Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek, ha a rokonok...

Ti mit tennétek, ha a rokonok bele akarnának szólni a névválasztásba?

Figyelt kérdés

Medárd Pálnak akarjuk hívni a 2.gyerekünket,de nem tetszik nekik és állandóan hangoztatják,ami nagyon rosszul esik.

Már a férjem is kezd elbizonytalanodni.

2016. márc. 28. 21:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
77%

Nekünk annyit "szóltak bele" anno, hogy a toplistás nevekből anyám néhánynál rámutatott, hogy a vezetéknévvel együtt nem hangzik jól, ütköznek a mássalhangzók, stb. De ezek hasznos tanácsok voltak, ki is húztunk néhány nevet emiatt.

Elvileg a Z kezdőbetű a vezetéknévhez nem passzolt, aztán mégis találtunk egyet, ami nem volt nyelvtörős, ha kimondtuk.

Persze olyan is volt, amire azt mondták, hogy nekik annyira nem tetszik, de végül is nem hangzik rosszul, a gyerek a miénk, mi döntünk majd.

A Medárd szép név, népi-időjárási hagyomány is kötődik a névnaphoz. (Ha Medárd napján esik, negyven napig esik.)

2016. márc. 28. 22:53
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
Most akkor a Medárd vezetéknév vagy keresztnév? Amúgy annak még nem is olyan rossz a hangzása, bár elég fura, de a Palika nekem sem tetszik...
2016. márc. 28. 23:15
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi megvaltoztattuk a valasztott nevunket kb az utolso pillanatban..annyi volt,h egy kozeli baratunk közölte,h szerinte kimondhatatlan a vezeteknevunkkel...mai napig örülök,hogy hallgattunk ra...
2016. márc. 29. 07:44
 24/33 anonim ***** válasza:
83%
Na nálunk a nagymamám szólt bele pont tegnap, mert végre nagyon sok név jtán megtaláltuk a párunkkal azt a lánynevet ami mindkettőnknek tetszik. Léna lesz. Erre a mama megszólalt hogy olyan oroszos legyen inkább Miléna! Mondtam neki hogy nem kell beleszólni nekünk tetszik! De bezzeg az előtte felhozott nevekre sem tudott jót mondani, mindig vmibe belekötótt. Ne foglalkozz velük, ha nektek tetszik, legyen ez a neve! Amúgy furi ez az oldal... ha azt írtad volna hogy Medárd Dzsinó lesz a neve akkor is uggyanígy lehordtak volna a válaszolók. Ok, hogy a Pál nem a legszebb fiú név, de ha nektek tetszik ne hagyd hogy más beleszóljon!
2016. márc. 29. 08:05
 25/33 anonim ***** válasza:
83%
Figyelj szülés előtt te diktálod le a nevet,azt mondasz amit akarsz,engedd el a füled mellett,mi sem mondjuk el anyóséknak( pedig nem valami extra név nem egy Dzsúlió,vagy Ramszesz, sima normális név,csak nem magyar eredetű,Ők meg csak olyat adnának) kritizálnak minden nevet,majd ha megszületik megtudják.
2016. márc. 29. 09:09
 26/33 anonim ***** válasza:

Nővéremék MEdárdnak nevezték el nagyobbik fiukat...eleinte nem tetszett a név, azóta már imádom....becézve is aranyos, Medi! :)

Pál....hát ezt a navat valóban nem adnám, nem hiszem azt se, hogy később megtetszene...de ez a ti döntésetek.

Amúgy nem adnék alapból 2 utónevet, ha valami fontos ember, vagy hivatalnok vagy olyan személy lesz, akinek sokat kell aláírni, utálni fogja, hogy ilyen hosszú a neve (ez arra az esetre vonatkozik, ha mind a két név utónév....)

2016. márc. 29. 09:13
 27/33 anonim ***** válasza:

A névadás az első fontos döntés a gyerek életéről, ami a szülők feladata.

Én megmondanám, hogy nekik is meg volt/lesz a lehetőségük, hogy elnevezzék a saját gyereküket, most rajtatok van a sor, nem dönthetnek helyettetek.

Ennek ellenére érdemes meghallgatni mások véleményét, mert simán lehet, hogy külső szemlélőként észreveszik, amit ti nem (pl.:kimondhatatlan a vezetéknévvel, szóhatáron csúnya szó jönne ki, de olvastam itt már olyat is, hogy a pár nem értette mi baj van a Major Annával mert ők máshogy hívták a fűszert stb.)

Olyan nevet nem fogtok találni, ami minden egyes embernek tetszik, mivel teljesen szubjektív hogy kinek mi a szép és mi tetszik.

A Medárd egyébként nekem speciel tetszik - bár sajat gyerekemnek nem adnám - férfias, erőt sugárzó, méltóságteljes név. Medinek vétek lenne becézni, mivel az a Maddy női névre hasonlít (mint a Madeleine, Madison, Madelyn nevek becézése). Akkor már inkább a nevétől függetlenül becézném kicsimnek/drágámnak/édesemnek/aranyomnak/cukorfalatnak stb.

A Pálról nem tudom eldönteni, hogy hagyományból választottátok-e esetleg valami felmenő után, vagy csak simán ez tetszik. Én nem adnám, inkább valami 2 vagy 3 szótagos nevet választanék helyette, de ha nektek ez tetszik, akkor legyen ez.

2016. márc. 29. 09:41
 28/33 A kérdező kommentje:
Bodnár Medárd Pál lenne.Mindig is két nevet akartunk a gyerekeinknek.Az elsőt Ármin Pálnak hívják és még mielőtt megkérdezitek miért Pál mind a kettő fiam neve,azért,mert a férjem nem akarta első névként adni,így megegyeztünk,hogy a második név ez lesz,az elsőben pedig megegyezünk.Becézni nem akarjuk,tehát ezzel nincs gond.
2016. márc. 29. 10:04
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

A Pál jó. A Medárd... hát... ha nektek teszik...

mondjátok a rokonoknak, hogy Gandalf Frodó lesz. Mindjárt megbékélnek a Medárd Pállal.

2016. márc. 29. 10:41
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
A Bodnár Medárd nekem amúgy sok így egyben, nem hangzik jól egymás után a két név. a "bodár-medár" rímpár egyszerűen nem engedi érvényesülni egyik nevet sem. ha hangosan kimondom, csak ez marad meg belőle, szinte nem is érthető, hogy akkor most mi is a neve?
2016. márc. 29. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!