi minden valtozhat. Lehet el kellene vetetnem. De lehet nem? lehet nem irtam le mindent de most annyi minden van bennem. Felek az egesztol, hogy tudom lelkileg atveszelni, megbocsatani magamnak..

2008. szept. 23. 02:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Az én exem is ugyanezt akarta,és nem egyeztem bele,mert attol /is/ féltem,h nem lehet több gyerekem.És nagyon jol döntöttem,h a végsökig kitartottam a baba mellett,mert miután megszületett,már bánta volna,ha mégis megteszem!

Tehát ne vetesd el, Ö az élet legnagyobb ajándéka!!!

2008. szept. 23. 09:09
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
hát nagyon sajnállak téged, hasonlot átéltem, nagyon nehéz jo döntést hozni.sok mindent kell mérlegelned az biztos.én 10 éve maradtam egyedül, apa lelépett. anyu segitségével nevelgettem a picit, azt hittem, hogy már soha nem lesz párom, mert van már gyerekem de 6 év egyedüllét után megtaláltam a másik felem és nemsokára megszületik a kisbabánk. szoval azt akarom mondani, hogy nehéz lesz majd egyedül lelkileg de légy mindig pozitiv és jol fog alakulni az életed. ha szeretnél esetleg erröl még beszélni, irj nyugodtan privibe. 38 hetes kismama
2008. szept. 23. 09:13
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én hasonló helyzetben voltam kb. 2 évvel ezelőtt. Nyolc hetes terhes voltam, amikor teherbe estem jelenlegi élettársamtól. Nem terveztük a gyermeket. Mikor megmondtam neki, hogy terhes vagyok azonnal azt mondta, hogy vetessem el. Én teljesen másképp láttam a helyzetet, mivel az én testemben fejlődött a kis élet. Már szívhangja is volt, amikor elmentem orvoshoz. Csak bőgtem és bőgtem. Beszélgettünk párommal és továbbra is ragaszkodott az abortuszhoz. Én két napig nem aludtam, sírtam, nem ettem. Egyik reggel megkérdezte, hogy ha elvetetjük akkor vége köztünk mindennek. Igent mondtam és komolyan is gondoltam. Eljött a nagy nap, be kellett mennem a kórházba abortusz előtti vizsgálatra. Másnap ki voltam írva abortuszra. Elindultam, de a szívem megszakadt közben. Felhívott és azt mondta, hogy kedden - a műtét napján - velem lesz. Közöltem vele, hogy sem kedden sem máskor nem akarom látni ezek után, hogy nélkülem eldöntött mindent. Azt mondta, hogy nem akar elveszíteni és tartsuk meg a gyereket. Azóta egy éves a kislányunk és imádják egymást az apjával. Egyedül nem tartottam volna meg a gyermekemet, párom nélkül.

Igazából ebben a döntésben nem segíthet senki. Csak te döntheted el. Hazajössz és megszülöd a gyermeket apa nélkül, vagy elveteted és kinn maradsz. Nincs arra garancia, hogy akkor is melletted marad, ha elveteted. Ha pedig te igazán nem akarod elvetetni akkor ha ránézel mindig ez fog az eszedbe jutni és mindig vádolni fogod. Én ezért hagytam volna el az abortuszt követően.

Én a fentiek alapján döntöttem volna. Egyedül nem vállaltam volna a gyermeket. Én ugyan akkor még csak 26 éves voltam.

2008. szept. 23. 09:25
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

EL NE VETESD! Az a baba tényleg nem tehet róla, hogy ti megcsináltátok. Ő élni akar! És én egy ilyen pasit hagynék is a francba. Ha a szüleid tényleg ilyen rendesek, hogy segítenek, akkor szépen csomagolj össze, ülj fel az első gépre, és menj haza hozzájuk. Hidd el, boldogok lesznek. És te is az leszel ha megszületik a babád. Pasit meg még találhatsz egy csomót, gyerek mellett is. Kicsit nehezebb lesz, de menni fog. Nem kell életed végéig egyedül maradnod.

