Mégis hogy gondolja, hogy küldjem el a macskákat?
Múlt héten voltam védőnőnél, 10 hetesen.
Mondtam hogy van két macskánk ( 2 szobás panel) , egy kilenc hónapos es egy 3 hónapos. Közölte, hogy ezt nem hajlandó így elfogadni, és ajándékozzuk el őket, mert megölik majd a babát....
Hogy mondhat ekkora hülyeséget? Miért ölnék meg? Meg alapból abba a szobába majd nem mehetnek be...
Keresztbetehet valahogy a macskák miatt? Minden más körülmény rendben van, anyagilag is meg minden, de nagyon megijedtem.....
Sajnos lecserélni nem tudod a védőnőt,de nyugodtan nyisd ki a szàd és mond el neki a véleményed.
Amúgy idióta,nekünk is van két cicànk,egy 8 hónapos meg egy 16 éves. Nyilvàn ki fogom őket rakni... Marha. Semmi baja nem lesz a babànak tőlük. Persze nem szabad egyedül hagyni a babàt velük( ràfekszenek 😁 vagy nyalogatjàk,óvatosan megharapdàljàk stb... Ezt azért nem kell hagyni.) De még a szobàból sem kell őket kizàrni. Mi sem tesszük. A babaàgyba nem mehetnek és ennyi.
Anyám... -_- Nekem annó normális védőnőm volt, azt mondta, nem szereti kifejezetten a macskákat, de tökre becsül minket, amiért eszünkbe se jutott megszabadulni a macskától.
Mi annó annyi óvintézkedést tettünk, hogy a babaszoba ajtajára felkerült egy szúnyoghálós ajtó, hogy ne tudjon éjjel se beosonni a cica. De amúgy sose bántotta a gyerekeket, amíg kicsit voltak, tisztes távolban maradt tőlük teljesen magától.
Óó, nekem a két imádott kutyámat akarta menhelyre adatni a rokonság. Nekik elnézhető (bár elküldtem őket a sunyiba), de egy védőnő elvileg szakember...
Csináltass magadnál és a macskáknál is toxoplazma-tesztet vérből, és dörgöld a hölgyemény orra alá, ha jó eredményt kapsz.
Ez a védőnő saját, személyes fóbiája, semmi valós alapja nincs.
Lányom kicsi kora óta macskákkal nőtt fel. Az első hetekben, hónapokban ügyeltem rá, hogy ne legyenek egy légtérben, nehogy a macska ráfeküdjön a babára. Pár hónapos kortól már simán feküdtek egymás mellett, a lányom tapizta a macskát (békés jószág, tűrte).
Az tudományosan igazolt, hogy a macskaszőr nem ártalmas, sőt... a kutyával-macskával felnövő gyerekek sokkal kisebb eséllyel lesznek allergiások, mint azok, akik nem találkoznak rendszeresen állatokkal kicsi korukban.
Nyilván függ a macska természetétől is, hogy mennyire biztonságos a kisgyerekre, de a gazdi általában elég jól ismeri a macskáját. Van olyan macskám, akit simán tennék csecsemő mellé, mert tudom, hogy akár élve meg lehetne nyúzni, akkor sem karmolna-harapna. De van olyan macskám is, amelyikben még én sem bízom, hajlamos a váratlan dühkitörésekre és akkor karmol. (Jelenleg 6 cicánk van, mind más-más "személyiség", és a lányom - aki már iskolás - pontosan tudja, hogy melyikhez hogyan kell közeledni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!