3 mm feletti nyakiredot mertek valakinel? Mi lett kesobb?
Ismerősömnek is 3,1volt. Most félidős terhes,es minden rendben van. 36eves!
Te mennyi idős vagy?
Ne aggódj,nem lesz baj!
Nem mondtak, hogy keso, igy adtak idopontot a korabbi crl alapjan (akkor a telefonban kerdeztem nem keso-e, de azt mondtak 13+6-ig jo.) Mashol 80 mm crl-ig irtak, nekem 69-70-et mertek, tehat aszerint is meg siman jo idoszakban mentem.
A kombinalt teszt vermarkerei kifejezetten jok lettek, abban semmi nem utalt down es a tobbi vizsgalt genetikai betegsegre, de az osszesitett kockazatom nem olyan jo: 1:618, mert egyreszt az eletkorom miatt is magasabb ertekbol indul, masreszt a tarkoredo nagyon lerontja.
Nem mentel keson, ez a terhessegi kor tokeletes erre a vizsgalatra.
Nem voltam hasonlo helyzetben meg, de en is hasonlo koru vagyok, mint te, szinten harmadik babaval es mar elore keszitem magam, hogy a kombinalt nagy esellyel a korom miatt nem lesz olyan egyertelmu, mint az elso ket gyereknel volt.
En elore ugy dontottem, hogyha a kombinalt kozepes/magas kockazatu lesz, vagy a tarkoredo nem lesz jo, akkor megyek amnio-ra, illetve egy alapos uh-ra.
Szerintem erdemes, meg akkor is, ha megtartanatok a babat minden korulmenyek kozott, mert szuleskor mar valoban fontos olyan korhazban lenni, ahol pl szivfejlodesi rendellenesseg eseten segiteni tudnak.
Igy en akkor lennek nyugodt, ha biztosan tudnam, hogy mi a helyzet.
Ettol fuggetlenul egyaltalan nem biztos, hogy gond van, tobb embertol hallottam mar, hogy magasabb volt a tarkoredo es a baba teljesen egeszseges volt. Igazabol ez a meres epp arra jo, hogy kiszurjek kinek van szuksege tovabbi vizsgalatra es kinek nincs.
Koszonom szepen a valaszokat. Vegulis a nifty tesztet valasztottuk, le is vettek hozza a vert. A kombinalt vervetel markerei onmagukban annyira jok, hogy azok abszolut nem utalnak kromoszoma rendellenessegre, ezert nem a (bar csak minimalis) vetelesi kockazatu barmelyik fajta mintavetelt partoltak, hanem amennyiben jo lenne a nifty eredmenye a nagyon alapos szivultrahangot.
Nem tudom mi lesz, nagyon bizonytalan vagyok, egyenlore nem nagyon latom azt a pontot es azt az eredmenyt, amitol tenyleg megnyugodnek.
Kedves utolso valaszolo! Sztem eletkortol fuggetlenul (persze te is magasabb kockazatrol kezdesz), ha nagyon egyertelmuen jo az uh es a vermarkerek is nagyon jok, ezek egyutt mar nagyon alaposan csokkentik a kockazatot, tehat lehet neked tenyleg nagyon jo eredmenyed is!
Nalam egyedul a vermarkerek voltak jok, de azok annyira, hogy hivatalosan negativ eredmenyt kaptam, csak epp kozepes es nem alacsony kockazattal.
Pillanatnyilag a legnagyobb felelmem az, hogy bar a kromoszomakra negativ eredmeny jon ki, de vagy a szivultrahang mutat ki valamit vagy valami teljesen mas tipusu fejlodesi rendellenesseg derul ki, legrosszabb esetben raadasul szules utan. Persze elsokorben a vervetel eredmenyet kell megvarni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!