Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elvetessem? Nagyon tanacstalan...

Elvetessem? Nagyon tanacstalan vagyok.6 hetes terhes vagyok talan mar a hetedik.5 hetesen mutatta az orvos ultrahangon, hogy a petezsak latszik es benne a szikholyag amibol fejlodik a baba.

Figyelt kérdés

A baratommal voltam. Egyutt orultunk. Tudni kell par dolgot rolunk. En 32 O 24 eves.9 honapja talalkoztunk itt kint Amerikaban /O ormeny/ nagyon boldogok voltunk egyutt, nagyon egymasra talaltunk. O jelenleg orvosnak tanul es meg ket ev hogy vegezzen a sulival, a szuleivel el es a hugaval aki szinten tanul. A huga 23 eves es meg szuz. Ok azt valjak hazassag elott nincs sex.Egymasbaszerettunk.. azt mondta nem erdekli, hogy mar volt korabban tobb kapcsolatom, mert szeret, de igazan sosem fogadja el szerintem, mert azert volt tobb szutiacio amikor felemlegette. Terhes lettem, varatlanul. Eloszor azt mondta megtartjuk lesz ami lesz. "Nehez lesz de atveszeljuk", hisz a papirjaimra meg legalabb kell varni fel evet. Aztan miutan elmondta a szuleinek eloszor /par napig ugy tunt minden rendben/ de aztan hirtelen mindenki ellene fordult es ellenem is. Magyar vagyok, idosebb, nem szuz, ki tudja ki vagyok, ki tudja elhagyom-e stbstb.. pumpaltak a fejet. es kulonbenis a karrierje, fejezze be az iskolat es akkor azt csinal amit akar, de ha most ugy dont megtartjuk nem allnak mellette.

Az en szuleim igazi JO szulok. Ok azt mondtak menjek haza, majd felneveljuk, de en azt sem tudom elkepzelni, hogy apa nelkul neveljek fel egy gyereket. Baratom kerese hogy vetessuk el es majd ket ev mulva elvesz es lesznek gyerekeink. Szeretem ot de azert tudom, hogy addig meg annyi minden valtozhat. Lehet el kellene vetetnem. De lehet nem? lehet nem irtam le mindent de most annyi minden van bennem. Felek az egesztol, hogy tudom lelkileg atveszelni, megbocsatani magamnak..

2008. szept. 23. 02:33
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy meggondolta magat, az elvetetes mellett voksol. Igazat ad a szuleinek, azt mondta szeret, de ez most nagyon korai, meg nem tudnak ellatni a babat, ugy hogy o egyedul dolgozna. Es egyebkent is neki be kell fejezni az iskolat.
2008. szept. 23. 02:35
 2/31 anonim ***** válasza:
87%

ne vetesd el!!!!!!!!!

te mar szepen benne vagy a korba hogy megszuljed a fiud meg fiatal, es a szulei nagyon befolyasoltak, ha megszuletik a baba lehet megjobban fog ragaszkodni hozad, en a helyedbe nem vetettnem el semmikeppen,egyszeruen kenyszer ele allitanam, a helyedbe a fiut azzal hogy vagy kellunk ketten vagy akkor en se kelljek ha a baba nem kell! ha igazan szeret, akkor vallalni fog mind ketottoket!te ez a te dontesed( en nem tudnam megtenni),de ez a te eleted, egy biztos egy gyerek a JO ISTEN ajandeka!!

2008. szept. 23. 05:47
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

na én sosem vetetném el. és mi van ha ezt elveteted és utána soha nem lehet mondjuk saját gyereked???mindig erre gondolj. az a baba tényleg Isten ajándéka.

Ha a te szüleid melletted állnak, akkor örülj neki hogy lesz aki segít. Az a baba nem tehet róla, hogy ti megxócsináltátok. Ő nem akar meghalni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

te sem akarod hogy ne legyen többé, nem?

Nekünk van egy 4 hónapos kisfiunk de én el sem tudnám képzelni hogy ne legyen.

úgy is megbánod ha elmész abortuszra, az tuti. mindig arra gondolnál, hogy milyen lett volna, mi lett volna fiú-vagy lány, miért ölted meg.

ne haragudj ha kicsit durván fogalmaztam, de ezt éreztem és gondoltam leírom.

hallgass a szívedre...és tartsd meg. meglátod ha megszületik örülni fog és még lehet a barátod is mellétek áll.

én kívánom a legjobbakat!

