Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek le mondjam a...

Szerintetek le mondjam a védőnői szolgálatot a férjem védőnői zaklatása miatt?

Figyelt kérdés

Legjobb tudomásom szerint nem választható a védőnő. Viszont az akihez kerültem (már egyszer voltam nála) az a férjem elmondása szerint az a nő, aki megalázta a őt még kicsiként iskolai vizsgálatok alkalmával. Ok, kicsiként duci volt, most is jó húsban van. El tudjátok képzelni, hogy mivel bánthatták, úgy hogy nem is tehetett róla. De ugye benne ez, mint sérelem gyülemlett fel az évek során és teljesen megutálta a nőt.

Tegnap újságoltam neki a vizsgálatok mikor hova kell menni, többet közt a védőnőt is, erre kerek perec kijelentette, hogy ez a nő nem teheti be a lábát a házunkba. Közben már utánajárt, hogy nem változtatható a védőnő, de le lehet mondani és, hogy írjak lemondó nyilatkozatot.

Én teljesen megértem a férjemet, engem is csúfoltak kiskoromban.

Közben én is utánanéztem és igen, le lehet mondani. Egyszer kijön a gyámügytől ez kosztümös néni körbenézni és ennyi, illetve a gyermek megszületése után még egyszer. Szóval semmiféle hátránnyal nem járna.

Megtegyem ezt a férjemért és a lelki békéért?

2016. ápr. 5. 11:31
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
87%

Lemondanám.

Sokan lekicsinylik a problémát, de azért az ilyen gyerekkori megalázások elég mély nyomot hagynak az emberben. Ha ez ennyire frusztrálja a férjet, akkor nem kérdés, egyértelmű.

A másik dolog az, hogy egy gyerekekkel foglalkozó bármilyen állást betöltő személy nem engedhetné meg magának, hogy egyetlen egy gyereket megalázzon. Az ilyen nem való védőnőnek. Ugyanez a véleményem az óvónőről, tanítónőről...stb. Ha kiderülne, hogy bármelyik is bántja a gyerekemet, váltanék, és persze panaszt tennék.

2016. ápr. 5. 13:53
 42/45 anonim ***** válasza:
66%
Nos, le lehet pontozni, de én nem mondanám le! Azért igenis hasznos lehet még számotokra! Mondok egy példát: gyerekkoromban balettoztam. Nagyon jól ment. Nagyobb koromban "elszaladt velem a ló" és híztam jó pár kilót. A tanár sokat csesztetett miatta, nagyon rosszul esett! De utólag, igy felnőttként belegondolva túl reagáltam a dolgot! Ő csak a legjobbat akarta kihozni belőlem, és egészségtelen is a túlsúly! A kislányom szintén hozzá irattam be, imádja és tehetséges is!! A tanár pedig ugazán jó szakember! Felnőttként tudnunk kell kezelni az ulyen helyzeteket, és arra kell tanítani a gyerekeinket is, hogy a problémákat megoldani kell, megbeszélni, és nem elfutni előlük! A férjednek is felül kellene kerekednie ezeken a sérelmeken, a ti érdeketekben! Sok sikert!
2016. ápr. 6. 07:48
 43/45 anonim ***** válasza:
69%
Ha pedig később mégsem úgy viselkedne veled, vagy a kicsivel ahogy elvárható, akkor lemondani. De először bizonyosodj meg róla, hogy tényleg olyan szörnyű-e!
2016. ápr. 6. 07:51
 44/45 anonim ***** válasza:
46%
Bocdi, akkor mondd le akart lenni.
2016. ápr. 6. 07:51
 45/45 anonim ***** válasza:
13%

Felhívnék egy védőnői szolgálatot egy másik kerületben, vagy városban, és név nélkül elmondanám, hogy mi a probléma, nyilván meg fogják érteni, és ha van rá mód, akkor segítenek. Ezt még megpróbálnám. A védőnő nem csak terhesség alatt, de hosszú évekig gondozza a babát, már amikor nagyobb is, ők végzik a hallásvizsgálatot stb.

Illetve még az jutott eszembe, hogy ahová majd suliba megy a pici, ha már nagy lesz, akkor ott nem ugyanaz a védőnő lesz?

2016. ápr. 6. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!