Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem adják át a helyüket...

Miért nem adják át a helyüket az emberek a buszon? Ráadásul némelyik kedves ember még simán fel is lök, annyira tolakszik.

Figyelt kérdés
8. hónapban járó kismama vagyok, hatalmas pocakkal, tehát rendesen látszik hogy terhes vagyok. De terhességem alatt egyszer sem tapasztaltam, hogy tapintatosabbak lennének velem az emberek a tömegközlekedésben. Vagy csak nekem nagyok az elvárásaim?
2008. szept. 21. 19:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos nekem is csupa negatív tapasztalataim voltak ezzel kapcsolatban. Csak egy: mennem kellett nst-re, tömve volt a busz az iskolából hazafelé tartó diákokkal (15-18 közöttiek). Nagy nehezen eltápászkodtam a kapaszkodóig, de dőltem jobbra-balra (szerintem a sofőr is valami krumpliszállító volt egykoron). Majdnem beestem a mellettem ülő két srác ölébe, akik egymással szemben ültek a babás anyukáknak készült üléseken. Nem hogy eszükbe jutott volna átadni a helyet, de még fojtottan röhögtek is, hogy alig bírok megállni a lábamon. :( Ennél már csak az volt a jobb, amikor ugyanilyen diákokkal zsúfolt buszra szálltunk fel, párom vállán a 2 hónapos kislány (babakocsival fel sem fértünk volna). Csak a lépcsőn volt hely, kapaszkodni se tudott, a mamlasz suhancok meg csak néztek, mint a kuka. Meg nem mozdult volna egyik se. Végül az ablak felől ülő középkorú nő mászott ki az egyik siheder mellől, hogy a párom le tudjon ülni a babával. Szomorú. :(
2008. szept. 21. 21:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Hát nekem is csak negatív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. 39. hetes vagyok és az egész terhesség alatt összesen háromszor adták/akarták átadni a helyet. Kétszer idős nénik voltak akiknek nem volt pofám leülni a helyére. És a mult héten egy idősebb uriember! Érdekes történetek nálam is voltak. Pl augusztus elején, Dorog-Budapest távolsági járaton mindenki ült, csak én meg a férjem álltunk. Délelőtt volt én meg már rosszul voltam a nagy melegtől de annyira, hogy a férjemnek már két kézzel kellett fognia, hogy ne essek össze. És senkinek sem jutott eszébe felállni, csak miután szoltunk egy fiatal srácnak, hogy ugyanmár ne várja meg amig elájulok inkább álljon fel. Pofákat vágva de felállt... Másik eset: barátnőmmel a buszon hétfő reggel. Orvoshoz mentünk. Olyan tömeg volt, hogy kapaszkodni nem bírtam, az iskolás gyerekek táskája jobbról-balról a pocakomba fúródott és mikor a barátnőm elkezdett háborogni egy 45-50 körüli pasas még be is szólt, hogy "álljon csak legalább könnyebben fog szülni". :-/ Harmadik eset: Reggel 8 óra, sztk labor. Egy kedves hang kiabál ki az egyik belső ablaktól, hogy "Kismamák jöjjenek előre". Elindulok, jobbra mellettem két kismama, balra pedig egy nagydarab kopasz agyontetovált pasas, mikor odaérünk sorba lökdös arrébb minket és az orrom előtt nyomja a hölgy kezébe a papírját. Mire az szól neki, hogy ő kismamákat kért a pasas teljesen felháborodva, szitkozódva és csapkodva távozik... Múlt héten: két sávos útnál állok a zebránál az egyik autós nagyon kedvesen megáll, hogy menjek át, mire lelépek és már ugorhatok is vissza a járdára, merthogy a másik sávba lévő autós ezt nem egészen így gonolja... Egyszóval összefoglalva szerintem röhejes az egész dolog!!!!

