Utrogestan hüvelykapszuláról tapasztalatok, vélemények? Kinek miért kellett használnia? Volt valakinél mellékhatása?
Barnáztam, az orvos UH-n nem látott semmit miért lehet és felírta. 6 hétig szedtem. Nem tudom mi köze hozzá de hamar székrekedésem lett ami elmúlt 2 nappal később, ahogy el kellett hagynom. Ezen kívül szintén nem tudom, hogy volt-e köze hozzá de 9 hetesen egy nagyon csúnya gombás fertőzésem lett.
De.. megmaradt a baba és ez megért mindent. :)
Én most fogom fokozatosan elhagyni.
Mellékhatást nem igazán éreztem, elöször 3x1-et szedtem szájon át aztán a laborban a májértèkek kicsit gyengék lettek amit okozhat az utrogestan ezért hüvelyire váltottunk este napi 2-re. A hüvelyinél annyi volt hogy mindig sok fehér folyás volt, mert a bogyó vivőanyaga ugye nem szívódik fel és kijön...a sárga része meg felszívódik. Mivel nekem este kellett 2 így vízszintesbe maradtam , de am figyelni kell hogy feloldódás után ne follyon ki a sárga progeszteron. Igazából semmi mellékhatása nem volt esetleg annyi , hogy ha délután nem pihizek le 1-2 órára akkor este 8kor már durmoltam.
Azért kaptam mert barnáztam , de később kiderült nem a méhemből jött , de akkor már elkezdtük, nem hagytuk abba...meg am is jól jött a támogatás..legalább a lelkemnek :D mert full idegelős tìpus vagyok :D
En hematomara szedtem mert bevereztem utanna pedig barnaztam. Nekem nem maradt meg a baba de nem az ultrahestan miatt ....hanem kromoszóma problema miatt.
Barnazni alltalaban sargatest elegtelenseg miatt fordul elő.
Ultragestan jó mivel segit megtartani a babat ha barnazol. Ha esetleg henatomadvan akkor pedig segit kiüríteni vagy felszivodni,fő a nyugalom es ne stresszelj miatta. Mindent csak pozitívan. Es próbálj sokat piheni.
Vetélés utáni terhesség első napján rózsaszínezés volt, ezért írattam fel.
A 12. hétig szedtem. Egyébként a progeszteron szintem tökéletes volt, de mégis adták. Hüvelykapszulát és sima szájon át adhatót is próbáltam (a gyógyszertárban helyettesítő termék, elmondásuk szerint ugyanaz a kettő.).
Amit nem szerettem a szájon át szedhetőben: szerintem attól szédültem. De ez nem biztos, mert a 12. héttel amúgy is csökkennek a tünetek.
Amit nem szerettem a hüvelykapszulában: minden bugyim tele volt vele (bár ezt a betét megoldja, de engem 40 fokban nagyon izzasztott) és a férjem péniszéről lemoshatatlannak bizonyult a kapszula...:/ Ez persze nem szempont, de ha már lehet a kettő között választani, maradtunk a szájon át szedhető mellett.
A nődokim (akit végül otthagytunk) azt mondta, hogy "azt szoktuk adni" a hüvelykapszulára, de ezt mi nem találtuk elég jó érvnek, így mást választottunk.:)
24 khkm
Mondjuk aki kapja az utro huvelytablettat, nem szokott a párja peniszen maradni mivel a szex kb tilos, legalábbis nekünk az volt így erről nincs tapasztalatom.
1-es
Én inszemináció után kaptam.
Első körben semmi, második körben egy enyhe gombás fertőzésem lett, ami 1-2 napon belül magától elmúlt, hogy abbahagytam
12. hétig kellett használnom, napi háromszor egyet. Azért kellett használnom, mert eleve gyógyszeres segítséggel tudtam csak teherbe esni (nem volt peteérésem), így kellett a plusz progeszteron a szervezetemnek.
Mellékhatást nem tapasztaltam egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!