40 felett baba?

Figyelt kérdés

Van már egy gyerekünk. Most valahogy előjött a férjemmel ez az érzés, szeretnénk tesót.

Nagy félelmem, nehogy a korom miatt gond legyen, és befektessenek a kórházba. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?

2016. márc. 26. 22:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Szerintem fizikális állapottól, egészségtől és tudatos felkészülésről, elszántságról szól a dolog. Nyilván nem kell feltétlenül célnak belőni, hogy 40 felett kell szülni, de van, hogy az embernek így alakul az élete. A tudatos minél későbbre kitolt szüléssel nem értek egyet, azonban nem is tudom elítélni a 40-es hölgyeket. A rémtörténetekre némi cáfolat:

Békés megyei kórház, 1999 - "horrorszülés" szinte orvos nélkül, gyermekem 42 percet töltött a szülőcsatornában, ekkor 21 éves voltam. 16 éves lányom többféle részképességzavarral küzd, immár 11 éve megállapítottan, meggyőződésem, hogy orvosi hanyagság következménye 85%-ban, 15%-ban vis major - nem részletezem itt. Akkor azt mondtam soha többé. Snitt.

Tavaj májusban született meg a kisebbik lányom, Óbudai kórház szülészete, maximális elégedettség, odafigyelés a kórház részéről, minden flottul ment. Elsőnél volt "fizetett" orvos, másodiknál nem. Egyszer megkérdezte a gondozás alatt az orvos, akihez jártam rendszeresen, hogy miért lett ekkora korkülönbség, ha nem bántó a kérdés? Mondom neki, nem, csak éppen ez és ez történt velem, rettegtem. Ó, ez itt nem fordulhat elő, más a protokoll. Mondtam neki, oké doki, ha jól sül el a dolog, lesz pozitív élményem is, akkor talán találkozunk még.

Szülés után megkérdezte viccesen, hogy na, akkor jön mégegy körre? :)

És igen, most vagyok 5+3, 38 éves leszek mire megszületik. Magam sem gondoltam, hogy így fogok visszatekinteni. És igen, ezerszer jobb volt mint az első 21 évesen, és most is fittnek érzem magam, van türelmem a kicsihez. Ha úgy érzed, hogy van energiád és még 18-20 évig türelmed is lesz hozzá, akkor hajrá. Nekem annyi "negatívuma" volt, hogy a másodikkal GDM-es voltam, de gyakorlatilag nagy étrendi változást nem jelentett, engem jobban ingerelt a mindent naplózás méregetés, amúgy sem vagyok egy hízós, de össz 2,5 kilóval voltam több. Mminden jót neked, kívánom, hogy dönts bölcsen.

2016. márc. 27. 21:07
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönök szépen minden választ, és azt a sok-sok pozitív energiát amit küldtök!!! :)

Örülök, hogy ennyi 40 körüli kismama van, azaz ha így alakult az életetek, nem féltetek belevágni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek! :)

2016. márc. 27. 21:52
 23/23 anonim ***** válasza:
Az en egyik kolléganőm is 42 evesen szülte a 2.gyermeket, vegig dolgozott, igaz csaszarral szult de mindketten egeszsegesek es jol vannak. Minden genetikai vizsgálatot kerte azert. Csak optimistán, remtortenetek mindenhol mindig vannak.
2016. márc. 28. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!