2008. szept. 22. 11:25
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos így van, röhejes... Ezek szerint nem én várok túl sokat a társadalomtól. És sajnos ez van mindenhol, buszon, boltban, orvosnál, utcán, mindenhol.
2008. szept. 22. 11:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az volt a legviccesebb eset amikor nem adták át a helyet és még rám is szóltak,hogy húzzam már be a hasam:-)))Pedig nem vagyok kövér, sosem voltam, egyértelmű,hogy terhes vagyok! Ja és az orvosi rendelőben a sok influenzás között azt mondták a kartonozóban, hogy várjam ki a sorom(1,5óra várakozás után),mire mondtam,hogy terhes vagyok. Válasz: kutyát nem érdekli:-)
2008. szept. 23. 09:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se adták át a helyet. Én egy éve szültem, és összesen kétszer történt meg, hogy azt mondták, üljek le. Pécsi vagyok, itt sajnos elég tömöttek a buszok, még ha viszonylag gyakran is járnak. Ez a két hely-átadás is úgy nézett ki, hogy már két megálló óta álldigálok a buszon, mellettem fiatal fiúk ülnek, még meg is nézték a hasam,mert jó nagy volt, aztán végül mindkét esetben a busz távolabbi végéről jött oda egy cigány ember hogy üljek már le. Tulajdon képpem miért is van ez? Szerintem azért, mert a cigány családok nagy családok, ott szinte mindig van a családban terhes nő, tudják jól, mert tapasztalják, látják, hogy nagy pocakkal az ember jóval kiszolgáltatottabb, kevésbé tud kapaszkodni, jobban dobálja a busz, nagyobbat esik, és bizony az nem csak az anyukának fáj, hanem a babának is baja lehet. De a mai átlagos családokban a legöbb szülő gyors egymásutánban (mondjuk max 2-3 év korkülönbséggel) szüli a gyerekeit, így a kamasz gyereknek nincsenek emlékei arról, hogy hogyan kell bánni egy pocakos nővel. És sajnos a mai fiatalnak nem hogy emlékei nincsenek erről, de sokszor láttam olyat, hogy a szülő még ha ott is van, akkor sem követeli meg a helyes magatartást a gyerekétől. Pl. amikor a buszon áll a terhes anyuka, az ülésen meg ül az iskolás kislány az anyjával, és akkor a kislányban még lenne annyi hogy feláll, mert esetleg a tanítónéni ezt mondta neki, és az anyja meg rászól, hogy ne álljon fel, mert neki és épp olyan bélrete van, mint másnak.

Meg még hozzá jön, hogy sok gyereket azért sem tanítanak meg erre a szülők, mert mindenhová autóval viszik, és a gyerek csak akkor kezd el buszozni, amikor ehhez már nem kell neki szülő, hanem önállóan jön-megy iskola után.

Amúgy kedves kérdező, majd meglátod, fogsz még ezen bosszankodni, mármint az emberek parasztságán, majd meglátod, majd ha már a babakocsit kell pakolgatnod a buszra. Az még szép dolog. Amikor felugrálnak előttünk az erős fiatal fiúk, és a nyugdíjas bácsi segít feltenni a babakocsit. Hát mondhatom szép.

2008. szept. 26. 10:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért nagyon durva. :(((
2008. szept. 26. 10:43
 17/18 bendzso ***** válasza:
91%

óóóóóóóóó, nekem átadták a helyet! égett is a férjem eleget miattam :)))

hangulatomtól függően fűszerezve, de én mindig hangos megjegyzéseket tettem a velem szemben udvariatlankoskodónak!

fiatal kiscsaj, az egyetlen,a kiről azt gondoltam illene átadnia a helyet (mert az öreg nénit mégsem kérem meg, ha van helyette más): nem baj kislány, majd leszel egyszer te is terhes...

kismama pénztárban a kétajtós szekrénynek: jaj, látom már mindenórás tetszik lenni...

és hasonlók, még a kétajtósszekrény is visszavonult, aki normál esetben beledöngölt volna a betonba...

dehát mit csináljak? ha köcsögök az emberek, akkor leszek én is, végtére is én vagyok a terhes...

a férjem pedig néha otthagyott és visszaszaladt egy tejfölért, vagy gyorsan jelzett a buszon...

a második terhességemnél úgy alakult, h nem kellett buszra szállnom, de a boltban azért osztottam az észt továbbra is :)

hajrá, bukósisak, golfütő, védőrács :)

2008. szept. 26. 22:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Ugyanezzel a jelenséggel találkozom én is.

Elkerserítő. felnőtt nők nem adják át a helyüket, mindannyian jól megnéznek, végigmérik a pocakom, és utána kínosan ügyelnek arra, hogy ne legyen szemkontaktus. Ne hogy mégis át kelljen adni a heylüket.

ha gyerek is van nálam, akkor más a helyzet, de az is előfordult már, hogy babakocs + 37 hetes kismama pocak, és még csak odébb sem mentek az emberek a babakocsiknak fennatartott helyről.

Ez van sajnos. ha le szeretnél ülni, szólj valakinek, hogy adja át a helyét. Bár én már jártam úgy is, hogy nem volt szivem senkinek, tele volt a járat nyugdíjasokkal....

egy kezemen meg tudom számolni hányszor adták át a helyüket utasok a BKV-n.

2008. okt. 1. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!