2008. szept. 23. 05:56
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
megxzócsináltátok=megcsináltátok bocsi elírtam
2008. szept. 23. 05:57
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
o egy kis draga kis elet,remelem nem lesz szived elmenni az abortuszra!! en ha kell m,agam is felnevelnem de elvetetni soha nem tennem meg soha!! nekem is van egy majdnem masfel eves lanyom es rengeteg boldogsagot add nekunk, miota megszuletett az eletunknek az ertelme es ugyan ezt kivanom en is neked, rengeteg boldogsagot nyujtson neked ez a baba, akit most a szived alatt hordol, mert o nem tehet semmirol o csak jott mert jonnie kellet ne akadalyozd meg abba hogy megszulessen!!!
2008. szept. 23. 06:05
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia! szerintem semmiképp se vetesd el a picit!!! ha a barátod ilyen kedves hogy arra kér vetesd el és majd két mulva elvesz meg minden....hát ne haragudj de az életet nem lehet előre progarmozni sajnos!és azért már te is csak benne vagy a korba,én haza jönnék a helyedbe ha ő nem vállal téged meg a babát és felnevelném itthon,irtad hogy nagyon rendi szüleid vannak ők biztos segitenének neked mindenben!és lehet pont itthon lesz egy olyan férfi aki örömmel felvállal téged meg a babát is!!!kitartás remélem megtartod a babát üdv:34 hetes kismami
2008. szept. 23. 07:27
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
NE VETESD EL!!!!A szüleid melletted állnak ami nagyon jó dolog.És szegény baba sem tehet róla!!!Sokan nevelnek egyedül gyerekeket.Az sosem garancia,hogy mindenkinek sikerül a házasság egy életre.
2008. szept. 23. 07:32
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, már az eddigi válaszok is megerősítettek abban, hogy ne menj abortuszra!!Ha nem kell a párodnak, akkor gyere haza!Örülj neki, hogy ilyen jó szüleid vannak, és hagyd, hogy segítsenek.32 vagy, nem vagy öreg a szüléshez, de mi van, ha nem lesz több gyermeked a jövőben??

Szurkolok, hogy jól dönts!!És írd meg, végül hogyan lesz veletek!!

23 hetes kismama

2008. szept. 23. 07:41
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a Te barátod nem is szeret téged igazán. A szülei irányítják, befolyásolják. Nagyon fiatalka még. Ha valakit szeretek, kiállok mellette! És lehet, hogy ő is szeretné, hiszen először azt mondta, hogy tartsátok meg, bár tudja, hogy nehéz lesz. Utána szülői hangra kezdett el hallgatni és lám már nem is kell neki.

Te bőven benne vagy a korban. Egy gyönyörű életet hordasz magadban. Talán sosem tudnád magadnak megbocsájtani, ha elvetetnéd. És az sem biztos, hogy a barátod kitart melletted. Sajnos azt is el tudom képzelni, hogy veled csak hetyeg, de amikor odakerül a sor, akkor az egyetem után lelép és feleségül vesz majd egy szűzet, hogy a szülőknek maximálisan megfeleljen.

Te még mindig tudsz új életet kezdeni, egy babával is, és egy másik pasival is.

Nem hiszem, hogy ő felvállalna téged. Ha megtartod a picit, két dolog történhet. Vagy teljesen elfordul tőled és elveszíted őt, vagy melléd áll, de ez útóbbit sajnos nem hiszem.

Én a szívemre hallgatnék. Van hova menned, hiszen a szüleid melletted állnak, segítenek. Ez nagyon nagy dolog.

Persze, neked kell döntened. Légy egy kicsit önző és szeresd magad.

Majd írd meg, hogy döntöttél és nyugi. Az idegeskedés, a harag, a legrosszabb tanácsadó.

Bárhogyan is döntesz, jól döntesz. És bármi is lesz, csak magadnak tehetsz majd szemrehányást!

2008. szept. 23. 08:52
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy könnyű helyzetben. Kint a családod nélkül és egyidős vagy velem. Nekem már két kisfiam van, de az én férjem itthon van és magyar.

Nehéz nem hiszem,hogy csak az iskoláról van szó a párodéknál. Más kultúra más szokások és ez nem könnyű. Lényegében ha megtartod a babát valahol alá kell vesd magad a szüleinek, hiszen még ők tartják el a párod amíg be nem fejezi az orvosit. És ott vannak még neki is a gyakornoki évek.

Igazán nem tudok tanácsot adni. Egyedül felnevelned sehol sem lenne könnyű s arra nincs garancia, hogy még egysazer ilyen szerencsés leszel, hiszen az abortusznak is vannak nem kívánt szövődményei. Szívem szerint aszt mondom tartsd meg. Gondold át alaposan ha másképp nem megy írd le magadnak egy papírra ellenne mellett. Hátha ez segít.

Imádkozom érted.

2008. szept. 23. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!