Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek le mondjam a...

Szerintetek le mondjam a védőnői szolgálatot a férjem védőnői zaklatása miatt?

Figyelt kérdés

Legjobb tudomásom szerint nem választható a védőnő. Viszont az akihez kerültem (már egyszer voltam nála) az a férjem elmondása szerint az a nő, aki megalázta a őt még kicsiként iskolai vizsgálatok alkalmával. Ok, kicsiként duci volt, most is jó húsban van. El tudjátok képzelni, hogy mivel bánthatták, úgy hogy nem is tehetett róla. De ugye benne ez, mint sérelem gyülemlett fel az évek során és teljesen megutálta a nőt.

Tegnap újságoltam neki a vizsgálatok mikor hova kell menni, többet közt a védőnőt is, erre kerek perec kijelentette, hogy ez a nő nem teheti be a lábát a házunkba. Közben már utánajárt, hogy nem változtatható a védőnő, de le lehet mondani és, hogy írjak lemondó nyilatkozatot.

Én teljesen megértem a férjemet, engem is csúfoltak kiskoromban.

Közben én is utánanéztem és igen, le lehet mondani. Egyszer kijön a gyámügytől ez kosztümös néni körbenézni és ennyi, illetve a gyermek megszületése után még egyszer. Szóval semmiféle hátránnyal nem járna.

Megtegyem ezt a férjemért és a lelki békéért?

2016. ápr. 5. 11:31
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
63%

Igen, tedd meg! Én is megtenném, gondolkodás nélkül.

Azt azonban megjegyezném, hogy a múltbéli sérelmeket nem tartogatni kell, hanem feldolgozni és elengedni, ezért javasolnám neki, hogy keressen fel egy pszichológust, mert már apa korban van és még bántja az ovi. Nyilvánvalóan. Nem sértésként, komolyan gondolom. Gyűjtögetős típus, és a sok keserűség felgyülemlik az emberben.

2016. ápr. 5. 11:35
 2/45 Vilcsianyuja ***** válasza:
45%
Nem tudjuk, milyen módon alázta meg a férjed. Lehet, hogy nem is olyan súlyos a helyzet, csak a férjed vetítette ki rá a saját elégedetlenségét magával. Szóval én is úgy gondolom, hogy a férjednek le kellene rendeznie magában ezt a problémát. Én a környéken lakó anyukáktól, kismamáktól is megpróbálnék véleményeket gyűjteni a védőnőről. Ha egyébként semmi panasz nincs, akkor én bizony nem mondanám le. Ha amúgy tényleg nem a szakma csúcsa, akkor viszont igen. Mellesleg, majd iskolát-óvodát is úgy választotok, hogy véletlenül se kerüljön a gyerek a védőnő "kezei közé"?
2016. ápr. 5. 11:40
 3/45 anonim ***** válasza:
63%
2-es: az ember azért társa a másiknak, hogy figyelembe vegye az érzéseit. A gyerek közös, a ház közös, a védőnő is az. Nem erőltetném rá a férjemre, ha ő nem akarja. Akkor sem, ha a szomszédok és a játszótéri kismamák megszavazzák. Mert nekik semmi közük hozzá, a férjemnek meg igen. Akár valós, akár nem, az a múltbéli sérelem, ha a férjem lelkében valósan él, nincs jogom megkérdőjelezni és semmibe venni! Itt kezdődik az, hogy a barátja is vagyok, nem csak a felesége.
2016. ápr. 5. 11:42
 4/45 anonim ***** válasza:
30%
Hát én nevetségesnek tartanám emiatt lemondani. A férjed felnőtt ember, túl kellene tudnia lépnie a gyerekkori sérelmein. Pláne ha igazság is volt benne - lehet hogy a védőnő így akarta raebreszteni hogy csináljon már valamit magával
2016. ápr. 5. 11:43
 5/45 anonim ***** válasza:
19%

Megértem a sérelmeteket, viszont ha nem jársz a védőnőhöz, akkor vmi pénzt nem fogsz megkapni a szülés után, amihez azt hiszem 4 vagy 6 alkalommal meg kell jelenni a védőnőnél.

Egy védőnő van a településeteken? Mert ha nem, akkor talán egy másikkal megbeszélhető,h hozzá járnál, vagy ha te szüleid másik településen laknak, esetlen az ottani védőnőhöz??

Más nem jut eszembe :(

2016. ápr. 5. 11:45
 6/45 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy meg évente egyszer van orvosi vizsgálat az iskolában, ígyolyan sokszor nem fordulhatott elő. Akkor mit fogsz csinálni, ha lemondod a szolgaltatast és majd a gyamugyes nem lesz szimpi apukának? Vagy az óvónő, tanítónő? Mindig váltani fogtok? Erre tanítják majd a gyereket Is? Nem ám szembe nézni, kiallni magadért, hanem elmenekulni?
2016. ápr. 5. 11:47
 7/45 Vilcsianyuja ***** válasza:
42%
Ha a társa vagyok, nem hagyom, hogy esetleg a gyerekem kárt szenvedjen a férjem gyerekkori traumája miatt, amit lehetne esetleg másként is orvosolni. Hanem megpróbálnék neki segíteni. Ha lemondja a védőnőt, akkor birka módon követi, kiszolgálja a férje rögeszméjét, nem segít rajta. Szerintem. De ez csak akkor érvényes, ha a védőnővel egyébként semmi baj nem lenne. Ezért járnék utána, hogy helyesen döntsek.
2016. ápr. 5. 11:48
 8/45 anonim ***** válasza:
69%
Szomorúan látom, hogy itt senkit nem érdekelnek a férje érzései, sokan odáig jutnak, hogy az érzései jogosságát is megkérdőjelezik. Ez döbbenetes számomra. Azt hiszem, mint már sokszor tapasztaltam ezen az oldalon, ebben is fehér holló lettem. Sajnálom ezeket a férjeket. Számtalan szempontból.
2016. ápr. 5. 11:54
 9/45 anonim ***** válasza:
63%
Ja, és igen. Ha az óvónő vagy tanítónő nem tetszik nekem, a férjemnek vagy a gyereknek, akkor váltunk. Igen, arra nevelem, hogy olyan emberekkel legyen napi szinten, akiket kedvel. Miért baj ez? Szerintem triviális.
2016. ápr. 5. 11:55
 10/45 anonim ***** válasza:
35%
Miért sajnálod az én férjemet? Mert picit több esze van annál, hogy egy gyerekkor sérelmet ne helyezze a gyereke elé? Vagy mert eleve képes túl lépni az ilyen dolgokon? Mert nem menekül egy helyzetből, hanem megoldja? Semmi sajnálni való nincs rajta.
2016. ápr. 5. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!