40 felett baba?

Figyelt kérdés

Van már egy gyerekünk. Most valahogy előjött a férjemmel ez az érzés, szeretnénk tesót.

Nagy félelmem, nehogy a korom miatt gond legyen, és befektessenek a kórházba. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?

2016. márc. 26. 22:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
39 évesen szültem tavaly a harmadik gyermekemet,a legkönnyebb és leggyorsabb szülésem volt minden komplikáció nélkül 2 óra alatt 10/10 apgarral.
2016. márc. 27. 08:24
 12/23 anonim ***** válasza:
77%

Az elsőt 38 évesen, a másodikat 41 évesen szültem.

Semmi komplikáció nem volt se terhesség, se szülés alatt.

A nagyobbik most 4 és fél, a kicsi másfél éves, teljesen egészségesek.

2016. márc. 27. 08:51
 13/23 anonim ***** válasza:
72%
Nyugodtan szülhetsz 40 felett is. Több szülésznő és egy szülész orvos ismerősöm is van. Sok éves tapasztalattal. Nem okj végzettségű ápolók. Nem egy volt tanárom, ismerősöm, sőt a nagymamám is szült 40 felett. Egyiknek sem lett semmi baja. Mind egészséges, életerős gyereket hozott a világra. Komplikáció pedig huszonévesen is lehet.
2016. márc. 27. 09:33
 14/23 anonim válasza:
80%
Sajnos komplikáció mindig adódhat, akár fiatalon, akár kicsit idősebben szül a nő. Azzal egyetértek, hogy 40 körül esetleg nagyobb az esélye. Én az első gyermekemet 34 évesen szültem, sokat voltam vele kórházban (még terhesen), vérzések miatt. Már 6 hetes terhesen táppénzen kellett lennem. Most várom a másodikat, 31 hetes terhes vagyok, szerencsére vérzés nem volt eddig, kórházban sem voltam, és a mai napig dolgozom. A babával eddig minden ok, a szülésről még nem tudok nyilatkozni, de bízom benne, hogy rendben lesz. 43 éves vagyok.
2016. márc. 27. 11:40
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
En most varom a harmadik babankat 40 eves vagyok, igaz, meg az elejen jarok 5+3 hetes vagyok, eddig minden rendben van! Kb 3 het mulva megyek dokihoz,ha gondolod irok ;)! Sajnos remtortenetek mindig voltak, es lesznek! Finoman kell beloluk taplakozni, mert minden kismama mas, es mas! Genetika, kor, stb......
2016. márc. 27. 11:50
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok pozitív megerősítést. :)
2016. márc. 27. 12:38
 17/23 A kérdező kommentje:
Igen 15, örülnék ha írnál majd, mi van veled! :)
2016. márc. 27. 12:39
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
1es: elhiszem hogy idősebb korban több komplikáció felmerülhet.Viszont amit írtál,hogy elakadt a baba a szülőcsatornában,ez nem korral függ össze vagy rosszul gondolom?
2016. márc. 27. 13:07
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok.Kérdező,ha egészségesnek érzed magad fizikálisan és lelkileg is,akkor szerintem hajrá!
2016. márc. 27. 13:10
 20/23 anonim ***** válasza:

Hát, kedves négyes: az általad írt eset az én környezetemben is előfordult, kora harmincasokkal. Nekem is sürgősségi császárom lett 32 éves koromban és utána nehéz volt a felépülés. Ez NEM korfüggő.

Ami a lényeg: 40 felett mindenképpen javasolják a genetikai tanácsadást, és ENNYI. Nem fektetnek kórházba, és hasonlók, annyira azért nem fura helyzet ez. Nagyon sokan szülnek 40 felett (egy ismerősöm például nemrégiben 42 évesen egészséges ikerbabáknak adott életet).

Ha most jött el az ideje, hát most jött el az ideje. Válassz egy dokit, aki számára természetes, hogy egy kismama "idősebb" - az én dokim pl. ilyen, neki tökmindegy, hogy milyen korú az anya.

Egyébként én 41 évesen lettem terhes, sajnos nem maradt meg, de olyan ok miatt, ami 20 éves korban is előfordulhatott volna. SENKI nem nézett rám furán emiatt, főleg a genetikai tanácsadáson nem, ahol a folyosó tele volt korombeli kismamákkal.

2016. márc. 27. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!