28 hetes vagyok. Vettem egy 50-es rugit a babának. Lehet nem jól tettem? Az kicsi lesz neki?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 14:06
11/18 anonim válasza:
38+3 hétre született a lányom, nem volt koraszülött se visszamaradott, szép tiszta, érett baba volt. Nem úgy nézett ki mint egy újszülött akkor sem amikor kibújt, 2800 gr volt és 48 cm. Jó darabig jó volt az 50-es ruha rá, pedig gyorsan hízott. Mi kicsik vagyunk, ő sem lett nagy.
12/18 anonim válasza:
Az enyémre még az 56-os is kicsi volt, egyből 62-vel indultunk :) De azért nem ez az átlag. Azért többet ne vegyél ilyen picikét :)
13/18 anonim válasza:
Az én babám 3320-al született és 54 cm-vel. A korházban előbb 56-os ruhát adtak rá, de mindig belegabalyodott, igy kapott inkább 50-est! Most 4 hetes az 50-es már nem menne rá! Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy minden ruha más méretű. Amit azért vettem, hogy hazahozom a korhából benne (56)os a lába el se érte az ülepét olyan nagy volt. Magyarul inkább 62-es. De van olyan 62-esem ami meg inkább 56-os. Szóval össze vissza vannak számozva. Ha van kettő 50-esed az szerintem nem gond. Max ha kicsi lesz eladod. Ha elfogadsz egy jó tanácsot vigyél több ruhát majd a korházba hazahozni, nekem is az volt a szerencsém, hogy volt nálam másik ami kisebb volt. (méretben ugyanaz)
14/18 anonim válasza:
Szia!hát én úgy jártam,hogy 56-kat vettem,de ezek is kicsik voltak,mikor a fiam megszületett,de ez a ritkább.Nagy baba volt 58 cm és 4100 gramm.Én sem és a párom sem vagyunk "nagy darabok",én 164 cm és 68 kg-mal mentem szülni,és mégis ekkorka lett a drágám.Szóval erre sem lehet szerintem adni,de ha átlagos súlyú babód lessz,akkor jó lessz rá.
15/18 anonim válasza:
szerintem tudsz kalkulálni azzal is, hogy mekkora vagy te meg a párod. Nekem párom 170 cm, én 157 cm, tehát egyikünk sem egy égimeszelő. Nekünk 50 cm-el született a kislányunk, és bizony 1 hónapig 50 es ruhákat hordtunk. És hülyeség, hogy rá birod adni a nagyobbat is, mert nem birod, ugyanis a rugdalózóból ha nagy ki bírja húzni a lábát, és csak kínlódás van!
16/18 anonim válasza:
Nekem teljesen átlagos hosszal és súllyal született a babám, mégis kellett bizony az elején az 50-es ruha!
17/18 Vilcsianyuja válasza:
én írtam, hogy rá lehet adni a nagyobbat is. hát nekem 51cm-rel született a kislányom, és két hónapos koráig 56-os rugikat hordtunk. az elején nem tűntek túl nagynak, a végére voltak már kissé rövidek. nálunk sose volt olyan probléma, hogy kihúzta volna a lábát a rugiból. ezek szerint a baba mozgékonyságától is függ.
18/18 anonim válasza:
Szerintem jó lesz az elején az 50-es méret, bár ahány babaruha annyi méretezés... az egyik kisebb, a másik nagyobb. Ha nem tűnik neked extrém kicsinek, akkor jó lesz rá. Az én fiam 3800gramm és 54cm volt születésekor, és 3hétig jók voltak rá az 50-es ruhák, utána jött az 56, de egy-egy nagyobb méretű 50-es body két hós koráig is jó volt. 2-3hónaposan kezdte a 62-es méretet. Pedig jól fejlődött, súlyra, hosszra mindenhogy.
Szóval nincs két egyforma gyerek, az már biztos! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!