Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen bepánikoltam az...

Teljesen bepánikoltam az anyagiak miatt. Lehet nem jól döntöttünk?

Figyelt kérdés

Van egy kis félretett pénzünk, illetve kb 350 ezer a bevételünk havonta. Albérletben lakunk, nem is vágyunk sajátra.... Ki tudja hol akarunk élni, vagy hol találunk munkát pl 5 év múlva.

Úgy gondoltuk, hogy rendben vagyunk anyagilag, jut nyaralásra, telelésre is, szóval jöhet a baba.

Elsőre össze is jött, most vagyok 10 hetes, szépen növekszik a csöppség. Viszont elkezdtem nézni a babaszoba berendezéseket és nagyon nem olyan árak vannak, mint ahogy gondoltam. Egy babakocsi 100-150 ezer Ft körül van, használtan is 50-60 alatt nincs normális. Aztán a Kiságy, kiskád, pelenkázó.... Teljesen bepánikoltam az áraktól. Mi van , ha elkapkodtuk? Mi lesz , ha nem tudjuk tisztességesen felnevelni? Nem akarom, hogy bármiben is hiányt szenvedjen ....

2016. márc. 29. 14:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mi is 30 ezerért vettünk használt, teljesen jó 3 funkciós babakocsit. 5 hónapos terhes voltam, amikor elkezdtünk vásárolni. Felírtam, hogy miket kell venni és mit melyik hónapban veszünk meg. Elosztva nem volt vészes anyagilag. Ha megfelel a használt akkor mielőbb kezd el a keresgélést. Lehet, hogy találsz nagyon olcsón szép holmikat. Kombi babaágyat vettünk használtan 25 ezerért, a minap adtuk el 30 ezerért.Egyébként én is nagyon beparáztam, sok felesleges dolgot is vettem.. Kb. úgy álltunk anyagilag mint ti, de eddig a félretett pénzünkhöz nem kellett hozzányúlni a baba miatt - 22 hónapos:-)
2016. márc. 29. 15:44
 12/17 Betu ***** válasza:
49%
Ennél kevesebb pénzből is tisztességesen lehet nevelni/felnevelni gyermeket. Nem hinném, hogy több szàzezer forintos babacuccok kellenének. Na de kinek mi a fontos. Nekünk kb. feleannyi a bevételünk és van egy 1 éves kisfiúnak. Ő még semmiben nem szenvedett eddig hiànyt. Ne paràzz, optimizmus. Mindent meg lehet oldani!! Szép babavàràst😊!
2016. márc. 29. 15:58
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

A mi bevételünk kb. 250E volt havonta. Na ebbol 100E a hitel. Es tervezetten jott a gyerek. Mindenre jut es jutott is. Luxus nincs (pl. Brendonos gyerekszobabutor) de mindenunk megvan. Egy gyereknek amugy sem a draga holmik szamitanak (persze azert igenytelenek sem vagyunk,csak amin lehet megfogjuk a penzt, amire meg kell, arra kigazdalkodjuk)

Szerintem a ti beveteletek aggodas nelkul is tokrletesen eleg lesz csak okosan vasarolj.

2016. márc. 29. 16:14
 14/17 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre nehéz úgy válaszolni, hogy nem ismerjük a kiadásaitokat. Van, aki kijön ennek a feléből is, de ha nektek pl. van havi 100 eFt hiteletek és 100 eFt az albérleti díj, akkor az egészen más helyzet lenne.

Egyébként számolhatsz úgy, hogy a baba bútor, kelengye és a terhességgel kapcsolatos esetleges költséged még szerényen számolva is 200-300 eFt lesz. A csecsemő belekerül kb. havi 30 eFt-ba (ha nem kell neki semmi extra dolog). Tahát ha most félre tudtok tenni havi 80 eFt körül és a megtakarítások fedezi a kelengyét, bútort, akkor nem lesz gond. Ha nem, akkor ideje átgondolni hogyan lehet a költségeiteket csökkenteni.

2016. márc. 29. 16:41
 15/17 anonim ***** válasza:
62%

Igazából ami nagyobb dolog kell, az a babakocsi, hordozó, kiságy.

A többi ráér később is.

Mi elég sokat jártunk el a gyerekek előtt, de a születésük után egy időre beszűkültünk, akkor arra volt igényünk, így az addig a "bulizásra" elköltött pénz pont elég is volt a babára.

2016. márc. 29. 18:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Amikor kiderult terhes vagyok, egy csomo kollegam megrohamozott, hogy ad pelenkazot, szekrenyt, ruhat, mindent. Elvileg, ha mindent elfogadtam volna, semmit sem kellett volna vasarolnom a pelenkan kivul :) Neked nincs ilyen szerencsed? Vettem hasznaltan gyonyoru gyermek szobabutor egyuttest, (de minek) azota sem tudtam elsozni, odaadtam ajandekba valakinek, akinek evek ota all a garazsaban. Most 36 hetes terhes vagyok, de inkabb rakom a nagy szekrenybe a babacuccokat, illetve vettem egy ikeas kommodot, ami alatt van 3 fiok, a tetejere keszitettem egy nagyobb pelenkazoreszt, sokkal praktikusabb, mint a szep bababutor. Talan akkor tobbre mesz, ha olyan ismerosod van akik mar nem szeretnenek gyerekeket. Ok szivesebben adnak barmit hogy ne legyen utjukban a sok cucc. Babakocsira viszont koltenek. Mert az elso gyerekemnel vettunk egy ujat, amikor mit sem ertettem hozza, csak a fem kerete volt 15 kg!! Na kerem tornassza be azt valaki az autoba. A masodiknal is ujat vettunk, de az 5 kilos babakocsi volt :) Most a 3. babanal is azt fogjuk hasznalni, amugy egy jane nomad babakocsi, nagyon szeretjuk. Sok sikert Nektek!
2016. márc. 30. 10:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Nagyon sok mindent vettem használtan, vagy akciósan, egy csomó mindent meg kaptunk a családtól, barátoktól. (Új dolgokat is, pl. a nagyszülők váratlanul megleptek a babakocsival).

Összességében alig kellett venni valamit.

Később lesz "rosszabb", amikor már igényli a divatos ruhákat meg a legújabb okostelefont, de az még hosszú idő. :)

2016. márc. 30. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!