40 felett baba?
Van már egy gyerekünk. Most valahogy előjött a férjemmel ez az érzés, szeretnénk tesót.
Nagy félelmem, nehogy a korom miatt gond legyen, és befektessenek a kórházba. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
Az elsőt 38 évesen, a másodikat 41 évesen szültem.
Semmi komplikáció nem volt se terhesség, se szülés alatt.
A nagyobbik most 4 és fél, a kicsi másfél éves, teljesen egészségesek.
Hát, kedves négyes: az általad írt eset az én környezetemben is előfordult, kora harmincasokkal. Nekem is sürgősségi császárom lett 32 éves koromban és utána nehéz volt a felépülés. Ez NEM korfüggő.
Ami a lényeg: 40 felett mindenképpen javasolják a genetikai tanácsadást, és ENNYI. Nem fektetnek kórházba, és hasonlók, annyira azért nem fura helyzet ez. Nagyon sokan szülnek 40 felett (egy ismerősöm például nemrégiben 42 évesen egészséges ikerbabáknak adott életet).
Ha most jött el az ideje, hát most jött el az ideje. Válassz egy dokit, aki számára természetes, hogy egy kismama "idősebb" - az én dokim pl. ilyen, neki tökmindegy, hogy milyen korú az anya.
Egyébként én 41 évesen lettem terhes, sajnos nem maradt meg, de olyan ok miatt, ami 20 éves korban is előfordulhatott volna. SENKI nem nézett rám furán emiatt, főleg a genetikai tanácsadáson nem, ahol a folyosó tele volt korombeli kismamákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!