20 éves vagyok és terhes. Mit tehetnék? Többi lent!
Sziasztok!
2 év fél éve vagyok együtt a barátommal, akivel nagyon szeretjük egymást. Ez idő alatt sosem védekeztünk, aminek meglett az eredménye. A párom 3 hete külföldre ment dolgozni 2 hónapra. Miután kiment késik a menstruációm. Anyukám egy nagyon aggodalmas asszony, mindíg tudja, hogy mikor kell megjöjjön a havimnak. Ma reggel egy terhességi teszttel a kezében állt előttem és kötelezett rá, hogy csináljam meg és az eredményt mutassam neki. Természetesen teljesen nyugodt volt. Ez így is történt. Hát mit látnak szemeim? Két erőteljes csík. Köpni, nyelni nem tudtam. De édesanyám sem..
Természetesen teljesen lefagyott, sírni kezdett és azt mondta, hogy jövőhéttől abba kell hagynom az egyetemet ( első éves vagyok) és költözzek a barátomhoz, mert ő nem fogja elviselni ezt a szégyent. Nagyon fájt amiket mondott.
A barátom is szintén 20 éves és amint írtam külföldön dolgozik.
Szóval nagyon egyedül vagyok a gonddal. Szükségem lenne a barátomra, aki végigjárná velem az orvosokat és együtt eldöntenénk h megtartjuk-e vagy sem a babát?
Véleményeket kérek!
Ne azért tartsd meg a babát hogy ne pletykáljanak rólatok!
A barátod felhívtad már, mit szólt hozzá?
bár én 23 éves vagyok és majdnem 7 éve vagyunk együtt, mi is megtartottuk :)
38 hkm
Szerencsére nincs igaza annak aki azt állítja, hogy a barátom egy gyerek. Sok idősebb, szülején élősködő példát vehetne róla. 15 éves korától dolgozik, a szüleitől sosem kért pénzt semmire. Saját vállalkozásba kezdet 1 éve és mellett külföldön dolgozik. És amúgy sem egy szegény családból származik. Lakása is van, ami még felújítás előtt áll, de már az ő saját tulajdona hivatalosan is.
Igazság szerint nem igazán félek a pénztől. Minden segítséget megkapnánk. A baba ha nem is, de az esküvő már tervben volt.
Mindenben mellettem áll és szóba sem jöhet az, hogy elvetessük a babát.
Köszönet a válaszolóknak!
Természetesen előbb orvoshoz fogok menni még a jövőhét folyamán és ha 100%-os lesz a várandóságom akkor majd gondolkodunk a jövőbeli terveken is. Egy kicsit áthúzta a számításainkat (esküvő, lakás, baba), de bízván az emberek támogatásában elérjük céljainkat ha nem is abban a sorrendben.
A barátom véleménye az, hogy semmiképp nem vetetjük el. Nem fél a jövőtől és felnőtt módjára kezeli a helyzetet. A probléma csak a továbbtanulásommal van, amit mindenféleképpen végig szeretnék csinálni.
1.Vagy abortusz, vagy vállalod a babát a pároddal, vagy anyád megbékél és maradhatsz ott.
2.Amúgy érdekes anyád reakciója. Ezek szerint egyeseknél csak addig tart a hatalmas anyai szeretet, amíg a gyerek nem szégyellnivaló. Örülj, hogy nem vagy fogyatékos, mert akkor fel se nevelt volna.
3. Az egyetemet nem kötelező abbahagyni. Ha tudsz, akkor menj majd át levelezőre vagy egyéni tanrendre (nem tudom pontosan mik a lehetőségek, az egyetemen kérdezd meg). Ha nem tudsz, akkor halassz szülés után egy évet. Nem egyszerű, mert amíg te iskolában vagy, addig valakinek vigyáznia kell a gyerekre vagy bölcsi.
4. Ha tudod, hogy nem alkalmas az idő a becsúszott gyerekre, akkor mégis mi a jó fenéért nem védekeztek??? Ha nem tetszik a gumi, akkor szedj tablettát, ha az sem, akkor legalább naptármódszer és/vagy megszakítás lehetett volna (bár az sem garancia). De van spermaölő is. Ha egyszer előfordul, hogy a nagy hévben nem kerül fel a gumi, vagy kifelejtesz a tablettából egy napot, azt megértem, de így nem. Magadnak kerested a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!