Babát szeretnenk, ma megjott a menzeszem ami kb 6-7 napig szokott tartani. Hogyan kell kiszamolni hogy mikor lesz pete eresem? 16-18 napra szokott megjonni sajnos.
Inkább orvostól kérj vaskészítményt vérvétel alapján, mert több típusú vashiány van.
A peteérés a ciklus közepén szokott lenni, így nálad a 8-9. nap környékén, de ettől lehet eltérés.
A menstruációd nagyon nem szabályos, érdemes lenne egy lazább kivizsgálás, hogy van-e egyáltalán peteérésed, vagy miért ilyen rövid a ciklus és miért tart a vérzés olyan sokáig.
Inkabb keirom eddig h vokt meg.lehet en szamolok rosszul
Januar 7-13 ig
Januar 31- febr 6-ig
Febr 25- marc 3-ig
Marc 19- 25 -ig
Es ugye ma is megjott.
A ciklus az első menstruációs naptól a következő első napig tart.
Keress egy másik, alaposabb orvost, mert nem kezelt rendesen. Ráadásul a vashiányt helyre kellene tenni még a terhesség előtt, mert sok problémát okozhat.
Gondolom állami rendelésen voltál. Egy magán nőgyógyász és endokrinológus kellene neked.
Igen szerintem is keresek egy jo orvost.
De akkor a menzeszem rendesen jon meg csak rosszul szamoltam ? En a menstruacios napokat nm szamoltam bele. Koszonom a segitseget :)
Ismeretterjesztőnek :) - így néz ki egy egész ciklus: [link]
Az első nap a menstruáció első napja. Leválik 3-5 (de a 8 is belefér) nap alatt a méhnyálkahártya, közben elkezd megérni a petesejt (peteérés vagy follikuláris szakasz), majd épül újra, aztán kilökődik a petesejt (tüszőrepedés vagy ovuláció néven) majd ha pete nem lett megtermékenyítve, nem ágyazódik be, és a méhnyálkahártya újra elkezd leválni. Tudtommal az ovuláció utáni második (ún. luteális) szakasz, ami nagyjából állandó mindenkinél és a ciklus hosszától függetlenül a 14 nap az ideális (de min. 10). Tehát a következő menzeszed várható első napjából kell ennyit kivonnod.
A számolgatáson túl, esetleg érezheted is a tüszőrepedést (egyoldali hasi fájdalom abbamaradása), vagy figyelheted a hüvelyváladékod változását (tojásfehérje-szerűvé válás), vagy a méhnyakad magasságát, vagy mérheted a hőmérsékleted ébredéskor, vagy vehetsz ovuláviós tesztet.
Te eddig nagyon nem voltál tisztában azzal, hogy hogyan is kell ciklust számolni. Neked nem 16-18 napos ciklusod van, hanem simán 23-24-25 napos ciklusod. A vérzés első napjától számít a ciklus, magyarul neked most is 24 napra jött meg.
Nem onnan kell számolni, amikor elmúlik.
És miért nem keresel fel másik orvost is és kéred ki a véleményét a problémáddal?
Amúgy nekem is pont ilyen hosszúságú ciklusaim vannak, mint neked, nekem is olyan 12. ciklusnap körül szokott peteérésem lenni. Magyarul ha ma megjött, akkor 12 nap körül lesz nagyjából peteérésed. De neked sem napra pontos, szóval pontos napot a ciklusod alapján nem tudsz számolni.
Van, hogy nekem is 1-2 nap eltérés van a két ciklus között, olyankor a peteérésem is 1-2 napot csúszik, vagy korábban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!