2008. szept. 23. 09:47
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet azzal, aki azt írta, hogy nem szeret a barátod. Ezt kultúrális különbségnek hívják, és sajnos bármennyire szeret, beléneveltek egy prioritási sorrendet, ami ellen nem nagyon tudsz tenni.

A babát semmi esetre sem vetetsd el, hiszen vártál rá. Te is mondtad, hogy az idők során bármi történhet, lehet, hogy egy nem-biológiai apa, akit talán időközben megismersz, jobb apja lesz. Másrészt egy abortusz annyire káros lehet, hogy előfordulhat, hogy sose lehet többé babád, főleg, hogy nem tizenéves vagy.

A baba szempontjából meg szerencsés vagy, hogy a nagyszülei mellette lesznek rajtad kívűl. Én is apa nélkül nőttem fel (félig anya nélkül is), és nagyon sok tekintetben erősebbé tett, és abszolut nem fogom úgy fel, hogy hú, de rossz gyerekkorom volt.

Nem hitegetlek azzal, hogy könnyű lesz, nehéz lesz, és az sem vigasztalhat, hogy vannak, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, de hidd el, megéri mindezt. Ami az ultrahangon még csak egy kis pötty, pár hónap múlva már egészen emberi létforma lesz, akinek te jelented a mindenséget (egy darabig), és neked is ő lesz a mindenség (nemcsak egy darabig)

2008. szept. 23. 10:18
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
eggyetértek az előttem szólókkal, semmiképp sem vetesd el. tegnap voltam a 12 hetes ultrahangon, majdnem sirtam mikor láttam a gyermekem ficánkolni felém fordulni, és az orvos azt mondta egészséges iszonyu boldogság és hálás vagyok istennek, hogy két vetélés után idáig eljutottunk,remélem minden rendben marad. ahogy kijöttem volt ott egy lány abortuszra jelentkezett be, kissebbségi volt. sajnáltam hogy nem akarja ezt a csodát megélni érezni, mostmár tudom sok ember mindent megtenne érte, még akár egyedül is vállalnák, ne dobd el magadtól ezt a csodát. de persze te döntessz, szerintem a gyereked mindig melletted lesz, a pasik jöhetnek mehetnek.
2008. szept. 23. 10:28
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj haza a szüleidhez, tartsd meg és neveld fel a babádat szeretetben. Nem kell egyedül! Lehet hogy nem lesz knnyű egy kisgyerekkel igazi társat találni, de másoknak is sikerül, neked is fog!

Íme egy élő példa: a pár egy ideje együtt van, a lány teherbe esik, a fiú kérleli, hogy vetessék el, majd később lesz gyerekük, de most még várjanak. A lány elmegy elveteti. Majd az első adandó alkalommal a fiú a fejéhez vágja, hogy biztosan azért vetette el mert nem az övé volt...

2008. szept. 23. 10:45
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi,hogy ezt írom,de elég furcsák a párodék.A házasság elötti szex az elítélendő dolog,de az abortusz(gyilkosság)az már rendebn van!

Szerintem gyere haza!Én biztos nem szertnék ilyen családba tartozni!

2008. szept. 23. 12:23
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne vetesd el a gyereket! Mi van ha soha többet nem lehet amikor szeretnéd.Tudod hány ember szenved ettől a világon? S képzeld el te hogy fogsz szenvedni ezzel a tudattal hogy megölted azt aki belőled jött létre.Mentsd meg az életét.Ha megszülöd még mindig találhatsz egy másik fiút is aki igazán szeret és nem mérlegel.
2008. szept. 23. 13:18
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is az a véleményem hogy ne vetesd el! Én a helyedbe haza jönnék és megszülném a picit. Hisz Ö a szerelmetek gyümölcse!! Képzeld el hogy hasonlít a párodra és milyen jó érzés lesz mikor öt látod benne! A párod is meggondolhatja magát és utánatok fog jönni. 32 éves vagy ahogy már írták itt neked és ha többet nem lehet több gyereked? Egy életen át bánni fogod.

Remélem helyesen döntesz! Kívánom hogy minden rendbe jöjjön és boldog legyetek!

2008. szept. 23. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!